Jak vyčistit záchodovou mísu? Rychle a jednoduše díky tomuto!

Jak vyčistit záchodovou mísu

Čištění toalety může být těžké, že? Skvrny, tvrdá voda a bakterie množící se rychlostí světla – to jsou věci, kterých se zbavit je opravdu zdlouhavé. A dokonce, někdy ani ten nejdražší dezinfekční prostředek nedokáže toaletu vyčistit tak, jak bychom si přáli. Tak jak na to? Jak vyčistit záchodovou mísu? Zoufat nemusíte, protože máme vlastní čistič záchodu, který si můžete připravit i vy!

Postačí vám jen pár správných ingrediencí a záchodová mísa se bude lesknout. A navíc, můžete si ho připravit ve větším množství a používat podle potřeby. Podívejte se, co budete na takový domácí čistič potřebovat.

Nepřehlédněte: Jak uvolnit ucpaný odtok v kuchyni? Nebudeš věřit, ale tohle ti pomůže!

Na DIY čistič záchodu potřebujete: 

  • ¼ šálku octa 
  • šťávu z 1 limetky 
  • 2 lžičky sody 
  • 2 čajové lžičky mýdla 

Podívejte se také: Co dokáže tableta do myčky? Tyto tipy musíš vyzkoušet!

čistič záchodu Depositphotos

V misce smíchejte sodu a mýdlo, následně přidejte šťávu z limetky a důkladně promíchejte. Na závěr do směsi přidejte ocet a případně esenciální oleje. Hotovo! Čistič toalety máte připravený. Teď ho už jen stačí nalít do mísy, nechat působit a vyčistit záchodovou kartáčem.

Díky tomuto čističi se váš záchod bude lesknout! Ocet vám pomůže zbavit se vodního kamene, limetka dodá příjemnou citrusovou vůni (navíc je limetková šťáva antibakteriální), soda vám pomůže zbavit se žlutých skvrn a mýdlo zase dodá celkovou čistotu.

Doporučujeme: DIY vonné ubrousky do sušičky – jednoduchý a rychlý trik pro intenzivní vůni prádla

Domácí tipy, jak vyčistit záchodovou mísu

  • Kyselina citronová: Do záchodové mísy nasypte hrnek kyseliny citronové a nechte působit alespoň 30 minut. Poté záchod vykartáčujte a spláchněte.
  • Ocet: Vypněte přívod vody a spláchněte, abyste se zbavili vody v záchodové míse. Poté nalijte do záchodu ocet a nechte kyselinu octovou působit. Doporučuje se nechat ocet působit celou noc, aby kyselina odstranila všechen vodní kámen. Poté záchod vyčistěte záchodovou kartáčem.
  • Coca-cola: Tento populární nápoj rovněž dokáže zázraky při odstraňování vodního kamene. Postupujte podobně jako u výše uvedeného octa. Nápoj nalijte do záchodu a nechte působit 24 hodin.
  • Kuchyňská sůl: Nasypte do záchodu hrst soli a zalijte ji vroucí vodou. Vodní kámen by se měl rozpustit.
  • Prací prostředek: Mnohé přípravky na praní obsahují různé změkčovače vody, které jsou účinné při odstraňování vodního kamene. Stačí tedy do záchodové mísy nasypat šálek pracího prostředku a nechat působit.
  • Domácí tableta na čištění: Vyrobíte ji ze sody bikarbony, kyseliny citronové, saponátu a esenciálního oleje. Tabletu hoďte do záchodu a nechte vyšumět.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE