Výchova dětí podle znamení (I. část): Co platí na to vaše?

Výchova dětí podle znamení

Pokud patříte mezi příznivce horoskopů, jistě víte, že ze znamení zvěrokruhu, ve kterém se člověk narodil, lze zjistit opravdu mnoho. Na jeho základě se analyzuje nejen partnerská kompatibilita či náchylnost k určitým zdravotním problémům, ale také nám může naznačit cestu, kterou by se měli rodiče vydat při výchově dětí.

Pojďte se tedy podívat na první část našeho článku, ve které se zaměříme právě na tuto důležitou oblast v životě dětí i jejich rodičů – tedy výchovné působení na míru určené každému jednotlivému znamení. Na co se tedy zaměřit při výchově dětí v jednotlivých znameních a čemu se vyhnout? Které znamení zvěrokruhu platí pro vaše děti? Čtěte dále.

Výchova podle znamení zvěrokruhu může být zajímavým přístupem, který zohledňuje individuální osobnostní rysy a temperament dítěte na základě jeho astrologického znamení. Tento přístup může nabídnout několik výhod:

  • Lepší porozumění osobnosti dítěte: Každé znamení zvěrokruhu je spojeno s určitými charakterovými vlastnostmi. Například děti narozené ve znamení Berana mohou být energické a sebevědomé, zatímco děti ve znamení Raka mohou být citlivé a empatické. Poznáním těchto rysů můžete lépe pochopit, co vaše dítě motivuje a jak nejlépe reaguje na různé situace.
  • Personalizovaný přístup k výchově: Výchova podle znamení zvěrokruhu umožňuje přizpůsobit výchovné metody potřebám dítěte. Pokud například víte, že vaše dítě je narozené ve znamení Panny, můžete klást důraz na organizaci a smysl pro detail, což může podpořit jeho přirozené sklony.
  • Zlepšení komunikace: Pokud rozumíte tomu, jak vaše dítě myslí a cítí na základě jeho astrologického znamení, můžete přizpůsobit způsob, jakým s ním komunikujete. To může vést k menším nedorozuměním a efektivnější komunikaci, což může zlepšit vztah mezi vámi a vaším dítětem.

Podívejte se také na: Dítě ve znamení STŘELEC: Objevte jeho neuvěřitelné vlastnosti!

Výchova dětí podle znamení
Depositphotos

BERAN (21.03. – 20.04.)

Co platí pro děti narozené v tomto znamení? Pro malé Berany je charakteristická samostatnost, na které lze ve výchově do značné míry stavět. Sledovat toto tvořivé a dynamické dítě je skutečně radostným zážitkem. Pozor však na jeho tvrdohlavost, která může způsobit mnoho problémů. Vězte, že striktními zákazy či příkazy u tohoto znamení mnoho nedosáhnete, maximálně tak záchvat vzdoru.

Příliš přísná výchova může dovést malého Berana k tomu, že „zatvrdne“, uchýlí se do svého bohatého vnitřního světa a komunikace s ním bude značně ztížená. Proto by jeho rodiče měli raději volit jemnější výchovný přístup. Nejideálnější by bylo, kdyby dítě samo přišlo na své chyby a uznalo je. V každém případě je zřejmé, že u Berana se vysvětlováním a milým slovem dosáhne mnohem více.

BÝK (21.04. – 21.05.)

Rodiče malého Býka by ho měli povzbuzovat v jeho snaze a úsilí. Pokud se u něj zvolí správný výchovný přístup, je to takřka bezproblémové dítě. Pokud však nastane nějaký problém, nesnažte se ho řešit z pozice moci – tedy stylem „bude to tak, protože jsem to řekl/a.“ Takto to u Býka jednoduše nefunguje. Místo toho zkuste použít logické argumenty, na které Býk reaguje.

Například: Umyj si ruce, abys se zbavil/a bacilů, protože jinak bys mohl/a onemocnět. Je třeba poznamenat, že malí Býci špatně snášejí otevřené konfrontace. Mimořádně citlivě vnímají také hádky mezi dospělými, které u nich mohou způsobit trauma. Dopřejte jim hodně pohody, laskavý přístup a dostatek času. Mají své vlastní tempo, jehož narušením byste mohli vyvolat nervozitu, ztrátu koncentrace a další nepříjemnosti.

BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.)

Máte doma dítě narozené ve znamení Blíženců? Malí objevitelé v tomto znamení jsou od malička mimořádně bystří, nic jim neunikne. Rodiče by jim měli pomoci najít a udržet „svůj směr“, protože mají tendenci „skákat z jedné věci na druhou“, což se odráží i v množství kroužků, do kterých se zapojí, ale po krátkém čase je opustí. Mají dar řeči, proto je dobré je podporovat v učení se cizích jazyků už od útlého dětství.

Rodiče by se měli zaměřit na to, aby nenásilnou a nejlépe hravou formou posilovali jejich trpělivost a také koncentraci. To jsou totiž slabé stránky Blíženců, které jim mohou komplikovat život i v dospělosti.

Doporučujeme: Opice ve snu: Co znamená, když vás kousne? Takový význam má sen o malých opicích

zvěrokruh
Depositphotos

RAK (22.06. – 22.07.)

Vodní znamení jsou citlivá, což platí i pro Raky. Citlivý Rak dokáže svými změnami nálad potrápit rodiče i blízké okolí, proto je dobré, jak čas plyne, naučit ho pracovat se svými emocemi. Laskavý přístup je na prvním místě, protože malý Rak je mimořádně zranitelný. Místo příkazů je v jeho případě vhodnější vyjednávání. Nezapomeňte podporovat kreativitu svého malého Raka.

Ta se projeví poměrně brzy a je také možné, že z něj vyroste umělec, proto mu dejte dostatek prostoru k seberealizaci a nezlobte se na něj, když se i přes veškerou snahu někdy posune stylem „dva kroky dopředu a tři dozadu“. Když se stane školákem, přidávejte mu více zodpovědnosti, což určitě ocení a podpoří to jeho spolehlivost i preciznost.

LEV (23.07. – 23.08.)

Pokud máte doma malé Lvíče, víte, že jde o optimistické a usměvavé dítě, ale jen do té doby, dokud děláte vše podle jeho vůle. Malý Lev potřebuje citlivý přístup, ale také jasné hranice a disciplínu. Pokud je něco nutné udělat, trvejte na svém a neustupujte. Zvláštní pozor si dejte na rozmazlování, ale také na přílišné a dlouhodobé potlačování jeho ega.

Důsledky obou nevhodných přístupů by se mohly v dospělosti projevit opravdu negativním způsobem – v prvním případě egoismem a arogancí, a ve druhém případě zbytečnou ustrašeností, která Lvu rozhodně nesluší. Nezapomeňte podporovat své Lvíče v cílevědomosti a povzbuzujte ho, aby vždy dokončilo, co začne.

PANNA (24.08. – 23.09.)

Máte dítě narozené ve znamení Panny? Malá Panna je opravdové zlatíčko. Nemá problém si po sobě uklidit, je relativně tichá a klidná. Možná potřebuje trochu více projevů lásky, jako je mazlení a objímání, ve srovnání s jinými dětmi, ale to jí určitě dopřejte. Ani mírným rozmazlováním byste své dítě ve znamení Panny „nepokazili“. Mějte na paměti, že potřebuje získat zdravé sebevědomí, a to nejlépe na základě vlastních úspěchů, na které může být hrdé.

Vytvořte Panně podmínky, aby mohla excelovat v činnostech, ke kterým inklinuje a na které má talent. Zároveň se snažte udržet ve vašem domově harmonii, stabilitu a určitý systém. Bez těchto kvalit může být dítě ve znamení Panny podrážděné a neklidné.

A co děti ve znamení Váhy, Vodnáře, Ryby a dalších? Pokračování si přečtěte v následujícím článku 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE