Zázračný trik, jak odstranit mléčný povlak od myčky nádobí – to musíš znát!

mléčný povlak od myčky nádobí

Myčka nádobí je skvělý domácí pomocník na mytí nádobí. V početné rodině je velkou výhodou zejména pro ženy, aby se vyhnuly dlouhému stání u dřezu. Bohužel se někdy stane, že místo toho, aby bylo nádobí čisté a lesklé, je po vyjmutí z myčky matné a špinavější.

Kde je chyba? Může být příčinou tvrdá voda? Je tam příliš mnoho vodního kamene? Příčiny jsou různé! Nevíš, jak nadobro odstranit mléčný povlak od myčky nádobí? A co takhle zkusit myčku vyčistit octem? Postarej se o ni tímto jednoduchým trikem! Čti dál a dozvíš se všechno důležité!

Podívej také: Jak prát polštáře v pračce? Čistotu a svěžest získáš jedině takto!

Proč je na nádobí bílý povlak po umytí v myčce?

Bílý povlak na nádobí a sklenicích po umytí v myčce může být způsoben několika faktory:

  • Tvrdá voda: Úroveň tvrdosti vody hraje důležitou roli. Tvrdá voda obsahuje vysoké množství minerálů, zejména vápníku a hořčíku, které mohou zanechávat bílý povlak na nádobí. Použijte přípravek na změkčení vody (pomůže předcházet tvorbě vodního kamene) nebo speciální prostředky na odstranění vodního kamene.
  • Nedostatek oplachovacího prostředku: Oplachovací prostředek pomáhá zabraňovat vzniku skvrn a povlaku tím, že snižuje povrchové napětí vody, což umožňuje vodě rychleji a rovnoměrněji stékat z nádobí. Zkontrolujte, zda je nádoba na oplachovací prostředek v myčce plná.

Zaujme tě: Vyzkoušejte praní ručníků s jedlou sodou, výsledek vás překvapí

sklenice z myčky nádobí
Redakce ZaKRASOU.cz

  • Nesprávné dávkování čisticího prostředku: Použití příliš malého nebo příliš velkého množství čisticího prostředku může ovlivnit výsledky mytí. Postupujte podle doporučeného dávkování uvedeného na obalu čisticího prostředku.
  • Nesprávné uspořádání nádobí: Pokud je nádobí v myčce umístěno příliš hustě nebo blokuje trysky, voda a čisticí prostředek nemusí správně cirkulovat, což může způsobit nedostatečné opláchnutí a vznik povlaku.
  • Staré nebo zanesené filtry: Vyčištění filtrů je důležité. Filtry v myčce nádobí zachytávají nečistoty a zbytky jídla. Pokud jsou zanesené nebo staré, mohou snižovat účinnost mytí. Pravidelně kontrolujte a čistěte filtry podle pokynů výrobce.

Vyzkoušejte tento trik – ocet na odstranění skvrn na sklenicích

Ocet jako čisticí prostředek upadl do zapomnění a nahradily ho komerční chemické čističe. Přitom pro naše babičky byl první pomocí v každodenním životě. Ocet je právem nazýván pokladem domácnosti. Nejenže dezinfikuje, čistí a leští, ale má také konzervační účinky a dokáže úspěšně bojovat s povlakem na nádobí!

Tip pro vás: Jak vyčistit záchodovou mísu? Rychle a jednoduše díky tomuto!

ocet na odstranění skvrn
Depositphotos

Jak na to?

Pokud vás trápí bílé povlaky na sklenicích, udělejte toto. Místo tablety na mytí nalijte na dno myčky 1 sklenici octa a nastavte mytí na nejvyšší teplotu. Vaše nádobí bude po vyjmutí z myčky opět jako nové! Hned po prvním použití zmizí matný povlak a ocet vašim sklenicím dodá zářivý lesk.

Další suroviny, které pomohou vyčistit myčku nádobí:

  • jedlá soda
  • citron nebo citronová šťáva
  • sůl
  • olivový olej
  • mýdlo
  • krystalová soda
  • tetraboritan sodný
  • směs vonných olejů

Zdroj úvodnej fotky: ZaKRASOU.cz


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE