Horoskop na květen 2024 předpovídá kromě lásky také silné ambice a příležitosti pro osobní rozvoj

Poslední jarní měsíc květen patří mezi nejromantičtější. Je to také měsíc, kdy se celý les, louky a pole opět zazelenají a rozkvetou barevnými květy. Všechno kolem se probouzí k životu, kvete a rozvoní.

Polibek pod rozkvetlou třešní, květnové přísloví, Filipovo-Jakubská noc, stavění máje, svátek práce, nádech léta, květnový déšť jako předzvěst dobré úrody, prvnokvětnová rosa - to vše přináší pátý měsíc v roce.

Z hlediska astrologie květen zaznamenává nové vibrace a změny. Všechna znamení zvěrokruhu pocítí vlivy planet a hvězd.

Jaká je předpověď na květen pro jednotlivá znamení zvěrokruhu? Co si připravil tento měsíc pro temperamentní Střelce, rozvážné Panny nebo vášnivé Lvy?

Nezapomeň: Jakou máte auru? Spočítejte si ji podle data narození

Horoskop na květen 2024

Poloha planet v tomto měsíci naznačuje období významné transformace a růstu pro všechna znamení zvěrokruhu. Měsíční horoskop květen 2024 tvrdí, že nastal čas zaměřit se na praktická rozhodnutí, která položí základ budoucího úspěchu. Když však Merkur vstoupí do znamení Blíženců, zaplaví nás vlna intelektuální energie, která nás nutí prozkoumat nové nápady a přijmout změny. Tato kombinace stability a přizpůsobivosti navíc připravuje půdu pro dynamický posun v mnoha oblastech života.

Předpověď na květen přináší i potenciál pro hluboké posuny v našich vztazích. Je vhodné komunikovat otevřeně a upřímně s našimi blízkými. Velký horoskop na květen také naznačuje, že můžeme zažít neočekávaná odhalení, která nás přinutí přehodnotit naše přesvědčení a cíle. Přijetí těchto změn s otevřeným srdcem a ochotou povede k většímu osobnímu naplnění a srovnání s naším skutečným záměrem. Proto bychom měli zůstat otevření příležitostem růstu.

♈ BERAN (21.03. – 20.04.) 

V květnu se v Beranovi probudí touha poznávat nové lidi. Můžete se těšit, že potkáte mnoho nových lidí z různých kultur, kteří do vašeho života přinesou mnoho vzrušení a nový pohled na svět. Jak se říká, nejlepší jsou ty neplánované a toto období přímo vybízí k spontánním rozhodnutím. Proto z toho vyťažte maximum a zkuste chvíli dělat to, co vám velí intuice; můžete zažít něco nepředstavitelného.

S příchodem tohoto měsíce se energie Berana bude neustále zvyšovat. Díky krásnému počasí vás může přepadnout pracovní demotivace a upřednostníte soustředění se na volný čas. Nesnažte se s tím bojovat, protože budete cítit štěstí, jen pokud uspokojíte své potřeby.

Květen je také měsícem lásky. Pokud máte partnera, budete mít chuť trávit s ním více času. Pokud jste ale single, dejte si pozor na depresi, která by mohla přijít.

Zaujme tě: 3 znamení horoskopu s oslabenou imunitou: Tyto si musí dávat pozor

BERAN (21.03. – 20.04.)Depositphotos

♉ BÝK (21.04. – 21.05.) 

Květen probouzí v Býku nesmírnou touhu po lásce a fyzickém kontaktu. Tento měsíc se zároveň můžete setkat s přehnanou potřebou ovládat a přivlastňovat si, co rozhodně není žádoucí a naopak by to mohlo vést ke zklamání. Zbavte se proto majetnických sklonech, dejte partnerovi prostor a užívejte si společně strávené chvíle. V tomto období se ve vás objeví nová životní energie, otevřou se vám nové možnosti v osobním růstu, tak směle do toho a nenechte se ničím odradit.

V květnu znamení Býka díky vlivu Slunce opět získá důvěru ve všechny aspekty života. Proto nastal vhodný čas vrátit se k věcem, kterým jste se vyhýbali a mysleli si, že nejste dost dobří na to, abyste je zvládli. Možná budete tentokrát velmi mile překvapeni.

♊ BLÍŽENCI (22.05. – 21.06.) 

Květen bude zaměřený hlavně na vztahy. Konečně najdete harmonii a vaše emoce se stabilizují. Postupně se bude posilovat vaše schopnost vcítit se do druhých a přizpůsobit komunikaci pocitům jiných. Proto se vám podaří získat zpět na svou stranu ty, kteří se vám na nějaký čas vzdálili a konečně najdete společnou řeč. V tomto období budou mít osoby narozené ve znamení Blíženců sklony k závislostem, proto si dávejte pozor na to, co děláte.

Blíženci se v květnu pokusí kompenzovat svému okolí konflikty, které vyvolali v předchozích měsících. Díky Venuši to půjde jako po másle – dodá vám trpělivost, oddanost, nesebičnost. Nečekejte však, že vše napravíte pár sladkými slovy. Některé vztahy jsou prostě příliš narušené.

Tato planeta vás dožene i po finanční stránce. Často budete mít tendenci dělat obrovské nákupy věcí, které ve skutečnosti nepotřebujete.

♋ RAK (22.06. – 22.07.) 

Jednotlivci narození ve znamení Raka budou v květnu čelit vztahovým problémům, které se hromadily již delší čas. Drobné náznaky, které jste dosud přehlíželi, vyjdou na povrch a změní se na vážnější problémy a je nutné je vyřešit. Během této doby vás však tyto věci unaví a budete se váhat. Ale není nutné řešit vše najednou; důležité je alespoň začít se změnami krok za krokem. Pokud nemáte partnera, toto období nebude nejlepší na navazování nových vztahů.

Mars v květnu negativně ovlivní všechny, kteří se narodili v tomto znamení. Budete mít tendenci obcházet problémy tím, že je budete odkládat a řešit později. Na druhé straně, váš ochranný instinkt bude silnější než obvykle. Pokud je někdo z vašich blízkých ohrožen, budete ho bránit za každou cenu a nebudete váhat použít ani fyzickou sílu.

♌ LEV (23.07. – 23.08.) 

V květnu začne Lev více myslet na rodinu. Bude to doprovázet touha prohloubit vztah s partnerem a vašimi dětmi. Vše ostatní v tomto období ustoupí a vy se budete soustředit jen na svou rodinu a její štěstí. To z vás udělá dokonalého partnera a rodiče. Pokud ještě nemáte rodinu, tento měsíc je ideální čas na setkání a navázání vážných známostí. Chop se proto této příležitosti, choď mezi lidi, otevři se novým zkušenostem a buď sám sebou; čekají tě příjemné chvíle.

Květen by mohl být pro Lvy rušný, zejména co se týče rodiny. Horoskop naznačuje, že se může stát něco, co změní život. Celkově bude tento měsíc pro vás plný štěstí a klidu, takže budete mít tendenci zapomínat na práci či školu a místo toho si užijete chvíle při outdoorových aktivitách či rodinných výletech.

Doporučujeme: Jak si v životě vytvářet hojnost? Mohou nám pomoci i léčivé drahé kameny?Horoskop na květen 2024Depositphotos

♍ PANNA (24.08. – 23.09.)

Květen bude pro Pannu náročným měsícem. Zejména v oblasti kariéry se objeví mnoho překážek, které budete muset překonat. Nebude to lehké, ale zvládnete to. S vaší trpělivostí, která vám tento měsíc určitě nebude chybět, dokážete mnoho a navíc získáte cenné zkušenosti, které později využijete v práci. Ve vztahu však budete bojovat se strachem z upřímnosti. Pokud se vám něco nelíbí, řekněte to hned a nečekejte.

V květnu budou osoby narozené ve znamení Panna pod výrazným vlivem planety Jupiter. Ta bude zodpovědná za váš neukojitelný hlad po nových informacích. Navíc, nově získané informace vám mohou pomoci podávat lepší výkony než vaši kolegové.

Pokud jde o rodinu, budete mít tendenci zacházet se všemi velmi opatrně a dělat vše pro to, abyste se vyhnuli jakémukoli nedorozumění. Někdy však bude lepší říci věci narovinu – takto můžete výrazně urychlit jejich řešení.

♎ VÁHY (24.09. – 23.10.) 

Květen přinese Vahám do života lásku a vášeň. Ti z vás, kteří jsou ve vztahu, se mohou těšit, že opět najdou jiskru. Budete mít pocit, že jste čerstvě zamilovaní, a opět po sobě zatoužíte. Rezervujte si pobyt v hotelovém resortu jen pro vás dva a nenechte se ničím rušit. Pokud jste single, čeká vás období plné flirtování a nespavých nocí. Vaše charisma bude zářit už z dálky a okouzlíte téměř každého, na koho se jen usmějete.

Díky Venuši se vám bude dařit ve všech aspektech života. Ti ve vztahu se budou těšit z pozornosti svých partnerů, kteří budou cítit potřebu starat se o ně a dělat je vždy šťastnými. Svobodné potěší zvýšený zájem opačného pohlaví, což jim zvedne sebevědomí.

Dávejte si dobrý pozor na své zdraví, zejména koncem května. Měli byste omezit konzumaci alkoholu, protože můžete mít zdravotní problémy s ledvinami. Pokud máte chuť, pohár vína je fajn, ale večírky a oslavy si raději odložte na další měsíc.

Pozri také: Rok 2024 bude rokem Dřevěného Draka: TOHLE NÁM PŘINESE!

♏ ŠKORPIÓN (24.10. – 22.11.) 

Květen bude časem lásky a milostných vztahů. Štíři mohou využít tento čas k tomu, aby vzali své blízké na dovolenou, protože je to jedinečná příležitost strávit spolu krásné chvíle. Kdo nemá partnera, bude mít tento měsíc velkou šanci potkat toho pravého. V květnu se nevyskytnou žádné problémy, které by bylo třeba řešit, a vy si budete moci užívat pouze přítomný okamžik. Díky tomu z vás bude vyzařovat mnoho pozitivní energie a lidé kolem vás z ní budou ohromeni.

Ve vztahu s partnerem se v květnu budete cítit skvěle. Jděte s ním/í na víkend mimo město nebo si dopřejte příjemný a uvolněný večer ve lázních a relaxujte. Svobodní Štíři budou rádi chodit ven a seznamovat nové lidi.

Velmi dobře se vám bude dařit i v práci. Nápady budete mít na rozdávání a budete úspěšní. Jen si dávejte pozor, abyste nebyli příliš bezohlední a egocentričtí.

♐ STŘELEC (23.11. – 21.12.) 

Květen bude pro vás měsícem osobního rozvoje. Střelci zpřísní všechny své smysly, což jim pomůže orientovat se ve všech aspektech jejich života, zejména ve vztazích. Budete otevřeni novým informacím a zkušenostem. Je však možné, že v některých situacích budete působit trochu přecitlivěle, což by mohlo partnera trochu zmást. Nejlepší volbou pro vás je nechat své emoce volně plynout a pozorně je sledovat a potom udělat závěr. To vám může pomoci posunout se ve vašem životě. Uspořádejte si také své priority a cíle a řiďte se jimi.

V květnu budou mít Střelci pod vlivem Jupitera přehnaná očekávání od života. Pravděpodobně budete od partnera očekávat maximální pozornost a péči, ale možná budete zklamáni.

Tento měsíc je také ideální čas zamyslet se nad svými zlozvyky a začít s nimi bojovat. I když se to na první pohled může zdát nedosažitelné, určitě to vás a vaše lepší já posune vpřed.

♑ KOZOROŽEC (22.12. – 20.01.) 

Květen přinese Kozorožcům sebeúctu a silné ambice. Podaří se vám udělat vše, co si stanovíte jako cíl, a nic vás neodradí. Budete mít radost z toho, že budete středem pozornosti ostatních; nebude vám záležet na tom, zda o vás lidé mluví hezky nebo ne; jen budete chtít být tématem jejich rozhovorů. Vaše sebestředné chování způsobí hádku s vaším blízkým přítelem a později to budete litovat. Nejlepší věc, kterou můžete tento měsíc udělat, je uzavřít se do své bubliny a soustředit se jen na své cíle.

V květnu mohou osoby narozené ve znamení Kozorožce dosáhnout své cíle rychleji. I když je kalendářní rok sotva v polovině, rádi byste pod vlivem Marsu už stihli vše, co jste si tento rok stanovili. Budete tvrdí na sebe i na ostatní a pokud vás někdo konfrontuje, povede to k nepěkné hádce.

Vaše jediné rozptýlení od vašeho pokroku bude vaše nepřítomnost mysli. Kvůli přebytku energie nebudete moci chvíli sedět a budete přecházet od jedné věci k druhé bez toho, abyste něco dokončili.

Nepřehlédni: Jak se zbavit uřknutí? Vyzkoušejte jednoduché babiččiny recepty a účinné radyHoroskop na květen 2024Depositphotos

♒ VODNÁR (21.01. – 19.02.) 

Květen vyvolá ve Vodnářích rozporuplné pocity. Dostanete se na rozcestí ve svém soukromém životě a nebudete vědět, kterým směrem se vydat. Nejvíce vás bude trápit váš milostný život. Začnete si klást otázku, zda je váš partner ten pravý a začnou se vám vybavovat vzpomínky na vaši starou lásku a začnete je oba porovnávat. Měli byste se pokusit najít vnitřní rovnováhu a na chvíli vypnout. Prospěje vám procházka do lesa, čerstvý vzduch a trochu pohybu. Budete se také cítit nabiti energií, když budete s jinými lidmi, takže pozvěte jednoho z přátel na sklenici vína.

Citlivé vnímání fází měsíce ovlivní vaši náladu, pracovní nasazení a zdraví. Budete obzvláště náchylní na bolesti kloubů a vaše pokožka bude také citlivá. Neváhejte proto investovat do kvalitních tělových přípravků a vitamínů.

♓ RYBY (20.02. – 20.03.) 

V tomto časovém období pocítíte v sobě mnoho lásky. Květen je ideální na seznamování nových lidí a upevňování vašich současných vztahů. Díky svému přirozenému kouzlu upoutáte pozornost jiných lidí, kteří se s vámi budou cítit velmi příjemně. Máte také úžasnou schopnost soucitu, takže budete oporou pro každého, kdo to bude potřebovat. Pomoc druhým vás uspokojí a také vám pomůže utřídit si myšlenky. Možná dospějete k nějakým závěrům týkajícím se vašeho vztahu s partnerem.

Květen je pro mnohé měsícem lásky a určitě tomu nebude jinak ani u Ryb. Přirozeně, budete se těšit, ale pokud vás partner zklame, způsob, jakým se s tím vypořádáte, může mnoho napovědět o povaze vašeho vztahu, což jste si možná dlouho nepřipouštěli. Proto je to výborná příležitost zastavit se na chvíli a zamyslet se, zda jste ve vztahu spokojení nebo ne.

Toto období by mohlo přinést i výčitky z minulosti. Neměli byste se v něm hrabat příliš hluboko, ale spíše se dívat dopředu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE