Videorecept: Francouzské brambory s klobásou a kukuřicí

Francouzské brambory recept

Francouzské brambory s klobásou jsou osvědčenou klasikou, kterou téměř nikdo nepohrdne. My jsme je ještě vylepšili kukuřicí. Připravte si je podle našeho receptu.

Kolikrát jste si už lámali hlavu nad tím, co zase připravit k obědu? Někdy je skutečně těžké přijít na něco nového a jiného. Zkoušení nových receptů je sice skvělý nápad, ale dokonce ani dobré recepty někdy není nejsnadnější najít. Zkrátka, někdy je to s tím vařením opravdu náročné. Proto se vyplatí mít v rukávu několik trumfů v podobě receptů, kterými nelze nic pokazit. Také pomáhá mít kuchyni zásobenou základními surovinami, z nichž se dá vykouzlit prakticky cokoli.

Další videorecept: Makovec s mascarpone a lesním ovocem

Velmi vděčnou surovinou jsou například brambory. Jsou výživné a syté, plné minerálů a dá se z nich hlavně připravit mnoho rozličných pokrmů. Nejzdravější cestou, jak připravit brambory, je jejich vaření ve vodě či na páře, případně pečení, a to nejlépe v celku a ve slupce.

Brambory však nemusíme využívat jen jako přílohu, ale dá se z nich připravit celý plnohodnotný pokrm. Brambory lze například v celku upéct a naplnit, taktéž se z nich dají připravit rozličná zapečená jídla či husté polévky.

Možná jste si však při bramborách vzpomněli i na slavné francouzské brambory, které jsou známé členům pravděpodobně většiny slovenských domácností. Vyzkoušet je můžete upéct i podle našeho receptu. Naše francouzské brambory skrývají nejen chutnou klobásku, ale i svěží a sladkou kukuřičku. Dejte nám vědět, jak vám chutnaly. 

Další videorecept: Kuřecí špízy se slaninou a cuketou

Na francouzské brambory budeme potřebovat:

  • 1 – 1,5 kg vařených brambor
  • 3 – 4 klobásky
  • 3 vejce
  • 250 g tvrdého sýra
  • 1 plechovku kukuřice
  • 150 ml mléka
  • 250 ml smetany na vaření
  • sůl a mletý černý pepř

Recept na francouzské brambory s klobásou
Redakce zaKRASOU.cz - Alena Čabáková

Postup přípravy francouzských brambor:

  • Jako první si uvařené brambory nakrájíme na přibližně stejně silné plátky. 
  • Taktéž nastrouháme sýr. Vejce rozšleháme s mlékem a smetanou, dochutíme solí a pepřem. Klobásku nakrájenou na kolečka opečeme na pánvi.
  • Připravíme si zapékací misku. Na dno položíme první vrstvu brambor, následně i polovinu množství klobásky a kukuřice.
  • Trochu ještě zasypeme sýrem a položíme další vrstvu brambor. Následně položíme i zbytek klobás a kukuřice.
  • Zalijeme vaječnou směsí a naložíme poslední vrstvu brambor. Navrch nasypeme všechen sýr. 
  • Necháme zapéct při teplotě 180 °C asi 35 až 40 minut. Po upečení můžeme podávat. Dobrou chuť!

Doporučujeme vyzkoušet: Lahodné a zdravé: Recepty na teplé saláty, které si zamilujete

Recept na francouzské brambory s kukuřicí
Redakce zaKRASOU.cz - Alena Čabáková

Tipy redakce, jak ozvláštnit francouzské brambory:

  • Máte chuť na bezmasý pokrm? Klobásku vyměňte za uzené tofu, které dodá pokrmu skvělou chuť a zároveň zajistí dostatečné množství bílkovin v jídle. 
  • Pokud milujete pikantní pokrmy, přidejte nadrobno nasekané jalapeño papričky. 
  • Pro úplně netradiční verzi vyměňte klasické brambory za sladké brambory, respektive batáty. Protože jsou charakteristické sladší chutí, nezapomínejte na sůl.
  • Vyměňte klobásku za opečenou slaninu a do vnitř přidejte trochu nadrobené nivy. Věřte, že tato kombinace vás okouzlí. 
  • Experimentujte s bylinkami. Do smetany můžete přidat nasekanou petrželku, bazalku nebo tymián. 
  • Vynechejte klobásu a vařená vejce a vnitřek brambor naplňte opečeným mletým krůtím masem a plátky cukety. Přidejte i kukuřici a skvělý sytý oběd je na světě. 
  • Experimentovat můžete i s tvarem brambor. Volit můžete nejen klasické kolečka, ale brambory můžete nakrájet i na malé kostky nebo dlouhé hranolky. Nakonec zjistíte, jak připravené vám vyhovují nejvíce. 

Francouzské brambory

6

1/6
Zdroj: Redakce zaKRASOU.cz

Vyzkoušejte i naše další recepty na francouzské brambory:

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE