DIY vonné ubrousky do sušičky – jednoduchý a rychlý trik pro intenzivní vůni prádla

Voňavé prádlo nejen potěší naše smysly, ale může také výrazně zlepšit naši náladu a dodávat pocit svěžesti a čistoty během celého dne. Souhlasíte? No, krásná vůně oblečení či ložního prádla se nám nějak automaticky spojuje právě s čistotou. A jak na dokonalé provonění prádla? Dnes jsou možnosti skutečně rozmanité. Nejčastěji asi sáhneme právě po aviváži.

Ty jsou dnes dostupné v různorodých vůních a dokážou perfektně provonět prádlo. Kvalitní aviváž dokonce dokáže textiliím dodat svěžest na dlouhou dobu. Avšak, aviváž nemusí být vždy dobrou volbou, zejména pokud nejde o nějakou ekologickou variantu s obsahem přírodních složek. Běžné aviváže mohou někdy dráždit pokožku, nemusí být například šetrné k dětské pleti či intimním partiím.

Po běžné aviváži obvykle nesaháme, když pereme oblečení pro dětičky, spodní prádlo a není vhodná ani při praní ručníků a osušek nebo sportovního oblečení a funkčních materiálů. Jak zajistit provonění prádla, ale šetrně?


Pokud prádlo sušíte v sušičce, vyzkoušejte voňavé ubrousky do sušičky. Jsou běžně dostupné v obchodech, ale vyrobit si je můžete i doma. A postačí vám na to jen dvě věci. Vůni přitom zajistí přírodní esenciální oleje, které jsou bezpečné k použití. Vyzkoušíte tento trik?

Doporučujeme: Námraza v lednici: S tímto trikem ji odstraníš jednou provždy!

Voňavé ubrouskyDepositphotos

Na domácí voňavé ubrousky do sušičky potřebujeme:   

  •     čtverec bavlněné nebo vlněné látky – velikost cca 15x15 cm     
  •     esenciální olej podle vlastního výběru – 2 až 4 kapky     

TIP na vůně: Vyzkoušejte kombinaci citronového a hřebíčkového esenciálního oleje. Z každého použijte 2 kapky. Nebo vás možná dostane kombinace levandulového a citronového esenciálního oleje. Také je použijte ve stejném poměru. Samozřejmě, můžete experimentovat a zkoušet různé kombinace oblíbených vůní.

Výroba domácích voňavých ubrousků do sušičky 

Příprava voňavých ubrousků do sušičky na provonění prádla není vůbec náročná nebo zdlouhavá. Připravíme si skleněnou nebo plastovou nádobku a do ní vložíme čtverec zvolené látky. Klidně může jít i o odstřižené staré tričko nebo jiné oblečení, případně i o hadřík z obchodu (bavlněný nebo vlněný).

Na látku následně nakápneme vybrané esenciální oleje a necháme zaschnout. Následně můžeme používat při sušení prádla. Hadřík položíme na mokré prádlo v sušičce a zapneme obvyklý program.

Po použití uschováváme ubrousek ve vhodné nádobě, klidně i ve zavřeném sklenici na zavařování. V případě, že už látka přestane vonět, stačí na ni opět nakápnout esenciální oleje (max 4 kapky) a můžeme používat znovu a znovu.

Anketa: Ktoré ročné obdobie je podľa vás najvhodnejšie na svadbu?

Odpovedalo 111 ľudí

27%
56%
15%
2%
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE