Jak odstranit břišní tuk? TOTO jsou ověřené a účinné triky!

Nadbytečný břišní tuk zvyšuje riziko mnoha onemocnění, cukrovky a některých typů rakoviny. Není snadné se ho zbavit. Je to jeden z nejnebezpečnějších tuků v lidském těle. My vám přinášíme návod, jak se ho zbavit.

Nadměrné množství břišního tuku může být v některých případech také ukazatelem nemoci. Množství břišního tuku však může zvýšit například i stres. Všichni toužíme po štíhlém a dobře vypracovaném bříšku, ale aby jsme dosáhli svého cíle, nestačí jen tvrdé cviky zaměřené na břicho, protože ty zaberou jen na přední svaly.

Pokud chcete mít hezky vypracované břicho, musíte vykonávat i cviky dolní části zad, horní části stehen a boků. Pro ploché břicho a ohromující ABS zkuste tyto jednoduché cviky a tipy, jak spálit břišní tuk. Jak se zbavit tuku na břiše?

Proč se nám stále ukládá tuk na břišku? 

Ukládání břišního tuku je komplexní proces ovlivněný mnoha faktory, včetně genetiky, stravovacích návyků, životního stylu a hormonální rovnováhy. Zde jsou některé z hlavních důvodů, proč se tuk může preferenčně ukládat v oblasti břicha:

  • Genetika: U některých lidí je geneticky dáno, že mají větší     predispozici ukládat tuk právě v oblasti břicha.        

  • Stravovací návyky: Vysoký příjem cukrů, rafinovaných sacharidů a trans-tuků může přispívat k zvýšenému ukládání tuku v břišní oblasti.     

  • Nedostatek pohybu: Sedavý životní styl vede k nižšímu využívání kalorií a může podporovat ukládání tuku v oblasti břicha.     

  • Stres: Vysoká hladina stresu může zvyšovat produkci kortizolu, hormonu, který přispívá k ukládání tuku v oblasti břicha.     

  • Věk: S přibývajícím věkem se zpomaluje metabolismus a dochází ke změně v distribuci tělesného tuku, přičemž se tuk častěji ukládá v oblasti břicha.       

  • Nedostatečný spánek: Nedostatek spánku může ovlivnit hormony regulující hlad, jako jsou leptin a ghrelin, což může vést k zvýšené chuti na jídlo a nakonec k ukládání tuku v oblasti břicha.         

  • Alkohol: Nadměrná konzumace alkoholu může přispět k zvýšení ukládání tuku v břišní oblasti.     

Může tě zajímat: Zastavený zubní kaz není mýtus! Jak ho zastavit?

Tuk na břiškuDepositphotos

Tipy na odstranění břišního tuku:

Vyvážená strava – aby se podkožní tuk na břiše už neukládal 

Zdravá strava je základ. Je známo, že cukr je největší nepřítel zdraví, obzvláště pro břicho. Se zdravou stravou můžete snížit tuk, který se hromadí na vašem břiše. Vyměňte sladké pochoutky a kaloricky náročná jídla za ovoce a bílkoviny. Vyzkoušejte užívat vitamin C, který dokáže stabilizovat hladinu kortizolu.     Můžete ho používat jako vitaminový doplněk nebo prostě zvýšit denní příjem pomerančů, kiwi, paprik nebo kapusty.

Zaměřte se na celozrnné produkty, ovoce, zeleninu, ořechy a semínka, které pomáhají zlepšit trávení a mohou přispět k pocitu sytosti. Vysoký obsah bílkovin z chudého masa, ryb, vajec, luštěnin a mléčných výrobků může podporovat růst svalů a zvýšit metabolismus.

1. Zvládněte stres 

I stres způsobuje hromadění tukových buněk. A právě proto se v napjatých a stresových situacích doporučují dýchací cvičení. Zpomalte, soustřeďte se na svůj dech a naučte se ho ovládat. Praktiky jako jóga, meditace nebo hluboké dýchání mohou pomoci snížit hladinu stresového hormonu kortizolu.

2. Omezení alkoholu      

Nadměrná konzumace alkoholu může přispívat k ukládání tuku v oblasti břicha. Alkohol obsahuje značné množství kalorií, které se snadno hromadí, jsou-li konzumovány v nadměrném množství. Tyto prázdné kalorie přispívají k celkovému kalorickému příjmu bez poskytnutí výživy.

Metabolismus alkoholu má prioritu před ostatními metabolickými procesy, což znamená, že spalování tuků je dočasně pozastaveno. Tělo se snaží zbavit alkoholu, což vede ke snížení množství tuku, který by jinak mohlo spalovat na energii.

3. Dostatek spánku 

Snažte se spát 7-9 hodin každou noc, protože nedostatek spánku může ovlivnit hormony, které regulují hlad a hubnutí. Nedostatek spánku ovlivňuje hladiny hormonů leptinu a ghrelinu, které regulují pocit hladu a sytosti. Leptin signalizuje sytost, zatímco ghrelin stimuluje chuť k jídlu.

Když máte nedostatek spánku, vaše tělo produkuje méně leptinu a více ghrelinu, což vede k zvýšené chuti k jídlu a větší pravděpodobnosti konzumace nadměrného množství jídla. Nedostatek spánku také zvyšuje hladinu kortizolu, stresového hormonu, který může podporovat ukládání tuku, zejména v oblasti břicha.

Doporučujeme: Otlaky na nohách: Nevěříš, ale s tímto je vyléčíš velmi rychle!

CvikyDepositphotos

5. Cvičte pravidelně

Je nutné kardio cvičení (kardiovaskulární cvičení) i silový trénink. Aerobní cvičení (jako je rychlá chůze, běh, plavání nebo jízda na kole) pomáhá spalovat kalorie a snižovat celkový tělesný tuk. Budování     svalové hmoty pomáhá zvýšit metabolickou rychlost, což může přispět k efektivnějšímu spalování tuku.

A co cvičení zaměřené na břicho? Ačkoli není možné cílit na hubnutí v konkrétní oblasti těla, cviky zaměřené na břicho mohou pomoci posílit břišní svaly. Níže přinášíme inspiraci na dva skvělé cviky, které jsou účinné, pokud máte cíl zbavit se břišního tuku.

  • Cvičení Alligator Walk – skvělé na tuk na břiše

Ujistěte se, že máte pod sebou rovný povrch a položte si pod sebe ručník. Dejte se do pozice kliku. Pokud jste dostatečně silná, svoje nohy položte na materiál, který používáte. Rukama kráčejte dopředu a nohy táhněte za sebou. Projděte takto 10 metrů, odpočiňte si a vraťte se na původní místo. Toto cvičení funguje jako kardio.

  • Cvičení     Side Planks – podporuje odstranění tuku          

Lehněte si na bok, pravou nohu položte na levou, o kterou se opíráte. Potom umístěte loket pod rameno. Nyní zvedněte boky tak, aby tvořily přímku od ramen až k nohám. Pokud se vám to zdá být náročné, tuto pozici držte po dobu 10 - 20 sekund. V případě, že vám to nedělá problémy, vydržte po dobu 30 - 50 sekund. Opakujte 30krát. Jde o velmi účinný cvik.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE