Lahodné banánové lívance – chutná dobrota nejen pro děti

banánové lívance

Vařit našim nejmenším dá občas zabrat. Sladkým obědem či večeří však potěšíte většinu dětí. Pokud vám navíc nezbývá na přípravu jídla mnoho času, sáhněte po tomto jednoduchém, ale lahodném receptu. Banánové lívance jsou zkrátka k sežrání. Sladké, chutné a nesmírně voňavé. Garantujeme vám, že příště už budete připravovat dvojnásobnou dávku nejen pro děti, ale i pro sebe.

Tento jednoduchý a chutný pokrm nabízí nejen výživnou hodnotu, ale i rychlou a nenáročnou přípravu, což ho činí ideálním pro zaneprázdněná rána. Díky sladkosti banánů se lívance stávají přirozeně sladkými bez potřeby přidávat velké množství cukru, což je výhodné pro ty, kteří se snaží omezit svůj příjem cukru.

Příprava banánových lívanců je nejen rychlá, ale i zábavná. Je to skvělý způsob, jak zapojit děti do kuchyně a společně si užít přípravu zdravých a chutných snídaní. Můžete experimentovat s různými polevami a přílohami – od javorového sirupu a čerstvého ovoce po jogurt nebo ořechová másla. Jak připravit výborné banánové lívance?

Doporučujeme: Sladké snídaně: 4 recepty na francouzské toasty

Nejlepší lívance
Redakcia - Simona Paľovčíková

Na přípravu lívanců budete potřebovat:

  • 1 větší banán
  • asi 1/3 menšího sklenice hladké nebo špaldové mouky
  • 1 vajíčko
  • Hrsti borůvek (chutné budou i maliny)

Poznámka redakce: Vhodné od 1 roku (po zavedení celého vajíčka, menším dětem přidejte pouze žloutek)

Doporučujeme: TOP recepty na domácí raw tyčinky – skvělá svačina

Recept na banánové lívance
Redakcia - Simona Paľovčíková

Připravte chutné banánové lívance podle receptu

Banán si rozmačkáme vidličkou na kaši. Skvělé jsou přezrálé banány, které lívance dokonale osladí. Přidáme k němu vajíčko a celou směs promícháme. Postupně přisypáváme mouku, dokud nevznikne těsto. S moukou to netřeba přehánět, aby lívance nebyly příliš moučné. Do těsta nakonec přimícháme nakrájené borůvky.

Na pánvi rozehřejeme malý kousek másla a lžící vytváříme kulaté lívance. Necháme péct z jedné i z druhé strany několik minut dozlatova. Hotové lívance můžeme podávat například s čerstvým ovocem. Tyto chutné lívance výborně chutnají i druhý den.

TIP REDAKCE – zkuste naše banánové lívance jen ze 3 surovin:

Recept na banánové lívance z ovesných vloček pro větší děti

Ingredience:

  • 1 vejce
  • 1 větší banán (ideálně dostatečně zralý)
  • 40 g ovesných vloček
  • trochu mleté skořice
  • 2 lžíce kousků hořké čokolády
  • kokosový olej na smažení (nebo jiný rostlinný olej)

Postup: Banán si v misce rozmačkáme a přidáme vejce, pomleté ovesné vločky, mletou skořici a čokoládové kousky. Vymícháme těsto, ze kterého na pánvi s kokosovým olejem smažíme lívanečky. Upečené lívance můžeme podávat například s čerstvým ovocem nebo domácím džemem. Chutné jsou však i lívance bez náplně. Dobrou chuť.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE