Masáž obličeje kostkami ledu – jaké přináší benefity a kdy se nedoporučuje?

Masáž obličeje kostkami ledu

Která z nás by si nechtěla zachovat zdravou a mladě vypadající pokožku bez vrásek, nerovností a tmavých kruhů co nejdéle? Co ale potřebuje pěkná pleť? V první řadě je důležité dbát na dostatečnou hydrataci, a to nejen zvenku pomocí kvalitních hydratačních krémů, ale také zevnitř pitím dostatečného množství vody.

Pravidelná péče o pleť, včetně čištění a exfoliace, pomáhá udržovat pleť čistou a bez nežádoucích nečistot a odumřelých kožních buněk. Ochrana před slunečním zářením je také klíčová, protože UV záření je jedním z hlavních faktorů předčasného stárnutí pokožky. Nezapomínejme ani na zdravou stravu bohatou na vitamíny a minerály, které podporují zdraví pokožky, a na dostatek spánku, který umožňuje pleti regenerovat a obnovovat se.

Pomoci může také terapie kostkami ledu, která pomáhá zmenšovat póry a kontrolovat produkci kožního mazu. Taktéž pomáhá zabránit předčasnému stárnutí a vzniku vrásek. Pravidelné používání ledových kostek dodá vaší pleti zdravý lesk, takže budete vypadat svěže i bez make-upu. Jak na to?

Tip pro vás: Na co použít vazelínu? O tomto využití jsi určitě nevěděla!

Masáž obličeje ledovými kostkami pro krásnou pleť

Ledovou kostkou jemně a rychle masírujte obličej, krk a dekolt. Netlačte na obličej a vyhýbejte se oblasti kolem očí, protože tato oblast je velmi jemná a citlivá. Po ledové masáži si pleť neutírejte, ale nechte ji volně uschnout. Tímto způsobem vaše pokožka využije maximum výhod z této procedury.

Pro dosažení nejlepších výsledků můžete do vody, ze které připravujete kostky, přidat bylinné výtažky nebo šťávu z okurky pro extra zklidňující účinek. Nezapomeňte, že konzistence je klíčová, takže pro viditelné zlepšení pleti je ideální masáž provádět pravidelně.

Tato technika eliminuje rozšířené póry a rozjasňuje pleť

Pravidelná ledová masáž pomáhá zlepšovat krevní oběh, což vede k jasnější a zdravěji vypadající pokožce. Zároveň pomáhá snižovat otoky a záněty, čímž přispívá k rovnoměrnějšímu tónu pleti. Ledové kostky mohou také pomoci zmenšit póry, což zanechá vaši pleť hladší a jemnější.

Ledování pokožky obličeje může mít následující benefity:

  • zlepšený krevní oběh – výsledkem je jasnější a zdravější pleť,
  • snížení otoku,
  • snížení zánětu,
  • tónování pokožky – rovnoměrnější barevný tón pleti,
  • led stahuje póry,
  • zpevňuje pokožku obličeje,
  • led pomáhá zmírňovat tmavé kruhy pod očima a začervenání pokožky,
  • ledování obličeje zmírňuje podráždění pleti vnějšími faktory,
  • prevence proti vráskám,
  • lepší absorpce následně aplikovaných produktů.

Doporučujeme přečíst: Lámání vlasů – co to způsobuje a jak to zastavit?

led s bylinkami
Depositphotos

Postup výroby ledových kostek

K přípravě ledových kostek se doporučuje používat minerální vody místo obyčejné vody z vodovodu. Pro omezení vzniku vrásek vyzkoušejte použít zelený nebo černý čaj, které obsahují velké množství antioxidantů, jež pomáhají zpomalit proces stárnutí.

Pár kapek citronové šťávy přidané do bylinného čaje vám pomůže zbavit se tmavých skvrn na pleti. Použití čaje v kostkách se však vyvarujte v případě možných alergií.

  • Způsob 1: Do formičky na led nalijte minerální vodu a nechte zmrazit.
  • Způsob 2: K minerální vodě přidejte lžíci citronové šťávy, rozdělte do formiček a zmrazte.
  • Způsob 3: Nechte převařit šálek vody a přidejte do ní květy heřmánku. Povařte, po vychladnutí přeceďte a nalijte do formiček a zmrazte. Tuto alternativu můžete udělat i s černým čajem. Pozor! Zelený čaj nesmí vařit.
  • Způsob 4: Do minerální vody nebo studeného bylinného čaje přidejte půl čajové lžičky olivového oleje nebo jiného oleje (mandlový olej, avokádový olej, sezamový olej nebo olej z pšeničných klíčků) a následně tekutinu zmrazte. Poté kostky aplikujte na obličej a krk před nanesením make-upu. Kostky vaši pleť změkčí a připraví ji na hladké nanesení make-upu i bez použití krému.

Doporučujeme přečíst: Maska na popraskané paty jen z 3 surovin: Lepší než pemza

kostky ledu s citronem
Depositphotos

TIP pro mastnou pleť

Pro mastnou pleť, která je náchylná k tvorbě akné, doporučujeme zmrazit měsíček, šalvěj a podběl. Do sklenice převařené vody přidejte dvě polévkové lžíce měsíčku a nechte je 10-15 minut louhovat. Poté sceďte a po vychladnutí nalijte tekutinu do formiček na led a zmrazte.

TIP pro suchou pleť

Pokud máte suchou pleť, vhodnou alternativou je vyzkoušet směs heřmánku, petržele a lipového květu. Postupujte stejně jako v předchozím návodu.

Kdy není vhodné používat ledové kostky?

Kdy raději vynechat masáž obličeje kostkou ledu? Aplikace ledu na pleť má mnoho výhod, ale existují i určité kontraindikace, na které byste měli dávat pozor. Použití kostek ledu na pleť se nedoporučuje především tehdy, máte-li extrémně suchou nebo citlivou pleť.

Tento způsob také není vhodný pro ty z vás, které mají velmi jemnou pokožku, krevní cévy příliš blízko pod pokožkou nebo projevy podráždění po čištění pleti studeným způsobem. Pokud máte rozšířené cévky, aplikace ledu může způsobit praskání těchto cévek a zhoršit stav.

Lidé s rosaceou by se měli vyhýbat ledové terapii, protože extrémní chlad může zhoršit příznaky a způsobit další podráždění. Led může zhoršit ekzém nebo dermatitidu, což vede k většímu podráždění a nepohodlí.

Někteří lidé mají alergickou reakci na chlad, což může způsobit urtikárii (kopřivku) nebo jiné alergické reakce. Aplikace ledu na pokožku postiženou infekcemi nebo s otevřenými ranami může zpomalit hojení a zvýšit riziko dalších komplikací.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE