Jak si správně vytvarovat obočí? Zde jsou tipy a triky, které ti pomohou

Jak si vytvarovat obočí

Obočí je důležitou součástí ženského vzhledu. Některé z nás mají od přírody husté tmavé obočí, jiné mají obočí nevýrazné a jemné. Ať už máte obočí výrazné nebo nevýrazné, zaslouží si speciální úpravu, která mu dodá správný tvar a přirozený vzhled. Každá z nás si už určitě během života upravila obočí do podoby, se kterou byla následně nespokojená.

Příliš vytrhané nebo špatně odbarvené obočí může s celkovým vzhledem ženské tváře udělat pořádnou paseku. S výsledkem pak nejste spokojena a nemůžete se dočkat, až obočí doroste nebo se alespoň trochu upraví do původní podoby. Jak tedy na domácí tvarování obočí? Co k úpravě obočí potřebujeme? Jak správně vytrhat obočí? Vše důležité se dozvíte v článku!

Podívej se také na: Recept na levandulovo-mátovou léčivou sůl do koupele – to musíte vyzkoušet!

Domácí tvarování a vytrhávání obočí krok za krokem:

Krok č. 1: Domácí tvarování obočí

Jak docílit správného tvaru obočí? Správný tvar obočí je základem. Samozřejmě, konkrétní tvar je pouze na vás a hlavně vám se vaše obočí musí líbit. Obecně však platí určitá pravidla, která byste měli dodržet pro vytvoření pěkného obočí.

Pro správný tvar a délku vám poslouží tužky. Tužky překřížíte u jedné z nosních dírek. Jedna tužka bude začínat směrem nahoru vedle nosu, druhá bude tu první křižovat směrem od nosní dírky až po vnější koutek oka. Správný okraj obočí by měl být tam, kde se tužka setká s vaším obočím.

Doporučujeme přečíst: Lámání vlasů – co to způsobuje a jak to zastavit?

úprava obočí - specialistkou
Depositphotos

Krok č. 2: Úprava obočí vytrháním chloupků – jak si vytrhat obočí?

Následuje samotná úprava obočí. Pokud máte obočí příliš husté a toužíte po jemnějším, upraveném obočí, doporučujeme navštívit specialistku, která vám tvar obočí odborně upraví a vytrhá. Poté si už budete doma pouze vytrhávat chloupky, které vám vyrostou mimo linii obočí. V opačném případě to může dopadnout ne příliš dobře.

Úprava obočí by měla spočívat v jemném vytrhání chloupků mimo linii vašeho obočí. Pamatujte, že méně je někdy více, a proto to s vytrháváním nepřehánějte. Vytrhejte pouze ty chloupky, které opravdu musíte. Obočí si trhejte pouze z jeho spodní strany a nezapomeňte také na prostor mezi obočím, kde mohou vyrůstat chloupky. Nejlepší doba na vytrhávání obočí je právě po koupeli nebo sprše, kdy se póry vaší pokožky otevřou a chloupky tak půjdou snáze ven.

Nevhodné definování tvaru obočí

Nejdůležitější zásadou je, aby vaše obočí vypadalo přirozeně. Přirozený tvar obočí je zkrátka v módě. Tenké proužky obočí nebo zcela vytrhané obočí, které je viditelně dokreslené tužkou, se už nenosí a vaše tvář bude celkově působit nepřirozeně. Vyhněte se také přílišným obloučkům, které dodávají výraz překvapení, nebo příliš rovnému obočí, které vytváří přísný vzhled.

Doporučujeme přečíst: Domácí léčivá měsíčková mast: Jak si ji připravit?

jak si nakreslit obočí
Depositphotos

TIP: Chcete zkusit domácí barvení obočí? Podívejte se na naše video:

Tipy, jak si nakreslit obočí

  • Vyberte správný odstín: Použijte tužku, pudr nebo gel na obočí, který je o odstín světlejší než vaše přirozená barva obočí, pokud máte tmavé vlasy, nebo o odstín tmavší, pokud máte světlé vlasy. Tím dodáte obočí přirozený vzhled.
  • Začněte jemnými tahy: Začněte kreslit od vnitřní strany obočí směrem ven, používejte krátké a jemné tahy, které napodobňují přirozené chloupky. Vyhněte se příliš silnému tlaku, aby obočí nepůsobilo tvrdým dojmem.
  • Zaměřte se na tvar: Nejprve si načrtněte spodní linii obočí a postupně vyplňujte mezery. Horní linii udržujte jemnou, aby byl dosažen přirozený oblouk.
  • Použijte fixaci: Na závěr aplikujte průhledný nebo tónovaný fixační gel na obočí, abyste chloupky zafixovali na místě a zajistili, že obočí zůstane upravené po celý den.
  • Udržujte symetrii: Pravidelně kontrolujte, zda obě obočí působí symetricky. Pamatujte, že obočí by mělo být „sestrami, ne dvojčaty“ – nemusí být úplně identické, ale mělo by vypadat vyváženě.

Permanentní barva obočí

Některé ženy však nebaví pravidelně si upravovat své krásné obočí. Volí proto radikální a trvalý krok, kterým je právě permanentní make-up obočí. Specializované salony dnes nabízejí nejmodernější způsob tetování obočí metodou čárkování.

Právě tato metoda by vám měla zajistit co nejpřirozenější vzhled obočí. Tetování se provádí jemnou jehlou, kterou se vykreslí jednotlivé chloupky obočí. Modelování obočí se provádí pod lokálním anestetikem.

Každá z nás je jiná. Některá preferuje přirozený vzhled obočí, jiné z nás sázejí na trvalé řešení. V každém případě je volba jen na vás. Pokud si nejste jistá správným tvarem, tloušťkou obočí nebo typem vaší pleti, specializovaní odborníci vám určitě rádi poradí.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE