Proč spát se zavřenými dveřmi? Neuvěříš, ale může ti to zachránit život

Proč spát se zavřenými dveřmi

I taková banalita, jako jsou zavřené dveře v místnosti během spánku, vám může v budoucnu zachránit život. Člověk si to ani neuvědomí, ale může se stát cokoli. I když si nedokážeme představit spát v místnosti se zavřenými dveřmi, protože v ní může být vydýchaný vzduch, měli byste vědět, že zavřené dveře už zachránily život nejedné rodině.

Asi mezi námi najdeme jen málo lidí, kteří rádi spí se zavřenými dveřmi. Zvláště v případě malých dětí je to nepřijatelné. Chceme přece slyšet, co se v noci děje a zda některé z dětí nepláče. Ale hasiči varují! V případě požáru v domácnosti jsou zavřené dveře klíčovým faktorem pro záchranu života. Podle nich byste z hlediska bezpečnosti a předvídání měli mít během spánku dveře úplně zavřené.

Nepřehlédněte: Jaké mléko je nejlepší na napěnění?

Zavřené dveře – klíč k budoucnosti?

Pootevřené dveře během spánku nám dávají pocit, že jsme všem nablízku. A hlavně svým ratolestem, které v noci straší příšerky a bubáci. Zavřené dveře jsou však rozhodujícím prvkem v kritických situacích, především při požáru.

Američtí hasiči na své sociální síti informují, jak i obyčejné dveře mohou zachránit život. Můžeme říci, že v tomto případě jsou dveře jakousi hranicí mezi životem a smrtí.

Hasiči byli v noci přivoláni k požáru v domě a díky tomu, že si majitelé během spánku zavřeli dveře do ložnice, zachránili si život.

Podívej se: Víš, co je ASMR? Zjisti, jak tato technika ovlivní tvoje zdraví!

Bariéra proti ohni
Depositphotos

Bariéra proti ohni

V tomto případě dveře vytvořily jakousi bariéru proti ohni a kouři, který se nemohl šířit dál. Majitelé díky této maličkosti zachránili život sobě a dokonce i svému psovi. Pokud se tedy rozhodnete zavírat dveře v místnosti během spánku, vězte, že děláte to nejlepší pro ochranu sebe i své rodiny.

Feng shui a spánek

Z hlediska feng shui je spánek se zavřenými dveřmi důležitý pro udržení rovnováhy energie v místnosti. Otevřené dveře totiž umožňují volný pohyb energie (či), což může narušit harmonii v prostoru a způsobit, že se během spánku nebudete cítit odpočatí. Zavřené dveře pomáhají udržet energii soustředěnou a stabilní, což přispívá k pocitu bezpečí a klidného spánku.

Kromě toho zavřené dveře vytvářejí bariéru, která chrání před nežádoucími vlivy zvenčí, jako je hluk nebo průvan. Tento krok podporuje pocit ochrany a oddělení od vnějšího světa, což je podle feng shui klíčové pro dosažení kvalitního a hlubokého spánku.

Doporučujeme: Nejúspěšnější znamení zvěrokruhu - Těchto 5 je předurčeno vítězit a vynikat

Feng shui a spánek
Depositphotos

Další dobré důvody, proč spát se zavřenými dveřmi:

  • Ochrana před hlukem: Zavřené dveře pomáhají snižovat hluk z jiných částí domu nebo venkovního prostředí, což přispívá k lepšímu a nerušenému spánku.
  • Soukromí a pocit bezpečí: Zavřené dveře poskytují psychologický pocit ochrany a soukromí, což může podpořit pocit pohody a klidu během spánku.
  • Lepší kontrola teploty: Zavřené dveře pomáhají udržet teplotu v místnosti stálou, což je důležité pro optimální podmínky spánku, zejména v zimě nebo v horkých letních dnech.
  • Zabraňuje průvanu a alergenům: Zavřené dveře brání průvanu a vnikání prachu, pylu nebo jiných alergenů do místnosti, což je důležité pro ty, kteří trpí alergiemi nebo mají citlivý dýchací systém.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE