Nejkrásnější podzimní výzdoba do domácnosti - TOP inspirace, které tě nadchnou

podzimní výzdoba

Barevné listí tančící ve větru a spadané listí pod nohama, chladnější počasí, teplejší oblečení a kaluže na chodnících - to vše vytváří nezaměnitelnou atmosféru, která je charakteristickým znakem podzimního období.

Není tedy žádným překvapením, že exteriér nás inspiruje k tomu, abychom do svých domovů každý rok přenesli trochu útulnosti a pravé podzimní nálady. A i když silné kostkované deky, dýně a svíčky s vůní skořice mohou pomoci dosáhnout klasické podzimní estetiky, proč si své domovy neozdobit i originálními podzimními dekoracemi?

Vytvoření krásné podzimní dekorace a výzdoby je jakousi oslavou tohoto období. Odložte na chvíli úklid domácnosti a vnesete do svých prostor barvy podzimní přírody, útulnost a pohodlí. Přinášíme vám několik inspirací pro podzimní výzdobu.

Tip pre vás: Aviváž – ano nebo ne? Jak prát sportovní oblečení podle odborníků?

Trendy podzimní dekorace pro rok 2023

Každý rok přicházejí designéři a odborníci v oblasti bydlení s novými trendy pro každé roční období. A tento rok není výjimkou. Jaká je podzimní výzdoba pro rok 2023? Jaká výzdoba domácnosti by vám neměla chybět? Na které prvky byste se měli zaměřit, abyste si vytvořili příjemnou a zároveň stylovou podzimní výzdobu?

  • Záclony, ubrusy a povlečení v typických barvách podzimu
  • Textilní doplňky a materiály pro podzim – samet, flanel, pleteniny v podobě dek, měkkých polštářů, vrstvení těchto materiálů.
  • Silné svíčky a výrazné svícny ve zlaté barvě a rustikálním stylu
  • Retro doplňky, vintage a předměty ze second handu, které v sobě skrývají specifické kouzlo a zároveň přispívají k udržitelnosti.
  • Barevné kombinace hořčicové, medově žluté a hnědé
  • Dekorace v podobě DIY výzdoby inspirované Instagramem.

Podzimní dekorace v místnostech

Jak můžete přinést kouzlo podzimu do vašeho domova?

  • Barvy podzimu: Použijte typické podzimní barvy, jako jsou hnědá, oranžová, vínová, žlutá a zelená, a začleňte je do své výzdoby.
  • Podzimní květiny a rostliny: Vytvořte květinová aranžmá s podzimními květinami, jako jsou chryzantémy, slunečnice či sušené květiny.
  • Dekorace s dýněmi: Dýně jsou klasickým symbolem podzimu. Použijte je k dekoracím na stůl či výzdobě domácnosti.
  • Svíčky a osvětlení: Svíčky v podzimních barvách vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru. Můžete také použít teplé a jemné osvětlení k vytvoření útulného prostředí.
  • Polštáře a deky: Přidejte do místností pohodlné polštáře a teplé deky, do kterých se můžete zabalit a užívat si teplo domova, zatímco venku prší.
  • Textilie a záclony: Ubrusy, záclony, utěrky v kuchyni – i tyto barevné doplňky přizpůsobte podzimnímu tématu.
  • Dekorační nádoby a vázy: Zakomponujte do své výzdoby dekorační nádoby a vázy v rustikálním stylu.
  • Dekorace s listy: Podzimní listy jsou nádherné a mají různé tvary a barvy. Můžete je použít na vytváření jednoduchých dekorací, jako jsou věnce na dveře či girlandy.
  • Sezónní umění: Pokud máte rádi umění, zvažte investici do sezónních obrazů nebo fotografií, které zobrazují podzimní krajinu.

Podívej také: Jak skladovat cibuli a česnek? To by tě asi nenapadlo!

Podzimní květiny
PINTEREST(brackenandberry.com.au)

Podzimní květinová aranžmá

Podzimní květinová aranžmá mohou být skvělým způsobem, jak přinést do vašeho domova barvy a atmosféru podzimu. V květinářstvích nebo na internetu si můžete zakoupit opravdu krásné dekorace.

Pokud však máte zahradu plnou chryzantém, sasanky nebo vřesů, pusťte se do podzimních aranžmá sami. Na originální dekorace s květinami můžete využít umělé, sušené květiny nebo zajděte do přírody či zahrady a využijte podzimní listí, plody a dýně různých tvarů.

Podzimní výzdoba oken

Krásné podzimní dekorace nemusí zdobit jen váš interiér, ale i zahradu. Podzimní výzdoba oken v podobě květináčů nebo truhlíků s vřesy, plazivým břečťanem, okrasnou kapustou či rozchodníky může být zajímavým doplňkem. Kromě rostlin můžete do květináčů naaranžovat i malé dýně, dekorace z proutí nebo slámy. Světelný řetěz pak rozzáří vaše okno během tmavých, sychravých dnů.

Podzimní květiny do vázy

Podzimní květiny do vázy mohou přidat do vašeho domova krásu a barvu tohoto ročního období. Typickými květinami podzimu jsou chryzantémy, slunečnice, jiřiny, třapatky nebo třapatkovky. Nic nezkazíte ani sušenými květinami či umělou větvičkou s oranžovými dubovými nebo javorovými listy.

Ve váze nádherně vyniknou i klasy, makovice nebo větvičky s červenými bobulemi. Takto si můžete vytvořit jednoduché podzimní dekorace, které jsou zároveň velmi poutavé. Přírodní dekorace v podobě květin nebo podzimních plodů zútulní váš domov a přinesou do něj nádech podzimu.

Tip pro vás: Děravé silonky nepatří do koše. Takto je ještě využiješ!

podzimní výzdoba
PINTEREST/onekindesign.com

Přírodní podzimní výzdoba na stůl

Přírodní podzimní dekorace na stůl dodají vašemu stolování osobitý šarm a atmosféru této krásné sezóny. Zapojte svou fantazii a vsadíte na vlastnoručně vyrobené podzimní dekorace. Vezměte větší talíř nebo podnos, na který položíte svíčky, ozdobíte je dýněmi a menší vázou s květinami. Můžete použít i další přírodní materiály, jako jsou šišky, kaštany, žaludy nebo podzimní listí.

Stůl přikryjte jednoduchým ubrusem v hnědé, bílé nebo jemně oranžové barvě. Skvělou volbou je také dostatečně dlouhá štola s kostkovaným vzorem.

Podzimní výzdoba z papíru

Zapojte do přípravy podzimních dekorací i vaše děti či vnoučata a vytvořte si spolu podzimní výzdobu z papíru. Vyrobte si papírové dýně, barevné deštníky, podzimní věnce na dveře z papírových listů či girlandy s houbami a jablíčky. Uvidíte, jak bude vaše ratolest pyšná na své vlastnoručně vyrobené papírové dekorace.

INSPIRUJTE SE: Podzimní výzdoba do domácnosti i zahrady

Podzimní výzdoba bytu

Typická výzdoba
PINTEREST/fall aesthetics

Typická výzdoba v podobě dýní

Výzdoba
PINTEREST/foxhollowcottage.com

Podzimní věnce na dveře

Podzimní věnce
PINTEREST/prettycollected.com

Podzimní dekorace na stůl s dýněmi

Podzimní dekorace
PINTEREST/Samantha Kerrel

Podzimní dekorace z listů v podobě věnce a girlandy

podzimní dekorace
Pinterest/popsugar.com

Stylové podzimní dekorace v podobě měkkých polštářů a teplých barev

DIY výzdoby
PINTEREST/lizmarieblog.com

DIY výzdoby – krásné papírové dekorace

Výzdoba
PINTEREST/dwellbeautiful.com

Podzimní výzdoba na okna

Výzdoba
PINTEREST/bhg.com

Nápaditá podzimní výzdoba na zahradu

Dekorace
PINTEREST/thesamanthaannblog.com

Originální podzimní výzdoba v podobě ručně dělaných dýní

Výzdoba
PINTEREST/popsugar.com

Útulná výzdoba domu v barvách podzimu

Dekorace
PINTEREST/sarahjoyblog.com

Podzimní dekorace z papíru

Dekorace podzim
PINTEREST/prettylifegirls.com

Podzimní dekorace na balkon v elegantním stylu

Dekorace
PINTEREST/Design with Karla

Závěsné podzimní dekorace v podobě barevných klasů kukuřice

kukuřice
PINTEREST/bhg.com

Vintage podzimní výzdoba

Vintage
PINTEREST/debanddanelle.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE