Spoznej tajemství super rychlé rajčatové polévky

rychlá rajčatová polévka

Italskou kuchyni milují snad všichni. Země proslulá historickými městy, vynikajícími těstovinami a ještě lepšími sýry a víny je oblíbenou dovolenkovou destinací nejen Čechů.

Pokud se právě do Itálie nechystáte, připravte si alespoň něco, co vám připomene tuto překrásnou zemi. Naším tipem je rychlá rajčatová polévka, která vás dostane svou hustou konzistencí a především jednoduchostí, protože ji budete mít naservírovanou na talíři za 20 minut!

Upozorňujeme vás, že bohužel bude snědena ještě dříve a je vysoce návyková. Tajnou ingrediencí je přitom obyčejná cibule. Tato jednoduchá rajčatová polévka vás zkrátka dostane!

Tip pro vás: TOP recepty na domácí raw tyčinky – skvělá svačina

Ingredience na rychlou rajčatovou polévku

Na hustou a rychlou rajčatovou polévku jako z italské restaurace potřebujeme:

  • 2 velké cibule
  • 250 g loupaných rajčat v konzervě (sekaná rajčata)
  • 500 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • třtinový cukr
  • čerstvou bazalku
  • olivový olej

Vyzkoušej také: Plněná a zapékaná cuketa 7krát jinak: Na které si pochutnáš ty?

recept na rajčatovou polévku
Depositphotos

Postup recept – jednoduchý recept na rajčatovou polévku

Připravit tuto chutnou polévku je velmi jednoduché. Pokud máte doma více než tři hladovce, doporučujeme ingredience zdvojnásobit.

  • Tato rychlá polévka je na stole raz dva. Rozpalte si v hrnci olivový olej (nešetřete, dodá polévce skvělou chuť) a oloupejte cibule. Ty nakrájejte na čtvrtky a vhoďte do oleje. 
  • Cibuli opékáme do sklovita, dokud nezměkne, pořádně ji osolíme, opepříme a přidáme lžíci třtinového cukru. Stále mícháme, aby nám směs nepřipálila. 
  • Je čas přidat konzervu loupaných rajčat. Promícháme a necháme na mírném plameni probublávat asi 5 minut.
  • Vytáhněte ponorný mixér a směs rozmixujte dohladka, potom hrnec vraťte na plamen.
  • V tomto bodě přidáme veškerý rajčatový protlak a zamícháme, přidáme listy bazalky podle chuti (může být i sušená) a necháme společně převařit. 
  • Nakonec polévku ochutnáme. Pokud je málo slaná, dosolíme, pokud se nám zdá kyselá, přidáme trochu cukru nebo medu. 
  • Komu se zdá polévka hustá, nebo jí chce mít více, může ji klidně zředit vodou, nepřidávejte však více než 3 dl.
  • Odstavíme z plamene a podáváme s nastrouhaným parmazánem a lístkem bazalky. A výborná rajčatová polévka je hotová. Dobrou chuť!

Doporučujeme: Originální recept na tzatziki, který si rozhodně zamiluješ

rajčatova polévka z čerstvých rajčat
Depositphotos

TIP: Co takhle zkusit rajčatovou polévku z čerstvých rajčat? 

Není klasická rajčatová polévka z protlaku vaší šálkou kávy? Nebo si celkově myslíte, že polévka rajčatové chuti není nic extra? V tom případě musíte vyzkoušet krémovou rajčatovou polévku z čerstvých rajčat. Tato hustá rajčatová polévka je plná čerstvé intenzivní chuti a je neodolatelná. Jak se připravuje tato verze rajčatové polévky?

Připravíme si:

  • 1 kg rajčat
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • Sůl podle chuti
  • Černý pepř podle chuti
  • 1 lžička cukru (volitelné)
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana

Postupujeme následovně: Rajčata rozkrojíme na poloviny a položíme je na plech spolu s nakrájenou cibulí a neloupanými stroužky česneku. Pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 30-40 minut, dokud rajčata nezměknou a nezačnou karamelizovat.

Po upečení odstraníme slupky z česneku a všechno přeneseme do hrnce. Přidáme zeleninový vývar, čerstvou bazalku a sušené oregano. Všechno spolu přivedeme k varu a vaříme 10-15 minut, dokud se chutě nespojí.

Polévku následně rozmixujeme dohladka ponorným mixérem a podle chuti dosladíme cukrem, pokud je příliš kyselá. Před podáváním můžeme ozdobit čerstvou bazalkou. Také můžeme zjemnit smetanou. Toto rychlé syté jídlo je skvělé v každém ročním období.

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE