Děravé silonky nepatří do koše. Takto je ještě využiješ!

využití dámských silonek s díroou

Dámské silonky – kousek, jehož význam chápeme jen my ženy. Jsou tenké, ale moderní a zakrývají naši pokožku. Navíc jsou pěknou ozdobou, zejména pokud mají nějaké vzory. Avšak, nic není tak růžové, jak se zdá. Protože jsou silonky tenké, snadno se zatrhnou, čímž se na nich tvoří oka. V takovém stavu je často vyhazujeme do koše. Děravé silonky však do koše nepatří! Podívej se, jak je můžeš ještě využít.

Doporučujeme: Vyzkoušejte praní ručníků s jedlou sodou, výsledek vás překvapí

Ztracené šroubky a jiné drobnosti

Ano, stává se to asi každému. Vždy se ta nejpotřebnější věc záhadně ztratí. Respektive neztratí, ale spadne na zem a najít malý šroubek či náušnici není vůbec jednoduché. Pokud tedy ztratíte kovovou věc, může vám pomoci magnet. Ten ale nemáme vždy po ruce. V takovém případě nasaďte na hadici vysavače silonku a začněte vysávat podlahu/koberec. Všechno se zachytí na silonce a vy nebudete ztrácet čas hledáním jehly v kupce sena.

Podívej také: Jak vyčistit vodovodní baterii? S touto levnou přísadou to zvládneš levou zadní!

gumičky do vlasů a zachytávač drobností
pinterest.com

Chybějící gumička do vlasů

Kdysi jsme si vyráběli gumičky ze staré duše z kola. Pokud už byla duše potrhaná a nedala se opravit, našla své uplatnění při tvorbě účesů. Stejně to platí i pro silonky. Je jedno, zda máte potrhané silonky, podkolenky nebo silonové ponožky – prostě je nastříhejte a používejte. Možná to není nejstylovější doplněk, kterým byste se chtěli ukázat na veřejnosti, ale na domácí použití postačí.

Příprava džemu

Silonky můžete využít i při zavařování, resp. při výrobě domácích džemů, povidel a marmelád. Pokud nemáte lis na ovoce nebo mlýnek, pomůžete si i se silonkami. Máte-li ovoce rozvařené a potřebujete z něj vytlačit všechnu šťávu, nechte ho vychladnout a „přelijte“ do čisté silonky. Pomocí rukou vymačkejte všechnu šťávu do hrnce – vyhnete se tak peckám i slupkám z ovoce v povidlech.

Doporučujeme: Jak vyčistit pohovku? Známe triky pro různé materiály!

háčkovaný košík a skladování cibule
pinterest.com

Uháčkujte si dečku

Máte šikovné ruce a pletení nebo háčkování vám nedělá problém? Tak si shromážděte potrhané silonky, ze kterých si jednoduše vytvoříte přízi. Nastříhejte je a spojte dohromady. Pak už jen popusťte uzdu fantazii a vytvořte si dečku podle svých představ.

Skladování česneku a cibule

Nedávno jsme vám ukázali způsob skladování cibule a česneku v papírových sáčcích. Nicméně pro jejich uskladnění můžete použít i staré silonky. Jednoduše vložte zeleninu do silonky a mezi každým kouskem udělejte uzlík a pověste je někde v kuchyni. Tímto způsobem vám vydrží déle čerstvé.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE