Dítě ve znamení PANNA (23. 8.–22. 9.) - Toto všechno by měli RODIČE vědět!

dítě ve znamení Panny

Možná čekáte miminko a váš termín je už za dveřmi. Pokud se vaše děťátko narodí do 23. září, bude to ve znamení zvěrokruhu Panna. Těmto dětem patří konec srpna a téměř celý září.

V rámci výchovy a rodičovství si v podstatě nemůžete přát nic lepšího než Pannu. Obejde se bez hysterických záchvatů, ale zase vás procvičí v pořádkumilovnosti a uspořádanosti. Budete mít klidné a disciplinované dítě.

Dítě narozené ve znamení Panny (24.08 - 23.09) 

Povahové rysy dítěte Panny se začnou projevovat v relativně útlém věku. Budete mít pravděpodobně například problémy s jídlem. Když si umane, že chce raději mléko místo příkrmu, pravděpodobně nevyhrajete. I když vám lžičku razantně odmítne, vzápětí se na vás usměje.

Tyto děti jsou velmi chytré a mají přehled o všem, co se kolem nich děje. Jsou ale klidnější a o dost mírnější než ostatní děti. Dokonale je vystihuje slovo perfekcionismus a mají rády všechno uspořádané a předem naplánované.

Mají svou hlavu a tedy se připravte na to, že budete mít tvrdohlavé děťátko. Racionální uvažování a smysl pro detail to však vyváží.

Podívejte se také na: Nejvěrnější znamení zvěrokruhu: Tato znamení berou lásku opravdu vážně

Dítě ve znamení Panny bude se vším pomáhat
Depositphotos

Výchova dítěte, pokud je poslušné a rychle dospívá, je snem každého rodiče

Rodiče dítěte Panny se budou muset vypořádat s některými věcmi, které navenek u jejich děťátka nejsou vidět. Citové potřeby děťátka jsou v každém věku jiné. U tohoto děťátka však hodně mazlete, objímejte a mazlete se. Ono to velmi potřebuje a nedá vám to najevo.

Podněcování fantazie dítěte Panny je další důležitou úlohou rodičů. Podporujte je ve snění, jak to jen půjde. Jejich racionálně nastavená hlavička to velmi potřebuje.

Děti Panny často potřebují sourozence nebo alespoň zvířátko. Tím, že zodpovědnost je jejich druhé jméno, se vším pomáhají a starají se. Vztah k sourozencům je proto velmi pozitivní. Jsou to zásadové děti, ale zároveň i velmi plaché děti.

Takových paradoxů mají opravdu hodně. Ve výchově dětí Panny často musí rodiče své dítě přesvědčovat, že je dostatečně zajímavé a že se rovná ostatním dětem. Vztah k rodičům se nedá definovat jinak než jako blízký vztah. Rády napodobují rodiče a jsou to takoví malí dospěláci téměř od narození.

Pokud máte doma Pannu, máte i velmi obětavé děťátko, které je šikovné a zručné. Výchova malé Panny je pro rodiče opravdu velmi příjemná. Avšak své výzvy přináší jinde, než byste čekali.

A co povaha mladého zástupce Panny a škola? 

Kdo je lepší pro školu než zásadové děti? Asi nikdo. Kromě toho, že jsou chytré a čilé a každou úlohu berou jako povinnost, kterou prostě musí splnit, škola je opravdu bude bavit.

Charakter dítěte Panny bude stále hledat odpovědi a potřebuje vědět všechno. Adaptabilita a výkonnost dítěte Panny je obdivuhodná. Takže navzdory plachosti, máte doma kamarádské děťátko.

Co však, když je to děťátko tvrdohlavé? Nemusíte se bát. Zásadovost a tvrdohlavost v tomto případě vyrovnávají jejich bystrost a chuť po poznání. Nespochybňují autority a i proto se jim ve škole daří.

Potřebují mít v životě vyšší vzdělání. Pokud ho nedostanou, v dospělosti tím vysloveně trpí. Děti Panny začínají relativně rychle dospívat, i díky své zodpovědnosti a potřeby mít všechno uklizené a předem naplánované.

Jejich jemné způsoby a chuť učit se z nich zase dělají miláčky učitelů. Takže škola by opravdu neměla být problém.

Bude vás zajímat: Sen o medvědovi – je to špatné znamení nebo lze očekávat prosperitu?

Děti Panny jsou velmi chytré
Depositphotos

Zdraví dítěte Panny 

Nějakých závažných zdravotních problémů se obávat nemusíte. U malých miminek to mohou být klasické novorozenecké bolesti bříška, ale jinak by to mělo být v pořádku.

Co však může zdraví potrápit, je stres, a zejména skrytý stres, který může vyústit do trávicích problémů, problémů se slezinou a tenkým střevem. Největším stresem pro ně je právě narušení jejich dokonale nalinkovaného perfekcionistického světa.

Pokud jsou zvyklé dělat něco v daný čas, neměňte to jen tak bez příčiny nebo se tomu alespoň zkuste vyhnout. Mezi vrstevníky a spolužáky takové situace budou nastávat, takže se na ně musíte připravit.

Režim, předem naplánované aktivity a co nejvíce informací jsou věci, které toto dítě činí spokojeným a šťastným. Všechno, co by to mohlo narušit, mu způsobuje stres, i když to možná nevidíte. Nepodceňujte proto takové věci.

Inspiruj se: Co symbolizuje most ve snu? Jde o varování i předzvěst pozitivních změn

Ve škole bude excelovat
Depositphotos

Jaká jsou vhodná jména pro vaše obětavé děťátko? 

Jméno pro dítě je záležitostí každého rodiče. Ať už jde o to, co se jim líbí nebo co se jim hodí. Možná dodržujete rodinnou tradici a pojmenujete dítě podle sebe. Pokud však nevíte, jaké jméno pro dítě ve znamení Panny vybrat, možná vám s tím pomůžeme. Toto jsou vhodná jména:

  • Chlapec - Cyril, Jakub, Michal, František, Ján, Miloš, Andrej, Ondřej, Šimon, Milo 
  • Dívka - Alžběta, Irena, Michaela, Dagmar, Dana, Ľubomíra, Terezie, Zuzana, Žaneta, Gabriela, Anna

Triky a rady 

Pokud máte doma Pannu, máte velmi specifické dítě. Na to jste už určitě přišli. Hlavní je svému dítěti naslouchat a všímat si i těch nevyslovených věcí.

Budete žasnout nad tím, jaké je vaše dítě šikovné a samostatné, jak vám rádo pomáhá a uklízí po sobě věci, je poslušné a neodmlouvá, jednoduše sen. Všechno ostatní se však bude odehrávat v jeho nitru.

Trpělivě odpovídejte na jeho otázky, snažte se s ním připravit na náhlé změny v programu nebo v čemkoli, na co je zvyklé, věci vysvětlujte z racionálního hlediska a dávejte mu dostatek lásky, i když je vaše dítě větší.

Fantazie a její podněcování je vaše velmi důležitá úloha. Fantazie pomůže dítěti získat citovou rovnováhu a bude mu nápomocná i v dospělosti. Tyto děti jsou tvrdí realisté už od narození, proto je musíte podporovat ve snění. Toto všechno si za to, jak jsou poslušné a v podstatě bezproblémové, určitě zaslouží.

Děti ve všech znameních zvěrokruhu

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE