Jak si vybrat šaty podle typu postavy? Poradíme střih pro každý typ postavy!

Jak si vybrat šaty podle typu postavy

Dámské šaty jsou univerzálním kouskem oblečení, který dokáže vyjádřit osobnost a styl každé ženy. Od elegantních večerních šatů až po ležérní letní modely, existuje nespočetné množství stylů, barev a střihů, které mohou vyhovovat každé příležitosti a postavě. Šaty mohou být navrženy tak, aby zdůraznily silné stránky postavy a skryly její slabiny, čímž poskytují pocit sebejistoty a pohodlí.

Jak si vybrat šaty podle typu postavy? Dnes vám řekneme, jaký střih se hodí pro vaši postavu, aby jste na ní zakryli případné nedostatky. Ve správných šatech totiž zazáří každá žena! A nezáleží přitom, zda jste bez křivek, s většími rameny nebo máte větší boky. Stačí vybrat ten správný střih!

Hledáte dokonalé šaty, ať už jde o společenské šaty, resp. plesové šaty, svatební šaty, elegantní šaty nebo jarní šaty na běžné nošení? Jak vypadat v šatech dokonale? Poradíme vám!

Tip pro vás: Pouzdrová sukně – jak ji kombinovat? Máme skvělé tipy a inspirace!

Jak zvolit správné šaty k vašemu typu postavy?

1. Střih šatů pro velmi štíhlé ženy

Pokud vašemu tělu chybí křivky (obdélníkový tvar ženské postavy) a máte nevýrazný pas i boky a také menší prsa, dodávejte tělu objem volánky, plnými rukávy, vrstvenými šaty, horizontálními vzory. Také jsou skvělé tzv. áčkové sukně, které vytváří linii přesýpacích hodin. A-liniový střih je univerzálně lichotivý a může přidat objem kolem boků a dolní části těla, čímž vytváří pěknou siluetu. Tento střih je vhodný pro jakoukoliv příležitost.

Dobrou volbou jsou i zavinovací šaty. Zavinovací šaty jsou skvělé na zdůraznění nebo vytvoření iluze většího pasu a přidají objem v oblasti hrudníku a boků, což může být pro štíhlé ženy velmi lichotivé.

Šaty s detaily, jako jsou objemné rukávy, volány nebo řasení, mohou přidat objem a zajímavost na horní polovinu těla a vyvážit štíhlou postavu.

2. Dokonalé šaty pro plus size

Ženy s plnějšími křivkami by se rozhodně neměly bát ukázat trochu kůže. Dobře padnoucí šaty vypadají lépe než neformální pytle, které je zakrývají od hlavy až po paty. Navíc jim přidávají na váze.

Tělesné typy s plnějšími křivkami se mohou poohlédnout po šatech s impériovým pásem. Šaty s impériovým pásem, který začíná těsně pod prsy, mohou krásně zdůraznit nejužší část těla a opticky prodloužit postavu. Tento střih je ideální i pro ženy, které mají velká prsa. Zároveň skvěle zakryje bříško.

Šaty s V-výstřihem mohou opticky zeštíhlit postavu a zároveň pěkně zdůraznit dekolt. Jde o vynikající volbu pro ženy s větším poprsím, protože tento střih pomáhá vyvážit proporce postavy. Tmavé barvy přirozeně zeštíhlují, zatímco jednobarevné šaty vytvářejí plynulou a nepřetržitou linii, která může vizuálně prodloužit a zeštíhlit postavu.

Podívejte se také: Jaké barvy se hodí k džínám? Vyzkoušej tyto TOP kombinace!

šaty pro plus size sk.pinterest.com

3. Střih šatů vhodný pro silná nebo ochablá ramena

Aby nevypadala ještě více mohutnější, přikryjte je jen jemnou látkou. Vhodné je řešení, kdy jsou použité průsvitné rukávy. Je to skvělý způsob, jak vypadat dobře a mít přitom schovaná ramena. Skvělou volbou jsou i šaty s raglánovými rukávy.

Raglánové rukávy začínají u krku a vedou diagonálně k podpaží, což může pomoci zmírnit vizuální dojem širokých ramen a přidat jemné křivky. Také jsou vhodné volné a zvonové rukávy. Volné nebo zvonové rukávy mohou přidat pohyb a eleganci šatům, zatímco zároveň zakrývají silnější ramena a poskytují větší svobodu pohybu.

4. Šaty pro nízkou postavu

Jaké šaty by měla volit nízká postava, aby ji šaty opticky ještě nezmenšily? Nejlepší jsou čisté, jednoduché linie, které dobře padnou. Souvislé šaty bez předělů. Vyvarujte se nadýchaným rukávům, velkým mašlím a jiným velkým ozdobám.

Jednobarevné šaty bez přerušujících vzorů nebo pruhů mohou vytvořit nepřetržitou vertikální linii, která vizuálně prodlouží vaši postavu. Tmavší barvy jsou obzvláště efektivní při zeštíhlování siluety.

Mini šaty, resp. krátké šaty, které odhalují více nohou, mohou také opticky prodloužit postavu. Vybírejte styly, které sahají ke středu stehen nebo jsou ještě kratší, aby jste maximalizovali tento efekt. Impériový střih s pásem umístěným těsně pod prsy může vizuálně prodloužit nohy a zároveň vytvořit iluzi vyšší postavy. Tento styl je elegantní a vhodný pro různé příležitosti. Vhodné jsou i pouzdrové šaty.

Doporučujeme: Velikost podprsenky je důležitá. Jak vybrat tu správnou?

5. Správné šaty pro široká ramena

Nemusíte je zakrývat. Pro vás jsou vhodné šaty s asymetrickým topem. Ideální jsou šaty s jedním ramínkem. Žádné nabírané rukávy nebo objemný, řasený či vrstvený top. V-výstřihy přirozeně vedou pohled směrem dolů a opticky zúží oblast ramen. Je to skvělý způsob, jak zvýraznit dekolt a odvrátit pozornost od širších ramen.

6. Typ postavy – širší pas

Ženy s postavou typu jablko mají štíhlé boky a nohy a širší neformální pas. Hrajte si s pasovou linií, kterou zvedněte nebo snižte. Vyberte si tedy šaty se sníženým pasem nebo šaty s vysokým pasem. Případně šaty, kde není pas viditelný.

A co takhle zavinovací šaty? Zavinovací šaty umožňují přizpůsobit si obvod pasu a současně zvýraznit křivky. Jsou ideální pro vytvoření vyvážené siluety a mohou být velmi lichotivé pro postavy se širším pasem.

Šaty s detaily na ramenech nebo rukávech, jako jsou například volány nebo zvonové rukávy, mohou přidat vizuální rovnováhu postavě a odvést pozornost od širšího pasu. A nezapomínejme na pásky! Jemný pásek těsně pod prsy může pomoci vytvořit iluzi vyššího a užšího pasu.

Doporučujeme: Ženy nad 50 - tyto módní doplňky by neměly chybět žádné z vás.

Typ postavy – širší boky sk.pinterest.com

7. Typ postavy – širší boky

Ženy s postavou typu hruška mají štíhlý pas a širší boky, někdy i menší prsa. Zvolte proto takové šaty, které by zakryly vaše boky, ale zároveň zdůraznily váš pas. Sukně vašich šatů by měla být rozšířená, vrchní díl šatů by měl kopírovat vaši postavu, aby zdůraznil vaši štíhlost. Ženám s tímto typem postavy lichotí šaty bez ramínek.

Šaty by měly přitahovat pozornost svou vrchní částí - ať už zajímavým řešením, použitým materiálem nebo zdobením. Dobrou volbou jsou i maxi šaty, resp. dlouhé šaty. Maxi šaty, které plynule padají od pasu dolů, mohou být lichotivé pro ženy se širšími boky, tedy ženy, které mají hruškovitý tvar.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE