Země s nejkrásnějšími ženami na světě: Jsme mezi nimi i my?

Země s nejkrásnějšími ženami

Říká se, že krása je relativní. Každému se líbí něco jiného. Jeden preferuje blond vlasy, jiný si potrpí na dlouhé nohy a modré oči, dalšímu se líbí dívky krev a mléko. Módní časopisy a internetové stránky určují standardy krásy – co se nosí, jaké dívky jsou momentálně v kurzu a jak bychom měli vypadat. Stačí otevřít sociální sítě a hned se vám naskytne pohled na „dokonalé“ a ideální ženy.

Ideál ženské krásy je specifický soubor norem krásy, které jsou ženám vštěpovány již od mladého věku. Mnohé z nich tento ideál následují ve snaze zvýšit svou fyzickou přitažlivost. Jde o fenomén, kterým se řídí mnoho žen na světě, přestože rysy a standardy se časem mění a liší se podle země a kultury.

Každá žena je však svým způsobem krásná a jedinečná, ať už jde o ženy arabského světa, ženy v zemích jako Angola, Rusko, Kolumbie, Slovensko, USA, Velká Británie či Libanon.

Je těžké říci, která země má nejkrásnější ženy. Každý rok se provádí průzkum o kráse, sestavují se různé žebříčky a seznamy nejatraktivnějších žen. Jeden z nich vám přinášíme. Jsme v něm i my, Češky? 

Nepřehlédněte: Co prozradí barva očí o tvojí osobnosti? Neuvěřitelné, ale sedí to!

V čem spočívá ženská krása? 

Mezi vlastnosti ženské krásy patří tvar ženského těla, rysy obličeje, tón pleti, výška, styl oblékání, účes či tělesná hmotnost. Mnohé ženy, aby napodobily aktuální standardy krásy, podstupují různé úpravy obličeje a těla v podobě plastických operací, bělení kůže, zvětšování různých částí těla, odstraňování chloupků, nanášení make-upu či opalování.

Díky pohádkám, masmédiím, reklamám a módě se zvyšuje tlak na přizpůsobení se ideálu ženské krásy už od útlého věku. Napodobování a snaha přiblížit se určité definici „krásného“ může mít na jednotlivce různé psychologické účinky, jako jsou deprese, poruchy příjmu potravy či nízké sebevědomí, které může začít od dospívání a pokračovat až do dospělosti.

Krása ženy nespočívá v kopírování a napodobování aktuálních trendů, ale v vyzařování, vnitřních vlastnostech, zdravém sebevědomí, v přitažlivosti a jedinečnosti. To je přesně to, co odlišuje přirozené ženy od těch umělých. Hodnocení krásy, výběr nejkrásnějších žen, různé soutěže krásy, titul Miss World, Miss světa, titul Miss Universe sice určují nejkrásnější dívky na světě. Jde však o pohled odborníků a poroty, který je opět podřízen standardům krásy. Jak řekl spisovatel H.G. Wells: „Krása je v srdci toho, kdo ji pozoruje.“

Jsou Češky nejkrásnější ženy na světě? 

Často slyšíme od cizinců, že Češky patří mezi nejkrásnější ženy na světě. A vědí to i naši muži. Opět však jde o subjektivní názor nebo pohled. Obecně slovanské dívky, ženy jako jsou Rusky, Ukrajinky, Slovenky, Češky či Polky podle mnoha odborníků patří mezi nejpůvabnější ženy světa.

Země s nejkrásnějšími ženami - top 10 zemí světa 

Top země s nejkrásnějšími ženami, nejkrásnější ženy světa, deset zemí s nejkrásnějšími ženami, největší počet krásných žen, top 15 zemí s nejkrásnějšími ženami, nádherné ženy v různých zemích – určitě jste se už také setkali s mnoha žebříčky, které určují nejkrásnější ženy nebo muže na světě. V každé zemi se však najdou krásné dívky, ale i takové, které vynikají spíše vnitřní krásou.

Dnes může být krásná každá z nás. Nebo se o to alespoň pokusit. Ve světě kosmetického průmyslu a chirurgie existuje mnoho prostředků, které nám mohou pomoci k vysněné postavě nebo vzhledu. Zde přirozená krása bohužel ztrácí význam. Hrají zde roli peníze, za které si někteří z nás mohou doslova krásu koupit.

Brazílie
INSTAGRAM/gisele

1. Brazílie

Znáte Gisele Bündchen nebo Adrianu Limu? Tyto dvě krásky mají brazilské kořeny. Brazilky nepochybně patří mezi nejkrásnější ženy na světě. Vynikají svou vysokou postavou, opálenou pokožkou a exotickým vzhledem. Milují sport, pečují o sebe a občas podléhají i nějakému plastickému vylepšení. Právě Brazilky jsou v oblasti modelingu vyhledávané pro své dokonalé křivky.

Zaujme Tě: Šokující! Prsty na nohou o tobě prozradí i to, co ani sama nevíš!

Mila Kunis
INSTAGRAM/milalkunis

2. Ukrajina - druhé nejkrásnější ženy světa

Válkou a nepokoji zmítaná země se může pochlubit druhými nejkrásnějšími ženami na světě. Modré či zelené oči, světlé vlasy, plné rty – to jsou slovanské krásky, Ukrajinky. Stejně jako Rusky jsou tyto ženy svým půvabem a krásou známé po celém světě. Díky své kráse a píli mnohé z nich zdobily stránky módních časopisů jako Vogue či Prada. Hollywoodské krásky jako Mila Kunis, Milla Jovovich či Olga Kurylenko se mohou pochlubit ukrajinskými kořeny.

Kórea
INSTAGRAM/heybiblee

3. Jižní Korea

Ženy z Jižní Koreje vynikají hlubokýma očima, jemnými rysy obličeje a světlou pletí. Kromě ohromující přirozené krásy jsou jihokorejské ženy známé tím, že se pečlivě starají o svou pleť i tělo. Používají vše od peelingů, pleťových vod až po krémy a oleje. Mnohé z nás by se od nich skutečně měly co učit.

Francie
INSTAGRAM/sigridagren

4. Francie

Žádný seznam zemí s nejkrásnějšími ženami by nebyl úplný bez elegantních a stylových Francouzek. Francie, známá jako země lásky, romantiky a poezie, je domovem mnoha krásných žen, jako jsou legendární herečky Brigitte Bardot, Catherine Deneuve a Marion Cotillard. Jejich půvab, krása a smysl pro módu jsou jednoduše nenapodobitelné.

Podívej se také na: Psychopati v zaměstnání: Toto je 7 povolání, ve kterých je jich nejvíce

Afrika
INSTAGRAM/charlizeafrica

5. Jižní Afrika

Věděli jste, že i v Jižní Africe se nachází mnoho krásných žen, díky kterým je tato země na pátém místě v žebříčku? Etnická a rasová rozmanitost země výrazně přispěla k pozoruhodné kráse místních žen. Dokonce i jedna z nejlépe vydělávajících hereček na světě, Charlize Theron, má jihoafrické kořeny.

Kolumbie
INSTAGRAM/sofiavergara

6. Kolumbie 

Zdá se, že Jižní Amerika vyniká vysokou koncentrací krásných žen. Kolumbijky jsou hrdé na své křivky a tvrdě pracují na tom, aby je dosáhly a mohly je hrdě vystavovat na obdiv. Ženy z Kolumbie jsou velmi svůdné a také temperamentní.

Venezuela
INSTAGRAM/aridugarte

7. Venezuela

Přestože je Venezuela v některých ohledech nebezpečná země, ženy zde jsou skutečně nádherné. Ženy z Venezuely drží největší počet vítězství ve světových soutěžích krásy. Se svými vyššími postavami, oblými tvary na správných místech a krásnými tvářemi jsou symbolem krásy a ženskosti. Venezuelky jsou také známé svou divokostí a temperamentem.

Bella Hadid
INSTAGRAM/bellahadid

8. Spojené státy americké

Amerika má pověst nejvíce obézního národa na světě. Existuje však mnoho prostředků na hubnutí a zkrášlení. Tato obrovská země nemá konkrétní typ ženy. Ať už jde o bezchybnou nepřirozenou nebo přirozenou americkou krásu – americké ženy patří mezi nejkrásnější na světě.

Elsa Hosk
INSTAGRAM/hoskelsa

9. Švédsko

Pokud si představujete švédské dívky jako blond, vysoké krásky s modrýma nebo šedýma očima a výraznými rysy obličeje, pak jste celkem blízko realitě. Tyto seveřanky vypadají nádherně a mají úžasný smysl pro styl a módu. Stačí si vyhledat na internetu půvabnou švédskou modelku Elsu Hosk, která pracovala pro mnoho světoznámých značek jako Dior, Dolce & Gabbana, Ungaro, H&M či Guess a byla také modelkou pro Victoria's Secret.

Jessica
INSTAGRAM/jessicastamofficial

10. Kanada

Kanadské ženy vynikají krásnými vlasy, štíhlými pasy a elegantními rameny. Přidejte k tomu ještě slušné chování, typické pro všechny Kanaďany, a máte úžasné ženy, které jsou snem každého muže. Ženy z Kanady jsou také známé svou intenzivní péčí o pleť.

Co je to zlatý řez?
Depositphotos

Co je to zlatý řez?

Zlatý řez představuje univerzální strukturální harmonii, propojení mezi matematikou a krásou, asymetrickou symetrii – správné proporce, které se nám zdají krásné.

Nejjednodušší definice zlatého řezu říká, že menší část je k větší části v takovém poměru, v jakém je větší část k celku. Přibližná hodnota zlatého řezu nebo božského poměru je 1,6180339887. Pro zlatý řez platí rovnice, že φ² = φ + 1. Tento vztah se týká všech tvarů prostoru i času. Po staletí moudré hlavy pozorovaly vzory krásy v přírodě, jako je uspořádání listů na rostlinách, tvar květů, šupiny šišek. Věděli o něm už Egypťané, františkánští mniši, Rusové. S pravidlem zlatého řezu přišel Ital Leonardo Fibonacci. Dospěl k posloupnosti čísel 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 atd.

Zlatý řez můžeme bez přepočítávání vidět v přírodě, například v tvaru vejce, poměru ocasu a těla ještěrky. Z proporcí zlatého řezu vycházejí i módní návrháři a oděvní výtvarníci, stejně tak architekti a umělci.

Takže když má moje postava či tvář hodnotu zlatého řezu, jsem krásná? Na internetu dnes můžeme najít různé aplikace na výpočet zlatého řezu naší tváře. Pamatujte si však, že každý z nás je jedinečný a právě to ho činí krásným.

Zdroj úvodnej fotky: Pinterest

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE