Co předpovídá had ve snu?

had ve snu

Věděli jste, že v spánkovém cyklu existuje 5 fází spánku? Jednotlivé fáze přecházejí od usínání, přes lehký až po hluboký spánek. Každá z nich je charakteristická změnami mozkové i svalové aktivity.

Fáze 5 je známá jako REM – rapid eye movement. Dýchání se zrychluje, je nepravidelnější a mělčí, oči se pohybují různými směry a svaly končetin dočasně ochrnují. Srdeční frekvence se zvyšuje, krevní tlak stoupá a u mužů může dojít i k erekci. Když se lidé probudí během fáze REM, často popisují bizarní a nelogické příběhy – sny. Toto stádium představuje 20 až 25 procent celkového času spánku.

Celý cyklus spánkových fází se během noci několikrát zopakuje, obvykle čtyřikrát až pětkrát. Nejdelší fáze REM spánku je v cyklu před probuzením a může trvat až hodinu. A jak dlouho trvá sen? Délka snu může být různá – může to být několik sekund či 20 až 30 minut. Lidé si s větší pravděpodobností zapamatují sen, pokud se probudí během fáze REM.

Podívejte se také na: Rostliny ve snu - poznej význam a výklad snů o rostlinách

Had ve snu
Depositphotos

Had ve snu

Už se vám někdy zdálo o hadovi? Had není zrovna moc milé stvoření a mnoho lidí vůči němu cítí odpor. Snění o hadovi v nás vyvolává různé pocity jako bezmocnost, strach, hněv, obavy. Pokud jste viděli hada ve svém snu, může to mít několik významů. Had představuje kladnou i zápornou psychickou sílu. Je to sexuální symbol a symbol životní energie. V Bibli se zmiňuje had (libido), který pokoušel Adama. V indickém esoterismu představuje toto zvíře životodárnou hadí sílu. Jiné výklady snů tvrdí, že had je znakem moudrosti a osvícení. Téměř ve všech kulturách mohou hadi symbolizovat něco negativního, například klam nebo zlověstnou zápletku.

Uštknutí hadem je předzvěstí problémů v práci. Může vás čekat vážný rozhovor se zaměstnavatelem, dokonce snížení platu. Pokud se had od vás ve snu odplazil, můžete očekávat, že konflikt se brzy skončí. Pokud jste viděli hada se třemi hlavami, čekají vás úžasné životní změny. V islámu se význam hadích snů spojuje s mocí. Had viděný v noci znamená, že osoba bude povýšena a zlepší se její finanční situace. Pokud byl váš sen o hadovi, který se bez strachu plazí v domě, měli byste být obezřetní a dát si pozor na hosty ve vašem domě. Myšlenky některých z nich nemusí být čisté.

Útěk před hady znamená, že se snažíte dostat pryč od problémů ve skutečném životě. Pokud byl váš sen o krmení hada, neměli byste odmítnout, když vás někdo požádá o pomoc. Pokud vynaložíte velké úsilí na to, abyste dané osobě pomohli, vrátí se vám to dvojnásobně zpět. Had, který vás ve snu škrtí, se vás snaží varovat před nadcházející nemocí. Držení hada v rukou slibuje, že brzy bude v rodině dítě. Pokud jste ve svém snu viděli zaklínače hadů, je to předzvěst neobvyklých událostí. Zaklínač je také považován za talisman, který vás ochrání před zlými lidmi.

Význam létajícího hada ve snu závisí na pohlaví spící osoby. Mužům tento symbol předpovídá intimní problémy. Pro ženu je létající had zosobněním jejích nesplněných tužeb. Had, který se plazí po vašem těle a pokouší se vás políbit, předpovídá setkání s novým člověkem, do kterého se zamilujete a váš svět se obrátí vzhůru nohama. Had v ústech symbolizuje neschopnost otevřeně mluvit o vašich nápadech.

Tip pro vás: Nejvěrnější znamení zvěrokruhu: Tato znamení berou lásku opravdu vážně

barva hada ve snu
Depositphotos

Jakou barvu měl had?

Důležitá je i barva hada ve vašem snu.

  • Zelená je znakem bezpečnosti. Znamená to jít vpřed bez strachu a obav. Považuje se také za zelenou na semaforu při rozhodování. 
  • Černá představuje zlo. Pokud ve svém snu uvidíte černého hada, mohlo by to být předzvěstí něčeho nebezpečného nebo negativního. 
  • Červená znamená stop. Pokud sníte o červeném hadovi, může to být způsob, jakým vás vaše mysl nabádá, abyste přestali dělat to, co děláte, a přehodnotili svůj přístup. 
  • Žlutá je znakem opatrnosti. Může to být vaše podvědomí, které se vám snaží říct, abyste postupovali opatrně.
  • Modrá symbolizuje konflikt. Modrý had ve vašem snu je představitelem něčeho, z čeho jste vnitřně zmatení. 
  • Hnědá barva znamená zdraví. Pokud se ve vašem snu objeví hnědý had, jeho přítomnost může být předzvěstí zdravotních problémů. 
  • Fialová znamená vášeň. Stává se jen zřídka, že lidé sní o fialových hadech. Téměř vždy fialový had představuje lásku a vášeň. 
  • Oranžová barva symbolizuje rodinu. Had představuje někoho blízkého jako rodiče, dítě nebo sourozence. 
  • Bílá znamená čistotu a nevinnost. Bílý had reprezentuje nové začátky i zranitelné aspekty vašeho nitra. 
  • Zlatý had symbolizuje štěstí. Poukazuje na vaši rozvinutou sexuální povahu a vášnivé touhy. Kombinace zlaté barvy a hada představuje božské příležitosti.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE