Lámání vlasů – co to způsobuje a jak to zastavit?

co způsobuje lámání vlasů

Čím dál více se vám lámu vlasy? Vaše konečky jsou stále roztřepené? Dnes si povíme, proč je to tak a co pomáhá. Otázkou je, proč se nám lámu vlasy. Vlas se zlomí proto, že je tak slabý namáháním a slabou péčí, že se rozštěpí dříve, než uplyne jeho životní cyklus.

Aby jste odstranili tento problém, musíte zjistit, co ho způsobuje. To je základ vyřešení tohoto problému. Ale nečekejte, že existuje kouzelný produkt, který vám vyřeší tento problém okamžitě. Je to dlouhodobý proces, díky kterému můžete získat silné a zdravé vlasy. Pokud chcete krásné dlouhé vlasy, musíte pro to hodně udělat. Pojďme se tomuto problému podívat na zoubek!

Doporučujeme přečíst: Meruňkový olej: V čem se podobá naší pokožce?

Hydratace

Jednou z příčin lámavých vlasů je nedostatek hydratace. Pokožka hlavy vytváří maz, který promašťuje vlasy a tím je chrání. Rychlost, jakou se tento maz dostane až dolů ke konečkům, závisí na typu vašich vlasů. Čím jsou vlasy hrubší nebo vlnitější, tím pomaleji se dostane ke konečkům. I když vaše pokožka hlavy produkuje dostatek mazu, můžete tuto tvorbu snížit nebo zamezit každodenním mytím hlavy bez použití kondicionéru. Velký vliv má, samozřejmě, i počasí a vaše aktivity. Pokud plavete, chladné počasí v kombinaci s chlorovanou vodou z bazénu vám dokáže neskutečně vysušit vlasy.

Doporučujeme: Chceš vyzkoušet účes s ofinou? Vyber správný střih ofiny podle typu tváře

Foukání, žehlení, kulmování
Depositphotos

Přetížení

Nejčastější příčinou lámavých vlasů je tepelné namáhání vlasů a chemikálie. Foukání, žehlení, kulmování a podobně může vlasům ublížit. Pravidelným používáním těchto stylingových metod se vám spálí konečky a problém je na světě. Stejně tak škodí chemikálie v přípravcích, jako jsou barvy na vlasy, trvalá, stylingové přípravky a tak dále. Když toto všechno zkombinujete, můžete si představit, jak vaše vlasy trpí, stávají se křehkými až se zlomí.

Strava

Špatný životní styl je také jeden z faktorů, který způsobuje vypadávání nebo lámání vlasů. Pokud nebudete jíst to, co potřebujete, utrpí celé vaše zdraví, tělo i vaše vlasy. Pokud budete místo pořádného jídla jíst sladkosti nebo různé jiné snacky, rozlučte se se zdravými vlasy.

Při lámavých vlasech je vhodné do jídelníčku zařadit vitamíny nebo potraviny bohaté na vitamíny a minerály, jako je vitamín C, biotin, niacin, vitamín D3, ale i omega-3 mastné kyseliny.

Stres

V poslední době se o něm stále mluví. Stres se stal součástí našich životů a ničí naše zdraví, tělo i duši. Stejně tak může za to, že na nic nemáme pořádně čas, zanedbáváme péči o sebe, o naše tělo. Vše děláme narychlo a napůl. Ale nic pořádně.

Právě psychický stres je další příčinou vypadávání vlasů a stejně tak i jejich lámání. Z dlouhodobého hlediska negativně ovlivňuje i naše celkové zdraví. Pokud pozorujete nadměrné lámání vašich vlasů, zkuste se dostat do psychické pohody – dopřejte si relax a dostatečný odpočinek. Ideální bude, pokud se stresu úplně vyhnete.

Doporučujeme: Proč vyměnit šampon za ocet na vlasy? Vyzkoušej a nebudeš litovat!

vypadávání vlasů
Depositphotos

Nemoc

Někdy je příčinou lámavých vlasů a jejich nadměrného vypadávání nějaký vážný zdravotní problém. Proto věnujme tomuto problému pozornost a sledujme, zda se neobjevují i jiné symptomy. Potom je vhodné navštívit lékaře.

Řešení

No a co můžete tedy udělat, abyste naštartovali proces obnovy vašich vlasů? Okamžitě omezte manipulaci s vlasy. Nežehlete a nefoukejte je, pokud to opravdu není nutné, vyhněte se i nadměrnému česání vlasů. Každodenní mytí vlasů není dobré pro žádný typ vlasů. Naučte se je mýt každý druhý den a v případě potřeby použijte raději suchý šampon.

Pestrá a zdravá strava je základem. Nejdůležitější je strava bohatá na bílkoviny. Voda je velmi důležitá u tohoto problému, proto byste obzvlášť měli dbát na pitný režim. Snažte se minimalizovat stres, nezapomeňte, že je důležité pravidelně relaxovat. Také je důležité vyživovat vaše vlasy. Nejlepší jsou domácí recepty na masky. Vajíčka, jojobový olej, olej z hroznových zrneček a avokádo, jsou nejlepší pro lámavé vlasy.

Co se týče vlasových produktů, kupujte si ty, které jsou určené pro vaše vlasy. Pokud máte jemné vlasy, používejte čiré šampony, protože krémové vám je sploští a hydratace do nich pořádně nepronikne. Pokud máte hrubé nebo vlnité suché vlasy, měli byste pravidelně používat kondicionér.

A poslední rada se týká stříhání. Pokud máte lámavé vlasy, měli byste je pravidelně stříhat v intervalu 6 až 8 týdnů. Pokud budete dodržovat interval a pravidelnost zkracování konečků, vaše vlasy budou vypadat po čase podstatně lépe.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE