Wellness a spa na zámku: Oázy klidu a regenerace

Wellness a spa na zámku Herálec

Běžným standardem mnohých hotelů je dnes hotelové Spa a wellness. Faktem ale je, že mnohé hotely sice o podobném vybavení ve svých propagačních materiálech hovoří, ale v realitě se často jedná o miniaturní saunu, bazén a nevyhovující odpočinkovou zónu. 

U opravdu ověřených a kvalitních hotelů se vám toto ale nestane, jejich Spa bývají naopak na nebývale vysoké úrovni a jsou takovými zvláštními oázami klidu a relaxace v celém areálu. V mnohých hotelových Spa máte dokonce pocit, jako byste se octli ve zcela jiném světe, kde se nikam nespěchá, kde čas plyne klidně a hlavním cílem je prosté bytí a odpočinek. Přesně tohle můžete zažít díky ubytování na zámku Chateau Herálec.

Tip pro vás:  Jaké aktivity a zážitky nabízejí zahrady na zámcích

Jediné wellness svého druhu v Česku

Dlouhodobě patří zámecký hotel Chateau Herálec ke světové špičce mezi zámeckými hotely a drží se tam právě i díky svému wellness. Jeho kvality si stihli všimnout i ve Francii v kosmetické firmě L’OCCITANE, která si opravdu zakládá na kvalitě produktů a vlastně celém příběhu vznikajícím kolem značky. 

A právě tato firma propůjčila Spa na zámku Chateau Herálec svůj název, čímž hostům zaručuje, že si z tohoto Wellness odnesete zážitky velmi podobné těm, které si odnášejí návštěvníci z originálního Spa by L’OCCITANE v domovském 5hvězdičkovém hotelu Couvent des Minimes ve francouzském Provence.  

Silenciáriu zámku Herálec
Chateau Herálec

Když prostor vyrazí dech

Netradiční zážitek hosté dostanou už díky naprosté unikátnosti prostoru, v němž se wellness nachází. Původ zámeckého hotelu Chateau Herálec sahá až do 13. století a dnes je sice moderním interiérem se všemi nejnovějšími vymoženostmi, ale pořád si uchovává historického ducha.  

Tak třeba hladina zámeckého bazénu se pohupuje pod historickými klenbami bývalé maštale z 12. století, vířivku ukrývá zámecká věž a najdete tu tradiční zámecké herbárium plné léčivých vůni a bylin, z nichž mnohé pochází přímo ze zámecké zahrady. Silenciárium určené k odpočinku po soukromých procedurách či pobytu v sauně je orientováno do starého zámeckého anglického parku.

Doporučujeme:  Jak zpomalit biologické stárnutí: Klíč k mladšímu a zdravějšímu životu

Bazén na zámku Herálec
Chateau Herálec

wellness Herálec
Chateau Herálec

Pokoje s vkusem

Samostatnou kapitolou jsou luxusní zámecké pokoje navržené a vyšperkované pod taktovkou slovenských divadelních scénografů. V každém z nich se pracuje s prvky z děl starých českých malířských mistrů. Štědré prostory pak nabízí luxusní zámecké apartmány, které se svou rozlohou vyrovnají zámeckým komnatám a svým pohodlím je ještě předčí.

Luxusní zámecké apartmány Herálec
Chateau Herálec

A co ještě potřebujete k dokonalému mentální i fyzickému restartu? Určitě dobré jídlo ze zámecké restaurace, procházku po zelené krajině Vysočiny, rozjímání v zámecké kapli nebo nordic walking v anglickém parku. Všechno k mání a Chateau Herálec.

Tip pro vás:  Kouzelný účinek šumu: Pouštíte si ho také?

Luxusní zámecké apartmány a pokoje Herálec
Chateau Herálec

Luxusní zámecké kopelny Herálec
Chateau Herálec

Zdroj úvodnej fotky: Chateau Herálec

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE