Recept na domácí nudle do polévky: Chutnají jako od babičky!

recept na domácí nudle

Už od dětství jsem zbožňovala domácí nudle, které jsme si vždy připravovali s babičkou a maminkou. Byla to naše tradice – každou sobotu jsme si dělali domácí nudle, které mají ve srovnání s těmi kupovanými úplně jinou chuť. Nevím, čím to je, ale chuť domácích těstovin je prostě jiná. Možná proto, že nejde o masovou výrobu a jsou dělány s láskou. A takové domácí těstoviny připravené s láskou můžete mít i vy.

Tip pro vás: Oblíbený coleslaw salát ve zdravější verzi – fit a stále chutný

Vůbec se nemusíte obávat. Jejich příprava je velmi jednoduchá a určitě je zvládnete připravit i vy. Dokonce toto těsto je univerzální, takže si z něj nemusíte dělat výhradně nudle do polévky (tzv. nitěnky), ale i jinou těstovinu. Tak pojďte na to!

Doporučujeme: Vyrob si domácí máslo! Jak na to? Zkus tento jednoduchý recept!

domácí nudle do polévky
Redakce

Na domácí nudle budete potřebovat:

  • 1 vajíčko
  • 50 gramů hrubé mouky
  • 50 gramů polohrubé mouky
  • špetku soli

Příprava těsta na nudle nebo jinou domácí těstovinu se může zdát složitá, ale opak je pravdou. Nejprve si na pracovní desku nasypte hrubou a polohrubou mouku. Uprostřed hromádky mouky udělejte důlek, do kterého rozklepnete vajíčko. Přidejte špetku soli a vyhněťte těsto. Těsto by nemělo být ani příliš měkké, ani příliš tuhé, protože by se vám špatně vyvalovalo. Pokud se vám zdá těsto příliš tvrdé, můžete si navlhčit ruce vodou a takto ho znovu prohníst. Díky vodě by mělo změknout. Naopak, pokud je těsto příliš měkké, přidejte mouku – samozřejmě s mírou.

Když máte těsto důkladně vyhnětené, je na řadě jeho vyválení. Pomocí válečku ho vyválejte úplně na tenko – na tloušťku papíru. Takto připravené těsto nechte odpočinout, aby trochu oschlo – bude se lépe krájet.

Pokud si chcete připravit nudle do polévky, budete potřebovat mlýnek, nebo můžete vyzkoušet své dovednosti a trpělivost a nakrájet těsto na tenké nudličky nožem. Protože jde o „univerzální“ těsto, můžete ho nakrájet podle sebe. Můžete ho nakrájet na široké nudle nebo na čtverečky (tzv. fleky). Je to jen na vás. Takto připravenou těstovinu vaříme ve slané vodě – stejně jako tu kupovanou.

Domácí nudličky

7

1/7
Zdroj: Redakce

Zdroj úvodnej fotky: Redakce

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE