5 chyb při používání tělového krému, kterým se určitě vyhněte

chyby při používání tělového krému

Používání tělového krému je základem péče o pleť. Zejména nyní, v chladném období, kdy počasí dává pleti skutečně zabrat. I když většina z nás používá tělový krém denně, existují časté chyby, které mohou snížit jeho účinnost. Zde je několik nejběžnějších chyb, kterým byste se měli určitě vyhnout, abyste dosáhli maximálního efektu hydratace, péče a pocitu dětské jemnosti.

Tip pro vás: Co dělat a co nedělat, pokud chcete zdravější, pevnější a silnější vlasy?

Jaké jsou nejčastější chyby?

1. Aplikace tělového krému na suchou pleť

Jednou z nejčastějších chyb je nanášení tělového krému na suchou pleť. Po sprše nebo koupeli je vaše pleť nejvíce připravena absorbovat vlhkost a účinné látky z krému. Když je pleť ještě mírně vlhká, póry jsou otevřené a umožňují lepší vstřebávání produktu. Pokud si krém nanesete na úplně suchou pleť, účinné látky se nemusí absorbovat tak efektivně a pleť může zůstat suchá nebo napnutá. To samé platí i pro pleť.

Tip: Po sprše nebo koupeli se jemně osušte ručníkem, ale nechte pleť mírně vlhkou. Poté okamžitě aplikujte krém a dopřejte si krátkou masáž.

Doporučujeme: Příčné nebo podélné rýhy na nehtech – může jít o signál onemocnění?

Domácí koupel
Depositphotos

2. Používání nesprávného typu krému

Ne všechny tělové krémy jsou stejné, a proto je důležité vybrat si ten, který odpovídá typu vaší pleti. Pokud máte suchou pleť, lehký hydratační krém nemusí poskytnout dostatečnou výživu. Pro sušší pleť jsou lepší hutné krémy s obsahem bambuckého másla, glycerinu nebo kyseliny hyaluronové. Naopak, pro mastnější pleť se doporučují lehčí krémy na bázi gelu, které neucpávají póry.

Tip: Čtěte etikety a hledejte produkty, které odpovídají typu vaší pleti. Pokud máte citlivou nebo aknózní pleť, vyhýbejte se parfémovaným produktům.

3. Nedostatečná aplikace nebo nesprávné množství

Použití příliš malého množství tělového krému je další častou chybou. Pleť na celém těle potřebuje dostatečnou hydrataci, a proto byste měli krém nanášet v dostatečném množství. Pokud nanesete jen malé množství, krém nemusí pokrýt celou plochu pleti, což může vést k suchým místům.

Tip: Při nanášení krému se nebojte použít dostatečné množství na pokrytí celého těla, zejména na suchější místa, jako jsou lokty, krk, kolena a chodidla. Tato místa bývají kritická a mají tendenci být nejvíce suchá a popraskaná.

4. Příliš časté nebo příliš vzácné používání

Další častou chybou je nepravidelnost v používání tělového krému. Jednorázová aplikace krému občas nestačí na to, aby byla pleť neustále hydratovaná. Na druhé straně, příliš časté používání některých krémů může vést k přetížení pleti, zejména pokud obsahují silikony nebo jiné složky, které mohou vytvářet bariéru na pleti.

Tip: Krém aplikujte pravidelně, zejména po sprše nebo koupeli. Pro sušší pleť je možné aplikaci opakovat i dvakrát denně, ráno a večer.

Aplikace tělového krému
Depositphotos

5. Kombinace tělového krému s nesprávnými výrobky

Používání několika různých kosmetických výrobků najednou, které nemusí být kompatibilní, může vést k podráždění pleti nebo snížení účinnosti tělového krému. Některé produkty mohou vytvořit bariéru, která zabraňuje krému proniknout do hlubších vrstev pleti.

Tip: Zvolte si jednoduchou rutinu a používejte produkty, které se vzájemně doplňují. Například, pokud používáte tělový olej, aplikujte ho před krémem, aby se lépe vstřebával.

Chyb se dopouštíme denně, a to nejen při aplikaci či výběru kosmetiky. Čím více ale víme, tím lépe můžeme tyto poznatky využít. Péče o pleť není jen o jejím estetickém vzhledu, ale také o jejím celkovém zdraví. Hydratace je klíčem k tomu, aby pleť plnila svou funkci ochranné bariéry proti vnějším vlivům. Pravidelné používání kvalitního tělového krému je jednou z nejjednodušších cest k udržení zdravé, krásné a hebké pleti.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE