Je pravda, že dívky se častěji rodí krásným ženám? Prsty v tom může mít evoluce!

pohlaví dítěte

Je pravda, že se dívky rodí častěji jen krásným ženám? Evoluce v tom může hrát svou roli! Podle jedné teorie to tak může být, jaký je váš názor?

Očekávání miminka je krásným obdobím plným lásky k dítěti v bříšku, ale také mírných obav, aby se vše vyvíjelo správně. Přirozenou touhou mnoha nastávajících rodičů je znát pohlaví svého dítěte.

Určitě jste se také setkali s různými „babskými radami“, které prý zaručeně odhalí, zda bude vaše miminko holčička nebo chlapeček.

Ať už je to jakkoli, to nejdůležitější vždy bylo a bude, aby se miminko narodilo zdravé a jeho příchod na svět byl tím nejšťastnějším okamžikem.

Tip pro vás: Jaké vlastnosti vám do vínku dal den vašeho narození?

Holčička nebo chlapeček – jaký pocit mohou mít těhotné ženy?

Máte doma chlapečka, ale toužíte také po holčičce? Tyto touhy mohou být oprávněné díky genetické predispozici, kterou dědí pouze určité pohlaví potomka. Dnes se mnoho párů snaží různými způsoby ovlivnit pohlaví svého dítěte, například různými sexuálními polohami, lunárním kalendářem a podobně.

Některé věci v životě opravdu ovlivnit nedokážeme, i když touha může být obrovská. Nebo ano? Myslíte si, že pokud se rodičům narodí holčička, je to jen náhoda? Několik výzkumů se snaží přijít na důvod, a my vám je přinášíme. Co si o tom myslíte vy?

Doporučujeme: Recepty na zdravé domácí dětské výživy – tyto si vaše ratolesti zamilují

pohlaví dítěte
Depositphotos

Rodí se holčičky častěji krásným ženám? Jakou roli v tom hraje fyzická atraktivita?

Jistý výzkum z finské univerzity v Helsinkách vedený teoretikem Markusem Jokelem se svého času zaměřil na atraktivitu více než 2000 žen a mužů v Americe po dobu více než 4 dekád jejich života. Jeho sledování přineslo výsledky, že krásnější ženy měly více dětí než ty, které podle průzkumu nebyly považovány za tak atraktivní. Zároveň se zjistilo, že pohlaví dítěte má vliv i na délku života matky – ženy, které mají (pouze) syny, se na základě tohoto sledování dožívají v průměru nižšího věku než ty, kterým se narodí (také) dcery.

Jiný výzkum z Londýnské školy ekonomie, který vedl Satoshi Kanazawa, skutečně potvrzuje, že fyzicky atraktivnější ženy mají větší šanci, že se jim narodí právě holčička. Jak na to přišel?

  • Předmětem jeho výzkumu bylo přibližně 17 tisíc britských občanů, kteří se narodili v roce 1958.
  • Když jim bylo sedm let, jejich učitelé hodnotili jejich atraktivitu (což je ale podle našeho názoru velmi subjektivní).
  • A když dosáhli věku 47 let, Satoshi Kanazawa zjišťoval, jaké pohlaví mají jejich děti.

Na základě těchto kritérií výzkumu dospěl k závěru, že ženy, které byly v dětství hodnoceny jako atraktivní, měly více dcer než synů. Naopak ti, kteří podle hodnocení svého okolí nebyli považováni za dostatečně atraktivní, měli častěji prvního potomka chlapce.

Nepřehlédněte: Výchova dětí podle znamení horoskopu (II. část): Na co se připravit?

krásné dívky
Depositphotos

Prsty v tom může mít evoluce!

Evoluce může být v těchto tvrzeních skutečně příčinou. Proč? Je to jednoduché – fyzickou krásu využívají v životě od pradávna mnohem více ženy než muži. Fyzická krása nám ženám může například pomoci při výběru partnera, protože pro muže je vzhled ženy a její fyzická atraktivita opravdu důležitá.

Genetika přenáší na děti i fyzické geny jejich rodičů, a proto fyzicky atraktivní matky předávají svou krásu právě dcerám. Samozřejmě i chlapci bývají krásní díky genům od matky, avšak ve svém životě svůj fyzický vzhled nevyužívají tolik jako dívky. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE