Kosmetické přístroje pro péči o pleť: Které jsou vhodné pro domácí péči o obličej?

Péče o pleť nikdy nebyla jednodušší! Stačí si jen vybrat vhodný přípravek a také přístroj a vaše pleť může zářit štěstím. Během několika minut můžete do pokožky dostat potřebné živiny, vyčistit ji, vyhladit a dokonce i provést masáž. Zdá se, že technologie se posouvají kupředu a to ve všem!

I když by se na první pohled mohlo zdát, že moderní doba a technologické vymoženosti berou práci kosmetičkám, není to tak. Když se rozhodnete pro některý z přístrojů pro domácí péči o pleť, vězte, že ne vždy nahradí odborné zkušenosti šikovných kosmetiček či dermatologů. Pokud bojujete s mnoha nedokonalostmi pleti, nemůžete udělat lepší věc než se svěřit do odborných rukou. Navíc taková péče o pleť v profesionálním salónu je pro mnohé ženy skutečným relaxem, kde dokážou aspoň na hodinu vypnout - tak proč se toho zbavovat?!

Všechny elektronické přístroje pro domácí použití jsou skvělým doplňkem celkové rutiny v péči o pleť. Pomohou nám pleť vyčistit, prokrvit, provést masáž a v konečném důsledku ji i zkrášlit. Které "technologické vymoženosti" se vyplatí používat při domácí péči o pleť?

Doporučujeme: 3 znamení horoskopu s oslabenou imunitou: Na co si dát pozor

LED maska

Zdroj: Depositphotos

Domácí přístroje na péči o pleť

Na trhu můžeme najít velké množství přístrojů, které jsou výrobci určené na péči o pleť. Je tedy skutečně těžké rozeznat užitečné od těch čistě reklamních. Proto máme pro vás tipy na ty nejlepší přístroje z nejlepších. V závislosti na tom, zda potřebujete řešit problémy s pletí nebo jen chcete udržovat svou pleť v skvělé kondici, z těchto přístrojů si určitě vyberete.

Nelze pochybovat o tom, že elektrické přístroje na domácí péči o pleť jsou luxusem. Jsou dražší, to nemůžeme popřít, a rovněž můžeme říci, že se jejich výkon nedá porovnat s klinickými přístroji. Přesto jsou sestaveny pro běžné lidi, kteří nemají zkušenosti s používáním profesionálních salónních přístrojů.

Přesto existují tři typy techniky na péči o pleť, do kterých se oplatí investovat. Jde o LED, mikro proud a zvukové pulzace.

• SVĚTELNÁ TERAPIE A LED MASKY

Tato terapie je založena na využívání světla různých vlnových délek a frekvencí k stimulaci různých reakcí v pokožce. LED světlo neobsahuje UV záření, proto je bezpečné k použití. Každá vlnová délka, respektive barva, je navržena tak, aby vyvolala jinou reakci v pokožce.

  • Červené LED světlo stimuluje tvorbu kolagenu, díky čemuž pomáhá minimalizovat jemné linky i hlubší vrásky.
  • Modré LED světlo se zaměřuje na bakterie v mazových žlázách. Je ideální pro ty, kteří bojují například s akné.

Výhodou těchto přístrojů je, že je můžete v porovnání s klinickými (které jsou o něco silnější a tudíž i účinnější) používat každý den. Každý den tak můžete své pleti dopřát terapii, která vám pomůže vyhladit pleť nebo bojovat s nedokonalostmi pleti, a to v závislosti na tom, jaké světlo zvolíte.

Při světelné terapii můžete volit celotvářové LED masky, které budou rovnoměrně působit na všechny vaše kožní buňky. Nebo můžete investovat do skládacího domácího přístroje, který má ihned dvojí účinky. FOREO UFO™ kombinuje funkce termoterapie a kryoterapie s T-sonickými pulzacemi. Výsledkem je tak maximalizace vstřebávání živin z pleťové masky a omlazení pleti, její rozjasnění, regenerace, a to působením LED světla. V případě aknézní pleti doporučujeme přístroj FOREO Espada.

Doporučujeme: Účinek vitaminu C na pokožku: Proč a jak by měla být pokožka pravidelně doplňována?

mikroprúdová masáž tváre

Zdroj: Depositphotos

• MIKROPROUDOVÁ TECHNOLOGIE

Mikro proudová péče o obličej je kosmetická procedura, při které se používá speciální ruční zařízení k aplikaci malých elektrických proudů na obličej. Tyto mikro proudy stimulují kůži a svaly s cílem zlepšit vzhled pleti. Díky technologickému pokroku je možné taková zařízení používat i v pohodlí domova, avšak i zde platí, že jsou o něco slabší, aby byla zajištěna naše bezpečnost.

Mikro proudová masáž obličeje využívá slabé elektrické signály k stimulaci svalů a kůže, což vede k: 

  • výraznému zmírnění známek stárnutí,
  • podpoře hojení ran,
  • snížení zánětu,
  • posílení krevního oběhu,
  • zlepšení funkce svalů.

Mikro proudová zařízení fungují tak, že dodávají elektrický proud do svalů a kožních buněk. Elektrický proud tak posiluje svaly obličeje, což zpevňuje kůži a vyhlazuje ji. Pokud hledáte takové zařízení pro domácí péči o pleť, doporučujeme „medvídka“ od značky Foreo. FOREO Bear™ využívá 5 intenzit mikro proudové technologie a pulzaci T-Sonic na vypnutí pleti a redukci vrásek.

Doporučujeme: Čeho si svatební hosté na svatbě nejvíce všímají a co je zajímá?

čistiaci sonický prístroj

Zdroj: Depositphotos

• TECHNOLOGIE ZVUKOVÝCH PULZACÍ

Co si pod tím představit? Nejde o nic jiného než o sonické přístroje na obličej, které mohou pomoci s vstřebáváním produktů, čištění pleti a masáží. Sonické přístroje mají různé účinky v závislosti na zvoleném zařízení, proto nelze určit konkrétní výsledek, který od nich očekávat.

Sonická kefka na obličej má schopnost vyčistit pleť do hloubky. Společně s vhodným kosmetickým přípravkem tak můžete rozjasnit a vyčistit svoji pleť, neboť pomáhá vyčistit póry. V konečném důsledku můžeme říci, že sonická kefka na obličej působí jako exfoliační peeling, který můžete používat každý den. 

Další sonické přístroje jsou vybaveny masážní technologií. Například přístroje od značky FOREO, jako například Foreo LUNA 4, jsou pomocníky 2v1. Nejprve pleť vyčistí a poté ji ještě dopřejí příjemnou masáž, která je ideální na zpevnění pleti. Masáží dodáte obličeji svěží vzhled a zmiňujete jakékoli otoky. Pokud chcete zbavit opuchů pod očními víčky, tmavých kruhů a také vrásek v okolí očí, doporučujeme FOREO Iris™.

I když dermatologové tvrdí, že čistící sonické přístroje jsou zbytečné, neboť "čistící práci" zvládnou koncovky prstů, my však na tyto technologické vymoženosti nedáme dopustit. Tyto přístroje jsou skvělé na hloubkové čištění pleti. Je třeba si uvědomit, že pouze v případě, že je pleť vyčištěna do hloubky, tak pouze tehdy mohou další aplikované přípravky fungovat nejlépe. Nebrání jim totiž žádné odumřelé kožní buňky v tom, aby se dostaly do hlubších vrstev kůže.

Pokud se rozhodnete pro některý z přístrojů a budete chtít do něj investovat, poraďte se o jeho vhodnosti s odborníkem. Ne každý přístroj totižto je vhodný pro každý typ pleti. Dokonce byste se měli poradit s odborníkem i v případě, že jste těhotná nebo máte zdravotní problémy!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE