Hrníčkový recept na podmáslový koláč: Tak lahodný a vláčný!

Hrníčkový recept na podmáslový koláč

Čokoládové zákusky milují všichni a zhřeší při nich často i ty nejzarputilejší maniačky posedlé nejrůznějšími dietami. Takové hnědé koláčky lze připravit opravdu na milion způsobů a můžeme je oživit nějakou zajímavou ingrediencí, která z nich udělá nezapomenutelný recept.

Tak tomu bude i v tomto případě a asi nemusíme říkat, jakou přísadu bude jednoduchý recept na podmáslový koláč obsahovat. Zkoušeli jste už nejlepší koláč z podmáslí? Podmáslí je skvělá zdravá surovina, tak proč ho nepoužít i při pečení?

Tento čokoládový koláč z podmáslí je úplně jednoduchý na přípravu a zvládne ho i úplný začátečník. Jelikož jde o hrníčkový koláč, nebudete potřebovat ani váhu. Těsto máte hotové raz dva, už stačí koláček jen šoupnout do trouby. Vyzkoušíte tento recept na koláč?

Tip pro vás: Jahodové galetky z listového těsta: S vanilkovým krémem i zmrzlinou jsou TOP

hrníčkový koláč z podmáslí
Depositphotos

Ingredience na jednoduchý hrníčkový koláč z podmáslí

Na klasický velký plech vynikajícího podmáslového koláče budeme potřebovat:

  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 2 hrnky krystalového cukru
  • 1 šálek oleje
  • 500 ml podmáslí bez příchutě
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 vanilkový cukr
  • 4 lžíce kakaa (nebo Granka)
  • 2 vejce

Bude se ti líbit: Recept na zdravé palačinky z ovesných vloček a bez cukru

 

Na potření a polevu si připravíme:

  • libovolný džem nebo marmeládu (doporučujeme pikantnější, například meruňkový nebo rybízový)
  • 1-2 hořké čokolády
  • máslo podle potřeby

Doporučujeme: Banánovo-ovesné lívance – zdravý a chutný start do nového dne

Postup přípravy čokoládového podmáslového koláče:

  1. Předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Nejprve vyšleháme vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem do pěny.
  3. V druhé míse smícháme všechny ostatní suché ingredience. Smícháme mouku, jedlou sodu a kakao.
  4. Do vajec nejprve vmícháme podmáslí, potom postupně suchou směs.
  5. Těsto mícháme ručně nebo metličkami, dokud nevznikne hmota bez hrudek.
  6. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
  7. Na plech vylijeme těsto a rovnoměrně ho rozetřeme.
  8. Pečeme asi 45 minut.
  9. Během pečení koláče si připravíme polevu ve vodní lázni. Másla přidáme tolik, aby byla čokoládová poleva tekutá, ale zároveň ne příliš, aby dobře ztuhla. Většinou stačí přibližně 50 gramů.
  10. Když je šťavnatý koláč upečený, potřeme celý jeho povrch džemem a přelijeme čokoládovou polevou (rozpuštěnou čokoládou). Necháme ztuhnout.

Rychlý koláč z podmáslí je prostě vynikající! Šťavnatý, vláčný a lahodný, vhodný ke kávě nebo jako pohoštění pro přátele a návštěvy. Přejeme vám příjemné mlsání!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE