Co znamenají sny o mrtvých příbuzných? Máš se bát?

Snář sny o mrtvých

Mnohým z nás se zdají sny, ve kterých se objeví naši příbuzní, blízká osoba nebo někdo z rodiny, kdo už zemřel. Někteří z nás to vnímají jako ještě jednu šanci se s nimi setkat. Mnoho lidí věří, že tímto způsobem se naši blízcí zesnulí přišli s námi rozloučit a dát nám poslední sbohem.

Tyto sny jsou tak intenzivní, že dokonce během nich můžeme cítit, jak se nás naši příbuzní dotkli, položili nám ruku na rameno nebo nás pohladili po tváři. Každého z nás asi vystraší, když ve svém snu vidíme zesnulého člena rodiny. Podle zjištění amerických vědců je to zcela normální snít o mrtvém rodinném příslušníkovi nebo příteli.

Máváte i vy sny o blízkém zesnulém? Zdají se vám často sny o mrtvých blízkých? Co znamenají sny o umírání? Jak interpretovat tyto sny? Co říká výklad snů o mrtvých? A jsou takové sny dobrým znamením? Nebo naopak bychom se měli něčeho obávat?

Nepřehlédni: Která znamení zvěrokruhu se k sobě hodí? Tyto kombinace vytvoří šťastné páry!

Sny o mrtvých z pohledu psychologů

Některé sny o zesnulých nám zase přinášejí úlevu. Například těm, kteří přišli o příbuzného z důvodu nemoci, se ve snu zdá, jak se zesnulá osoba uzdravuje a těší se pevnému zdraví. Jejich mysl se jim snaží říct, že zesnulý příbuzný je na lepším místě, nic ho už nebolí a ani netrápí.

Psychologové a také vědci tvrdí, že snění o mrtvých nám pomáhá vyrovnávat se se smrtí a smutkem ze ztráty blízké osoby. Sny o mrtvých osobách odrážejí naše vědomí a pocity. Rodiče, kteří přišli o své děti, mají často sny plné smutku a vidí v nich dokola ten samý scénář – pokračují v cestě, ale zesnulé dítě není schopné je následovat. Někteří psychologové doporučují vést si deník, aby dotyčný lépe pochopil své emoce.

Snít o mrtvých příbuzných, kteří žijí

Pokud ve svém snu vidíte smrt svého zatím živého příbuzného nebo známého, měli byste se zamyslet nad tím, jaký vztah k němu máte. Proč si s ním rozumíte? Nebo naopak, proč se s ním nemáte rádi?

Pokud se vám o jeho smrti zdá poprvé, takový sen může naznačovat, že už nebudete potřebovat, aby vám v životě ukazoval cestu. Svědčí to o tom, že jste přijali lekci, kterou vám měla jeho přítomnost ve vašem životě dát. Pokud jste s daným člověkem prožili jen příjemné chvíle, tak se mu podařilo dosáhnout toho, co chtěl, ukázal vám vše, co mohl, a vy jste se od něho vše potřebné naučili. Přesně toto byla jeho úloha ve vašem životě – aby vám šel příkladem a učil vás. Nemusíte se bát, takové sny o mrtvých lidech nejsou předzvěstí toho, že váš blízký člověk brzy zemře, právě naopak. Bude se těšit z dlouhého života.

Podívej se také: 4 znamení, která s věkem zrají do krásy a dlouho si udrží mladistvý vzhled

Sny o mrtvých Depositphotos

Sen se zesnulým příbuzným

Víte, proč vás ve snu navštívil mrtvý člen vaší rodiny? Nechce vás děsit ani plést. Objevil se proto, že vám chce něco říct. Pokud věříte v takové věci, možná dokážete pochopit jeho vzkaz nebo radu a účinně ji v životě využít. Zesnulí příbuzní na nás dávají pozor, doprovázejí nás na naší cestě a jejich nečekané zjevení se v našich snech může být chápáno jako určitá forma pomoci. Buďte však pozorní a všímejte si jejich slov, výrazu tváře. Vnímejte pocit, jaký z takových snů máte, protože ten vám může prozradit to, co se vám snažili naznačit.

Mrtví lidé ve vašich snech však nemusí pomáhat jen v konkrétních věcech. Jak jsme již zmínili výše, často se snaží zmírnit naši bolest z jejich odchodu, z jejich nepřítomnosti a z prázdnoty, která po nich zůstala.

Rozhovor se zesnulou osobou ve snu 

Mnoho lidí tvrdí, že mrtví příbuzní ve jejich snech nikdy nemluví. Některé snáře vysvětlují tento stav tím, že zesnulá osoba je duch, který nemá fyzickou formu a vlastnosti. Mrtví v našich snech na nás mávají, usmívají se, objímají nás nebo nás tahají za sebou. Nepotřebují mluvit, protože snící slyší jejich duši. Nelekejte se, pokud ve snu uvidíte zesnulé členy své rodiny. Vždy přicházejí jen s dobrým úmyslem.

Pokud vás zesnulá osoba ve vašich snech navštěvuje pravidelně a vy se s ní bavíte, takový sen může naznačovat, že mezi vámi existuje nějaká nevyřešená záležitost nebo jste dané osobě nestihli něco říct. Sny o blízkém zesnulém, s nímž se bavíte, tedy mohou odrážet vaši touhu promluvit si s ním, vyjádřit své emoce nebo vyřešit nějakou nejasnost z minulosti.

V některých případech může mít sen o rozhovoru s mrtvou osobou symbolický význam, který může souviset s vaším emocionálním stavem, rozhodnutími nebo situacemi ve vašem životě.

Sen o smrti neznámého člověka

Pokud se vám zdálo o smrti osoby, kterou neznáte a ani jste ji nikdy nepotkali, znamená to, že v životě musíte něco ukončit, uzavřít určitou kapitolu, pohnout se dál, dostat se z určité situace. Takový sen symbolizuje pohřbení určitých vlastností, složek vaší osobnosti a vášní, které dotyčný člověk ve vašem snu reprezentuje. Například pokud vidíte mrtvolu boháče, může to znamenat, že byste se měli zbavit touhy po majetku. Pokud sníte o smrti mafiána, měli byste se vzdát některých temných vlastností a u narkomana může jít o určitou vášeň, která vás dělá závislým a díky které utíkáte z reality.

Líbání mrtvé osoby ve snu

Líbání mrtvé osoby ve snu může být vaší emoční reakcí na smutek, ztráty nebo touhu po spojení s někým, kdo už není fyzicky přítomný. Sen o blízkém zesnulém člověku, kterého jste líbali, může také odrážet vaše nevyřešené pocity nebo nevyrovnané situace s touto konkrétní osobou. Tento sen vyjadřuje vaši touhu uzavřít něco z minulosti a posunout se dál.

Zaujme tě: Jakou máte auru? Spočítejte si ji podle data narození.

Sny o mrtvých Depositphotos

Pohřbívání mrtvé osoby ve snu

Sen o pohřbívání mrtvé osoby může symbolizovat konec něčeho ve vašem životě, jako je konec vztahu, práce nebo jiného důležitého období. Takový sen může naznačovat potřebu uzavření a přijetí tohoto konce, abyste se mohli posunout dál.

Sny o smrti, pohřbu a pohřbívání mohou být také připomínkou naší smrtelnosti a křehkosti života. Pobízejí nás, abychom si více vážili času, který máme, a žili plnohodnotným a smysluplným způsobem.

Sen o vlastní smrti

Sen o vlastní smrti může znamenat, že se nacházíte ve fázi velké životní změny. Sen může také představovat část vás, která umírá, nebo něco, čemu byste chtěli uniknout. Některé snáře se věnují snům o vlastní smrti trochu hlouběji.

Výklad snu tvrdí, že pokud se ve svém snu vidíte umírat při autonehodě, jde o dobré znamení a znamená to, že splníte úkoly, které jste si stanovili bez velkého úsilí. Ale, pokud se vám zdálo, že jste zemřeli při vlakovém neštěstí a viděli jste své mrtvé tělo, připravte se na náhlý pokles energie a optimismu. Pozitivní výklad má i sen, ve kterém jste přežili vlastní smrt – předpovídá oživení některých důležitých vztahů. Obecně je smrt a následné vzkříšení vždy symbolem nesmrtelnosti něčeho cenného – vztahů, bohatství a úspěchu.

Doporučujeme: Jak se zbavit uřknutí? Vyzkoušejte jednoduché babiččiny recepty a účinné rady

Boj se zesnulou osobou ve snu

Sen o boji se zesnulou osobou může odrážet vaše nevyřešené emoce nebo nějaké konflikty, které jste s touto osobou zažili za života. Může to být způsob, jak se vaše podvědomí snaží vyrovnat s těmito pocity.

Sen může také vyjadřovat vaše pocity smutku a touhu po změně nebo uzdravení ve vztahu s touto osobou, i když už není fyzicky přítomná.

Útěk před zesnulou osobou ve snu

Útěk před zesnulou osobou ve snu může odrážet váš vnitřní strach nebo úzkost vůči smrti nebo konkrétní situaci v životě, která vás trápí. Podle snáře v některých případech může sen o útěku před zesnulou osobou mít symbolický význam, který se týká vaší vnitřní snahy vyhnout se něčemu nepříznivému nebo bolestivému ve vašem bdělém životě.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE