Jaké vlastnosti vám do vínku dal den vašeho narození?

horoskop podle data narození

Který den v týdnu jste se narodili? Patříte k těm, kteří se narodili v pátek? Nebo jsou zde lidé narození v pondělí? A co ve středu nebo ve čtvrtek? Nahlédněte do „věčného kalendáře“, pokud si nejste jisti, a podívejte se, jaké vlastnosti vám který den přináší. Stejně jako jsou pondělky v našem běžném světě vždy začátkem nového týdne a možná i jakýmsi novým začátkem, tak se chovají i k miminkům, která si ho jako den svého narození „vyberou“.

Neděli prý volí děti Štěstěny, pátku vládne Venuše, takže bude hlavně o lásce... Jaké vlastnosti vám do vínku dal právě váš den narození? Rozhoduje o tom planeta, která danému dni vládne. Tak se na to pojďme společně podívat blíže a možná vás překvapí, co vše o sobě zjistíte.

Tip pro vás: Co prozradí barva očí o tvojí osobnosti? Neuvěřitelné, ale sedí to!

Jaký den narození se vás týká? 

Popis osobnostních rysů na základě dne v týdnu, ve kterém jste se narodili, je starobylý koncept, který sahá až do dávných dob, kdy se lidé snažili najít smysl a řád ve světě kolem sebe. Tehdy se věřilo, že každý den je ovlivněn určitou planetou nebo nebeským tělesem, které přenáší své jedinečné energie na ty, kteří se v ten den narodí.

Tento systém připisuje jednotlivým dnům určité vlastnosti, které údajně formují osobnost člověka, jeho chování a osud. Tyto tradiční představy jsou často propojeny s astrologií a folklórem, které se v průběhu staletí mísily a přizpůsobovaly kulturám po celém světě.

Ačkoli jsou dnes tyto myšlenky často vnímány spíše jako zábavné a zajímavé kuriozity než vědecky podložené fakty, stále si nacházejí místo v mnoha společnostech jako způsob sebepoznávání a osobního rozvoje. Představují způsob, jak přemýšlet o sobě a svých charakteristikách v širším kontextu a mohou sloužit jako inspirace pro introspekci a lepší pochopení sebe sama.

Doporučujeme přečíst: Výchova dětí podle znamení (I. část): Co platí na to vaše?

den narození
Depositphotos

PONDĚLÍ - Měsíc 

Prvnímu dni nového týdne dává Luna svou chladnou krásu. Lidé narození v tyto dny působí vznešeně, elegantně, většinou však i namyšleně. Navenek jsou skutečně chladní a těžko přístupní, ale jakmile si získáte jejich důvěru, pustí vás do svého světa hlouběji. Teprve tehdy objevíte jejich nekonečnou fantazii, krásné sny a touhy, jejich přání, dobré srdce i citlivou povahu.

Osoby narozené v pondělí bývají také mimořádně citlivé na lunární fáze, jako jsou úplněk či novoluní. Tehdy se jejich blízkým může zdát, že se proměnili v úplně jiného člověka. Když podlehnou svým negativním emocím, mohou být velmi pomstychtiví a náladoví. Pod tímto vlivem si těžko plní své vysněné cíle, což nakonec může vést k frustraci či dokonce k depresi.

ÚTERÝ - Mars

Je vaším dnem narození úterý? Tato „bojovná“ planeta dodává všem miminkům, která si za den svého příchodu na svět zvolí úterý, ohnivost, dravost a přirozenou bojovnost. Někdy jí může být až příliš, a tehdy lidé takříkajíc jdou proti všemu a každému, kdo se jim snaží řídit život. Nedokáží se smířit s pravidly a vždy se staví do vůdčí pozice. Mars jim na jedné straně dodává životní energii, na straně druhé jim ji odebírá v podobě vnitřních bojů.

STŘEDA - Merkur

Jaké předurčené vlastnosti máte, pokud jste se narodili ve středu? Merkur je planetou, která ovlivňuje především náš mozek. Nabízí znalosti, intelekt a pozornost. Lidé narození ve středu už v raném věku nacházejí zálibu v knihách. Jako děti jsou výbornými žáky, a i v dospělosti to obvykle dotáhnou daleko. Může za to jejich cílevědomost, ale také přísné požadavky, které kladou sami na sebe. Úspěchy v pracovním životě jsou časté, o něco horší je to ve vztazích. Kvůli workoholismu totiž někdy nechají pravou lásku uniknout, pracovitost má zkrátka přednost.

Doporučujeme přečíst: Psychologický test: Způsob, jakým křížíš prsty, o tobě mnoho napoví

Který den v týdnu jste se narodili?
Depositphotos

ČTVRTEK - Jupiter

Stejně jako každá planeta či den v kalendářním týdnu, i čtvrtek ve spolupráci s Jupiterem dává lidem, kteří se v tento den narodili, jak dobré, tak i negativní vlastnosti. Z těch horších je to někdy přehnaný flegmatismus, požitkářské sklony, lenost i pýcha. Na druhé straně, pokud se do popředí dostanou ty lepší vlastnosti, máte co do činění s osobami, které jsou velmi přátelské, veselé a dobrodružné povahy.

PÁTEK - Venuše 

A ta je známá jako planeta lásky. Tyto vlastnosti dává i lidem, kteří se narodili v pátek. Obvykle jsou dobrosrdeční, láskyplní, něžní a toužící po lásce. Mezi jejich horší stránky však patří i jakási majetnickost ve vztazích, žárlivost, snadné podlehnutí vášním nebo ješitnost. Když ale převládnou ty dobré vlastnosti, narození v pátek v sobě objeví i pokoru, intelekt a silně vyvinutý šestý smysl.

SOBOTA - Saturn

Tato planeta hovoří především o přísné disciplíně. Takoví bývají i lidé narození v první víkendový den. Sobota svým miminkům dává do vínku také velkou dávku sebeovládání, kritiky a pracovitosti. Velmi brzy zjistí, že v životě nic nebudou mít zadarmo. Přesto je v dospělosti obvykle čeká úspěch. Ten si však tvrdě vydřou, totéž očekávají i od svého okolí. Neměli by však zapomínat na odpočinek a relaxaci. V opačném případě je může potrápit zdraví, nejsou vyloučeny ani žaludeční vředy ze stresu či vysoký krevní tlak.

NEDĚLE - Slunce

Jak jsme naznačili v úvodu našeho článku, takzvané „nedělní děti“ jsou děti Štěstěny. Narodily se pod vlivem ohnivého Slunce a to jim dává nejen množství životní energie, ale také optimismus a jedinečnou charismu. I ony si v životě musí projít těžšími obdobími, ale pády na dno dokáží snést lépe než kdokoli jiný. Dokonce v nich hledají hlubší smysl, jsou ochotné je přijmout a poučit se z nich. Děti narozené v neděli čeká mnoho šťastných chvil, a to zejména díky jejich jedinečnému přístupu k samotnému životu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE