Pro lepší spánek se začněte lépe starat o své povlečení

Mít dobrý a hluboký spánek je touhou mnoha lidí. I když vyzkoušeli už několik tablet na uspávání, několik bylinných čajů či jiných metod, stejně nemohou usnout a pak se celou noc nespokojeně převalují v posteli. Patříte k takovým lidem i vy? Napadlo vám, že by vám k lepšímu spánku mohlo pomoci i povlečení?

Kvalitní povlečení je velmi důležité pro náš každodenní spánek. Dokonce ještě důležitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Materiál povlečení, prostěradla a následná péče mohou s vaším spánkem udělat skutečné divy. Jak je to možné?

Doporučujeme: Jak odstranit plíseň? Jedině kvalitním přípravkem

ložní prádlo Depositphotos

Povlečení bychom si z hlediska náročnosti na péči mohli rozdělit do dvou hlavních kategorií:

· Nenáročné na péči 

Mezi nenáročné ložní prádlo nepochybně patří povlečení ze saténu. Satén je velmi příjemný pro lidskou kůži, protože je hladký a ví přesně, co naše tělo potřebuje. To znamená, že vás nyní v zimě zahřeje. Nemusíte se bát, saténové povlečení využijete i v létě. Tehdy vás satén příjemně ochladí. Jeho nespornou výhodou je, že se vůbec nemusí žehlit.

Mezi další nekrčivý povlečkový materiál patří krep. Krepové povlečení je podobné bavlněnému povlečení, avšak není hladké na povrchu – je zvrásněné. Krepové povlečení využívají lidé celoročně.

· Náročnější na péči 

Mezi nejprodávanější povlečení nepochybně patří bavlněné povlečení. Bavlna je jako materiál velmi oblíbená, protože je vhodná i pro alergiky a pro kohokoli, koho trápí kožní problémy. Také se z ní vyrábějí dětské povlečení. Výhody bavlněného povlečení však může zastiňovat jedna nevýhoda – žehlení se nevyhnete.

Kvalitní povlečení z dobrého materiálu vám pomůže k lepšímu spánku, protože se vám pod ním bude příjemně ležet, nic vás nebude škrábat. Pokud se o povlečení pravidelně a důsledně staráte, povlečení bude voňavé po delší dobu.

Podívejte se také: Máš plastová okna? Tak v tom případě to musíš vědět!

ložní prádlo Depositphotos

Jak se starat o své povlečení?

1. Praní je základ 

Při praní povlečení či prostěradel na postel si dejte záležet na pravidelnosti. Povlečení je třeba prát pravidelně, protože pod ním spíme každý den. Teplota praní se liší podle materiálu povlečení. Vždy si proto přečtěte štítek, který se na povlečení nachází. Tam najdete všechny potřebné informace k samotnému praní, a potom i případnému žehlení.

2. Žehlení by nemělo být problémem 

Pokud se chcete vyhnout žehlení velkých povlečení, kupte si povlečení z nekrčivého materiálu. Výhodou žehlení je, že vysoká teplota odstraní i malé mikroorganismy, které se nacházejí v textilu. Naším malým tipem, jak si zpříjemnit žehlení, je, aby jste si do pozadí pustili oblíbený film nebo seriál. Žehlení vám pak půjde od ruky.

3. I skládání povlečení je důležité 

Ať už jste povlečení žehlili, nebo ne, je důležité je hezky složit. Složením se zachová příjemná vůně. Povlečení můžete složit nebo srolovat a odložit je na místo, kde na ně nebude padat prach, nejlépe do uzavíratelné klasické nebo vestavěné skříně.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE