Překvapí tě, co o nás říká barva očí!

barva očí a charakteristika

O tom, jaké povahové vlastnosti jsme při narození dostali do vínku, může vyprávět nespočet faktorů. Například hodina nebo datum našeho narození, sluneční horoskop, ale i znamení z různých dalších horoskopů (indiánský horoskop, cikánský, čínský horoskop...).

Samozřejmě má co říct i genetika, pořadí, ve kterém jsme se jako dítě narodili, ale také barva očí. S ní souvisí několik faktů, kterými se zabývali i odborníci. A ti přišli na leccos. Přečtěte si to nejzajímavější, co nám barva očí o nás prozrazuje.

Atraktivní HNĚDÉ OČI: Charisma a Tvořivost

Hnědé oči jsou typické pro brunetky, ale nejsou neobvyklé ani u blondýnek. O tmavookých lidech se říká, že jsou přívětivější než ti, kteří mají světlé oči. Hnědé oči jsou také znakem kreativity, vnitřní síly, odvahy a pracovitosti. Ve společnosti jsou tito lidé obvykle velmi oblíbení.

Jsou vtipní, šarmantní a vyzařuje z nich silná charisma. Bývají také atraktivní a pro opačné pohlaví velmi přitažliví. V lásce se vyznačují vášnivým chováním, občas i žárlivými nebo majetnickými sklony. Co je však paradoxní, protože v běžném životě inklinují spíše k duchovním hodnotám než k materiálním. V práci jsou vytrvalí, zodpovědní, pracovití a svědomití.

Přestože mívají extrovertní sklony, jsou často považováni za tajuplné individualisty. Část své duše nikdy neodhalí druhým, možná i proto, že neradi mluví o svých pocitech.

Zajímavost: čím tmavší oči, tím nižší toleranci k alkoholu mají. V praxi to údajně znamená, že lidé s hnědýma očima se rychleji opijí.

Doporučujeme: Jaké vlastnosti vám do vínku dal den vašeho narození?

Tajemné MODRÉ OČI
Depositphotos

Tajemné MODRÉ OČI: Naděje a Upřímnost

Jsou veselí, přitažliví a působí něžně, modrooké dámy také více žensky než jejich tmavooké kolegyně. Alespoň to vyplývá z některých výzkumů. O povahových vlastnostech modré oči údajně vypovídají, že jejich nositelé jsou upřímní, citliví a romantičtí.

Na druhou stranu však umí být také dost tvrdí a tvrdohlaví. Jakmile se pro něco rozhodnou, jdou si za svým cílem za každou cenu a neodradí je žádné překážky. Pády na dno berou jako ponaučení a snadno se z nich vzpamatují. Mají skvělé pozorovací schopnosti, které jim pomáhají nejen v kariéře, ale také při budování dlouhotrvajících vztahů.

V lásce touží po stabilitě a harmonii, ale občas se nevyhnou náladovým a temperamentním projevům, což jim může život, zejména v oblasti lásky, zkomplikovat.

Zajímavost: Modroocí lidé prý snadněji upadají do stereotypů, nemají příliš v oblibě sportovní aktivity a ve srovnání s lidmi, kteří mají hnědé oči, lépe snášejí bolest.

Přitažlivé Šedé: Moudrost a Rovnováha

Šedé oči jsou považovány za jedny z nejvzácnějších, protože jejich přesný odstín může být směsí modrých a zelených pigmentů nebo slabým projevem melaninu. Tato unikátní kombinace často způsobuje, že šedé oči vypadají proměnlivě, měnící barvu v závislosti na světelných podmínkách.

Lidé se šedýma očima jsou často popisováni jako vyrovnaní a strategičtí myslitelé, což z nich činí výjimečné řešitele složitých problémů. Kromě toho, že šedé oči mohou odrážet emocionální stav, mohou také měnit intenzitu svého odstínu, což přidává záhadnost a osobitou estetiku těmto jedinečným očím.

Zajímavost: Šedé oči jsou nejběžnější v severní a východní Evropě, zejména v zemích jako Estonsko a Lotyšsko. Tato lokalizace naznačuje, že barva očí může být přizpůsobením na geografické nebo klimatické podmínky, což vede k fascinujícím hypotézám v genetickém a evolučním výzkumu.

Podívej se: Výchova dětí podle znamení (I. část): Co platí na to vaše?

Mystické ZELENÉ OČI
Depositphotos

Mystické ZELENÉ OČI: Nezávislost a Charakter

Zelené oči nejsou příliš běžné a jejich nositelé působí na své okolí záhadně, až mysticky. Zelená barva očí je přitažlivá, ale někdy může působit i chladně. Ženy (i muži) s touto barvou očí si velmi cení své svobody a nezávislosti.

Mají rádi cestování, poznávání nových kultur a lidí, a rádi nasávají nové vědomosti. Nikdy se v nich pořádně nevyznáte, pokud se sami nerozhodnou vám odhalit své nitro. Jsou temperamentní, bystří a velmi inteligentní.

V lásce jsou oddaní, vášniví a rádi experimentují. Mohou však být také majetničtí a velmi žárliví. Ve společnosti jsou oblíbení, protože mají smysl pro humor a rádi se smějí, ale zároveň mohou být velmi nevyzpytatelní.

Zajímavost: Lidé se zelenýma očima patří prý mezi nejšťastnější. Lépe jim to také myslí, když jsou pod stresem a tlačí je čas.

Záhadné Medové: Slunečná Povaha a Energie

Medové oči jsou známé svým bohatým, teplým odstínem, který může působit jako kombinace hnědých a zelených tónů se zlatavými a měděnými odlesky. Tato jedinečná vlastnost přidává hloubku jejich vzhledu. Často se předpokládá, že lidé s medovýma očima mají veselou a optimistickou povahu, což kontrastuje s jejich vzácností v populaci.

Medové oči jsou fascinující nejen svým vzhledem, ale i kulturní symbolikou, která jim je často připisována. V některých kulturách se věří, že lidé s medovýma očima přinášejí štěstí a prosperitu. Tento kulturní význam přidává další vrstvu záhadnosti a kouzla k tomuto vzácnému rysu. Tato víra se předává generacemi a obohacuje rodinné a společenské příběhy v oblastech, kde jsou medové oči častější.

Kromě estetické přitažlivosti mají medové oči zajímavý genetický základ. Výzkumy naznačují, že mohou být výsledkem specifických genetických mutací ovlivňujících distribuci a hustotu melaninu v duhovce.

Zajímavost: Medové oči mají zvláštní schopnost měnit odstín v závislosti na osvětlení a prostředí. Tato schopnost zvyšuje jejich záhadnost, protože mohou vypadat odlišně na slunečním světle než pod umělým osvětlením. Tento jev způsobuje, že jejich nositelé působí v různých situacích mimořádně atraktivně a zajímavě, což ještě více podtrhuje jejich raritu a jedinečnost.

Exotické Amber: Rarita a Exkluzivita

Amber oči jsou jedinečným a zajímavým fenoménem v oblasti genetiky barvy očí. Tyto oči mají bohatý, oříškový odstín, který může působit téměř jako zlato nebo jantar. Lidé s amber očima jsou často vnímáni jako záhadní a tajemní, což přidává k jejich osobní přitažlivosti.

Lidé s amber očima jsou vnímáni jako charismatičtí, s výjimečnou schopností ovlivňovat ostatní. Tato vzácná barva očí může odrážet silný vnitřní svět a hloubku, která se projevuje bystrým vnímáním a intuitivním porozuměním sociálních dynamik. Tyto vlastnosti jim umožňují vynikat v situacích, kde je důležitá empatie a porozumění.

Další zajímavostí amber očí je jejich schopnost měnit odstín za různých světelných podmínek. Tato adaptabilita je činí mimořádně fascinujícími a může měnit způsob, jakým jejich nositel komunikuje se světem. Tato vlastnost zvyšuje jejich záhadný a neuchopitelný charakter, což může vést k různým interpretacím jejich významu v různých kulturách.

Zajímavost: Amber oči mohou mít také terapeutický vliv na své pozorovatele díky své teplé, uklidňující barvě, která připomíná jantar. V některých kulturách se věří, že lidé s amber očima mají schopnost uklidnit ostatní svou přítomností, což jim dává jedinečný sociální vliv a přitažlivost. Tato zvláštní charakteristika zvyšuje zájem a obdiv k těm, kteří nosí tuto vzácnou barvu očí.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE