Kde nesmí stát voda? Feng šuej pravidla pro domácnost

Podle učení feng šuej je voda velmi důležitým prvkem, který přispívá k harmonickému prostředí ve vaší domácnosti. Vyhněte se stagnující vodě a upřednostněte čistou, živou vodu, jako je například vodopád nebo fontána. Toto proudění vody přitáhne kladnou energii Chi a podpoří tok prosperity.

Voda je ve feng šuej silným symbolem prosperity, bohatství a hojnosti. Je dobré umístit například obrázky nebo předměty s motivem vody, jako jsou obrazy jezer, moří nebo řek do prostoru, abyste přilákali kladné vibrace bohatství.

Doporučujeme: Co je to epsomská sůl? Zázrak, který ti pomůže s mnoha neduhy!

Vliv vody v domácnosti podle feng šuej - na co se zaměřit? 

Feng šuej je starodávné čínské umění a vědecký systém, který se zabývá harmonizací energie v prostředí. Voda je jedním z nejdůležitějších prvků feng šuej, protože symbolizuje bohatství, hojnost a život. Zde je několik způsobů, jak může voda ovlivnit energii ve vaší domácnosti podle principů feng šuej:

Vodní prvek v interiéru - přineste do svého interiéru vodní prvek ve formě pramene nebo fontány. Pramen nebo fontána by měly být umístěné na místě, které je viditelné a snadno přístupné. Toto umístění pomůže přitahovat prosperitu a bohatství do vašeho domova. 

Akvárium - akvárium s rybkami je velmi oblíbeným způsobem, jak přilákat prosperitu a aktivovat energii vody. Voda v akváriu je známá jako 'živá voda' a pomáhá vytvářet pozitivní energii v prostředí. Ujistěte se, že akvárium je čisté a umístěte ho na vhodné místo v místnosti. 

Symetrie fontán - pokud ji máte v bytě nebo v domě napravo od hlavního vchodu, můžete zvýšit tok bohatství umístěním symetrické dvojité fontány na levé straně. Symbolická voda vtékající do domu přináší do vaší domácnosti životodárnou energii a hojnost. 

Kontrola vlhkosti - pokud je vaše domácnost příliš suchá, může to mít negativní vliv na energii uvnitř. Pravidelné zavlažování rostlin, používání osvěžovačů vzduchu nebo rozmístění vodních prvků může pomoci udržovat vlhkost v domě a podporovat tok pozitivní energie. 

Čištění vody - je nezbytné, aby byla voda v domácnosti čistá a očištěná. Můžete využít vodní filtr, abyste odstranili nečistoty a zlepšili kvalitu vody. Starajte se o čistotu vašich vodních zařízení, jako jsou baterie, kohoutky nebo sprchy, abyste udržovali skutečnou energii vody. 

Upozornění na rovnováhu - příliš mnoho vodních prvků v domácnosti může vést k přebytku vody, což může vést k nachlazení a stagnaci energie. Je důležité udržovat rovnováhu mezi vodními a jinými prvky jako dřevo, oheň, zem a kov, abyste dosáhli harmonického prostředí ve svém domě.

Pamatujte, že dodržování těchto feng šuej principů s vodou může přispět k harmonickému prostředí ve vaší domácnosti. Je také důležité mít na paměti, že každý prostor je jedinečný a má své vlastní potřeby, takže je vhodné přizpůsobit tyto principy svým osobním preferencím a situacím.

Je důležité mít na paměti, že každá domácnost je individuální a jedinečná, a proto některé rady mohou být vhodnější pro některá prostředí než pro jiná. Ve feng šuej je nejdůležitější udržovat rovnováhu a harmonizovat energii v místě, kde žijeme.

Kde v domácnosti by neměla stát voda?

Voda by v domácnosti neměla stát na místech, kde by mohla způsobit škody nebo být nebezpečná. Zde je několik příkladů:

  • Voda by neměla stát na podlaze, zejména pokud jde o velké množství vody. To by mohlo způsobit poškození podlahy, zátěž na podlahové konstrukce a také by mohlo způsobit výskyt plísní a hniloby. 
  • V kuchyni by voda neměla stát na pracovní desce ani v blízkosti elektrických spotřebičů - jako jsou mikrovlnné trouby, mixéry, kávovary atd. To může představovat riziko úrazu elektrickým proudem. 
  • V koupelně by voda neměla být stále nahromaděná na podlaze. To by mohlo způsobit popálení či zkrat, když se taková voda dostane do kontaktu s elektrickými spotřebiči, jako jsou fén nebo elektrická zařízení. 
  • Voda by neměla stát v blízkosti elektrických zařízení, jako jsou televize, počítače, reproduktory a podobně. Pokud by došlo k nekontrolovanému úniku nebo rozlití vody, mohlo by to způsobit poškození těchto zařízení a riziko úrazu elektrickým proudem.

Obecně platí, že byste měli být opatrní, abyste minimalizovali zbytečné hromadění nebo stání vody v domácnosti a zajistili, aby byla voda správně odváděna.

Nepřehlédněte: Jak využít citron v domácnosti: Vyzkoušej těchto 12 skvělých tipů

voda v domácnosti Depositphotos

Proč ve domácnosti nesmí stagnovat voda?

Ve domácnosti nesmí stagnovat voda z několika důvodů, jako například:

  1. Prvním a nejdůležitějším důvodem je zdravotní riziko. Stagnující voda se stává ideálním prostředím pro růst a rozmnožování bakterií, plísní a jiných mikroorganismů, které mohou způsobit různé nemoci. 
  2. Kromě toho stagnující voda může mít nepříjemný zápach a chuť. Když voda delší dobu stojí, může dojít k tvorbě zápachu, které mohou znesnadnit používání vody v domácnosti. 
  3. Stagnující voda také může způsobit korozi potrubí a jiných vodovodních prvků. Když voda dlouhodobě stojí v potrubí, může způsobit hromadění minerálů a dalších nečistot, které mohou poškodit potrubí a snižovat jeho životnost.

Doporučuje se také pravidelné proplachování vodovodního systému a pravidelné čištění všech vodovodních prvků, aby se minimalizovalo riziko zdravotních problémů a zvyšovala kvalita vody.

Doporučujeme také: Víš, na co je dobré pálení bobkového listu? Tento trik tě dostane!

voda podle feng šuej Depositphotos

Voda ve spálni

Podle feng šuej by se voda a vodní energie ve spálni neměla nacházet přímo ve spálni, ale může být umístěna v okolí.

  • Pokud si přejete mít ve spálni zábranu pro vodu, můžete umístit malebnou fontánu, přírodní akvárium nebo obraz s motivem vody na stěnu. Tyto prvky symbolizují vodu a mohou přispět k vyvážení energie ve spálni. 
  • Avšak měli byste dbát na to, aby tyto prvky nebyly příliš výrazné nebo rušivé. Fungují nejlépe, když jsou diskrétní a minimalistické. 
  • Voda se však doporučuje umístit spíše v blízkosti spálně, například v sousední koupelně nebo v přilehlé místnosti. Nejideálnější je, když je umístěna na místě, které je pro vás snadno dostupné a dobře viditelné.

Měli byste také dbát na to, aby voda byla čistá a pravidelně se měnila, protože stagnující nebo znečištěná voda může narušit energii ve vašem domově a ovlivnit kvalitu spánku.

Voda na pravé straně místností

Podle feng šuej znamená poloha vody na pravé straně místnosti symbol bohatství, prosperity a emocionální rovnováhy. Voda na pravé straně má schopnost přilákat a udržet energii bohatství a hojnosti. Také může podpořit plynulý tok energie a pomoci udržet pozitivní atmosféru v místnosti.

Pokud tedy máte ve místnosti vodu na pravé straně, může to přispět k harmonickému prostředí a podpořit prosperitu.

Přečtěte si také: ŠŤASTNÁ BARVA V ROKU 2024: V roce Draka vám přinese hojnost!

voda ve spálni Depositphotos

Akvarium a ryby

Pokud máte ve svém domě fontánu nebo akvárium, je důležité správně umístit vodní prvky. Fontánu umístěte v obývacím pokoji nebo v pracovním prostoru, jako je vaše kancelář, a akvárium umístěte v oblasti prosperity, jako je obývací pokoj nebo jídelna. Umístění vodních prvků na strategická místa přitáhne energii prosperity a hojnosti.

Podle feng šuej má akvárium a ryby v domácnosti několik významů a vlivů.

Symbolizuje hojnost a prosperitu: Akvárium s rybami se často vnímá jako symbol hojnosti a prosperity. Připomíná, že proud energie musí být vždy v pohybu, proto je důležité, aby voda v akváriu byla čistá a dobře promíchaná. To může pomoci podpořit proudění pozitivní energie v domácnosti a přinášet hojnost ve více oblastech života. 

Zlepšuje energii východu: Východní strana je spojena se zdravím a rodinným životem. Umístění akvária s rybami na východní stěně nebo východní části místnosti může pomoci zlepšit energii v těchto oblastech a posilovat zdraví a harmonii v rodině. 

Přináší pozitivní energii: Mnoho obchodníků vytváří malé akvárium s rybami ve svých obchodech, protože se věří, že přitahuje pozitivní energii, přiláká zákazníky a zlepší obchodní výsledky. Je však důležité mít na paměti, že akvárium musí být dobře udržované a čisté, aby toto pozitivum feng šuej přinášelo. 

Pomoc při zmírnění stresu a zlepšení mentálního blaha: Voda a ryby mají uklidňující a relaxační účinek. Pozorování rybiček může pomoci zmírnit stres, zlepšit náladu a zvýšit mentální blaho. Proto se umístění akvária s rybami ve vaší domácnosti může používat na podporu těchto pozitivních vlivů. 

Je důležité si uvědomit, že správné umístění akvária a péče o ryby je klíčová pro to, abyste mohli využívat pozitivní energii feng šuej.

Tip pro vás: Rok 2024 bude rokem Dřevěného Draka: TOHLE NÁM PŘINESE!

akvárium a ryby Depositphotos

Feng šuej rostliny

Podle učení feng šuej existuje několik rostlin, které se považují za vhodné pro domácnost, protože přidávají pozitivní energii a pomáhají udržovat rovnováhu uvnitř domu. Zde je seznam některých z nich:

  • Fíkus - tato rostlina s velkými lesklými listy symbolizuje růst a prosperitu. 
  • Bambusová palma (Dracaena sanderiana) - tato rostlina je známá svými šťastnými vibracemi a přitahuje prosperitu a štěstí. 
  • Juka (Yucca) - tento strom s ostrými listy je znám svými ochrannými vlastnostmi a pomáhá filtrovat negativní energii.
  • Lopatkovec (Spathiphyllum wallisii) - tato rostlina je považována za symbol blahobytu a růstu. 
  • Fialka - tento květ přináší klid a harmonii do domácnosti. 

V každém případě, je dobré mít na paměti, že ve feng šuej nejde jen o výběr vhodných rostlin, ale o celkovou organizaci a uspořádání prostoru, aby se dosáhla správná energie a rovnováha tak, aby byla negativní energie v prostoru maximálně eliminována.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE