Jak se zbavit bradavic? O tomto jsi ještě neslyšela!

Jak se zbavit bradavic

Jak se zbavit bradavic jednou provždy? Existuje několik tipů a triků, jak na to.

Jedná se o výrůstky na kůži různé velikosti a umístění, nejčastěji na rukou, chodidlech, v podpaží nebo na pohlavních orgánech. Odstraňují se nejčastěji tekutým dusíkem nebo laserem. My vám poradíme mnohem jednodušší, i když zdlouhavější způsob odstranění.

Tip pro vás: Dávej si pozor – toto jsou nejčastější příznaky schizofrenie!

Lidský papilomavirus má skoro každý z nás 

Lidský papilomavirus, nebo HPV, patří mezi běžné viry, sestávající z více než 100 typů. Menší procento, jen kolem 15 typů, se považuje za jednu z hlavních příčin vzniku rakoviny děložního čípku u žen. Podle WHO mělo do roku 2001 papilomavirus více než 630 milionů lidí. Ve většině případů je tento virus bezpříznakový a neškodný.

HPV se může v našem organismu projevit při poklesu imunity, při hormonálních výkyvech, vlivem UV záření nebo pod vlivem jiných faktorů. Zdrojem infekce tohoto viru může být odloupnutí části kůže, která se může přenášet kontaminovanými předměty nebo přímým kontaktem. Některé typy HPV jsou přenosné sexuálním stykem.

Rozvoj infekce probíhá od jednoho do dvaceti měsíců. Každý typ viru se projevuje na konkrétním místě – bradavice na kůži (HPV 2,3,4,10), v ústní dutině (HPV13,32), na oku (HPV 11). Za kožní nádory je zodpovědný HPV 5; HPV 16 je přítomný při rakovině děložního čípku spolu s ostatními. Od nákazy k rozvoji tumoru může uplynout 20-40 let.

To tě dostane: Zjistěte, co znamená zimnice: Kdy signalizuje vážný problém?

typy bradavic
Depositphotos

Nejčastější typy bradavic:

  • Ploché bradavice – mají hladký povrch a vypadají jako světle růžové pupínky.
  • Plantární bradavice – zpočátku jsou malé, nenápadné a mají hladký povrch. Postupně však rohovatí a připomínají mozol. Tyto bradavice mohou být bolestivé a mohou překážet, např. při chůzi.
  • Nitkovité bradavice – vystupují nad úroveň kůže, mají protáhlý tvar a vyskytují se především na obličeji.
  • Genitální bradavice – přenášejí se pohlavním stykem.

Jak je odstranit?

Způsobů odstraňování bradavic na kůži je několik. Mezi ty bolestivé patří určitě CO2 laser a tekutý dusík. Příjemnější formou jsou přípravky z lékárny na bázi tekutého dusíku. Bohužel žádný z těchto přípravků není jednorázový a nezaručuje 100% účinnost.

Dále tu máme množství domácích receptů, jako je potírání bradavice jablečným octem nebo citronovou šťávou. Oblíbené je také přikládání česneku nebo banánové slupky. Pokud patříte mezi lidi, kterým nezabral ani jeden z těchto postupů, máme pro vás další vhodnou alternativu!

Určitě se podívejte: Bolestivé afti v ústech: Triky, které zabírají během 24 hodin!

Homeopatika
Depositphotos

Homeopatika

Lidí, kteří věří alternativním způsobům léčby, je stále více. Stejně tak přibývá odpůrců. Homeopatika rozhodně patří k těm léčivům, která jsou často odsuzována a považována pouze za výhodný byznys. Proto je homeopatie označována za pseudovědu.

Základní principy, kterými se řídí, jsou: podobné se léčí podobným, k léčbě se používá co nejmenší množství homeopatika. Třetím principem je, že homeopatikum je vybíráno nejen podle fyzických symptomů, ale také podle psychického stavu pacienta.

Látky, se kterými homeopatie pracuje, jsou minerální látky, rostlinné výtažky, živočišné léky. Dále jsou to látky vyrobené z patologických tkání, přípravky z tkání zdravých zvířat a neodvážitelné složky (kladná a záporná magnetická síla, elektřina, sluneční záření,...).

Trojkombinace, která vyléčí bradavičky!

  1. Hlavním léčivem je THUYA, která je silným bojovníkem proti bradavicím. Používá se také k léčbě patologií po očkování, po užívání antibiotik, angíny, urogenitálních onemocnění (kapavka, infekce močových cest) a kožních problémů. Je vhodné ji kombinovat s následujícími homeopatiky. 
  2. Druhým je SULFUR. Používá se při léčbě různých dermatóz (např. bradavic) a ekzémů, alergií a jiných dýchacích problémů, trávících potíží a dalších. 
  3. Třetím je ANTIMONIUM CRUDUM, který rád zničí hlavně vícečetné tvrdé rohovité bradavice na nohou. 

Další doporučené jsou DULCAMARA na ploché a průsvitné bradavice, GRAPHITES na tvrdé, rohovité bradavice okolo nehtů a NITRICUM ACIDUM účinný na žluté, stopkaté a snadno krvácející bradavice. CAUSTICUM je vhodný na staré bradavice, zejména na tváři, pod nehty nebo na špičce prstů. SÉPIA je vhodná na tmavohnědé bradavice se zoubkovaným okrajem.

Pokud se rozhodnete vydat cestou alternativní medicíny a začnete léčit své nepříjemné bradavice homeopatiky, počítejte s přibližně 2-3 měsíci, po kterých by měly ze dne na den odpadnout. Samozřejmě je potřeba léčbu konzultovat s lékařem nebo lékárníkem, kteří doporučí způsob dávkování.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE