Dračí krev: Jeden z nejsilnějších očistných prostředků

Dračí krev

Poznáš dračí krev? Název tohoto léku sice není dvakrát poetický a přitažlivý, ale výstižně nám připomíná jeho sílu. Protože přesně takový je. Dračí krev je jeden z nejsilnějších očistných prostředků a my ti prozradíme, s čím vším dokáže člověku pomoci.

Dračí krev je přírodní lék, který mimořádně účinně podporuje imunitní systém, bojuje proti virům, plísním a bakteriím. Je vhodná jak pro vnitřní, tak pro vnější použití. Strom, z něhož dračí krev pochází, roste v pralesech Jižní a Střední Ameriky. Už po nařezání vrchní vrstvy kůry ze stromu vytéká sytě červená pryskyřice, i proto je nazýván jako „strom, který krvácí“.

Tato rubínová míza je mírně pěnivá, za což mohou takzvané saponiny. Dorůstá do výšky dvaceti až třiceti metrů a jeho mízou – dračí krví – se už od pradávna léčili obyvatelé Mexika, Peru nebo Ekvádoru.

Podívej se také na: Jahody jako silný antioxidant – proč je zahrnout do stravy?

Dračí krev

Dračí krev je silný bojovník proti zánětům trávicího traktu, sleziny, žaludku a střev, při žaludečních vředech i Crohnově chorobě. Už celá staletí se dračí krev využívá k léčbě úplavice a střevní horečky. Je například až třicetkrát silnější než penicilin. Tento vzácný amazonský produkt, dostupný i na slovenském trhu, zároveň účinně bojuje proti stafylokokům a helicobacterům.

Skvělé výsledky se s dračí krví dosahují především při hojení ran. Paradoxně právě dračí krev využívali lidé v minulosti k zastavení krvácení a touto schopností se může pyšnit i dnes. Jednoduše se nanese na krvácející ránu, čímž se krvácení zastaví a předchází se i infekcím. Pryskyřice na ráně velmi rychle zasychá, čímž vytvoří ochrannou vrstvu, jako náhradní kůži. Právě pro tuto jedinečnou schopnost mnozí dračí krev nazývají i tekutým obvazem. A za tuto superschopnost vděčí dračí krev obsahu takzvaného taspinu. Dračí krev však zároveň pomáhá zastavit i vnitřní krvácení.

Tip pro vás: Co dokážou listy jahod? Nejen plody jsou pro nás prospěšné!

Dračí krev pinterest.com

Dračí krev – kapky pro zdraví kloubů i ústní dutiny

Toto, takzvané peruánské zlato, má blahodárné účinky na zdraví kloubů. Dračí krev vám pomůže i při problémech ústní dutiny, vředech v ústech a aftech. Tento unikátní lék také účinně bojuje proti hemoroidům. Říká se, že rostliny, které se podobají nějaké části těla, jsou těmi nejlepšími léky právě pro tuto část. Proto se dračí krvi připisuje tak velký význam v souvislosti s krví, krevními cévami a obecně kardiovaskulárním systémem. Nejenže pryskyřice vypadá jako krev, ale i listy stromu mají tvar srdce.

Nepřehlédni: 30-minutová hormonální jóga: Skvělý způsob, jak podpořit hormonální rovnováhu!

Přípravek Dračí krev, zakoupený ve specializované prodejně se zdravou výživou, obsahuje stoprocentní pryskyřici stromu Croton lechleri, takže se nemusíte obávat, že kupujete zajíce v pytli, tedy ředěnou šťávu. Samozřejmě neobsahuje žádné konzervační látky. Dejte tomuto superléku šanci!

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE