Módní tipy pro plnoštíhlé ženy – díky těmto radám budeš vypadat vždy perfektně!

móda pro plnoštíhlé

Dnes přinášíme módní tipy pro ženy s plnějšími křivkami. Móda není jen pro štíhlé ženy ve velikosti XS či S. I normální běžné ženy se chtějí oblékat a dobře vypadat. Proto si dnes povíme, co doporučují stylisté pro nás ženy s běžnou velikostí konfekce. Které dámské oblečení pro plnoštíhlé je trefou do černého a na co si dávat pozor? Jsou vhodné oversize šaty? Je oblečení plus size jen v tmavých barvách? Pojďme se podívat na pár dobrých rad a vyvrátit několik zažitých mýtů, které nejsou tak úplně pravdivé!

Pravidlo č. 1 – Volte správnou velikost oblečení

Noste oblečení ve své velikosti. Nenoste větší oblečení a neschovávejte se v širokých a dlouhých věcech, protože to vás dělá ještě většími a neforemnými. Stejně tak nenoste menší velikosti. To ani není třeba říkat, víme, že v menších velikostech nebudeme vypadat dobře.

Správně zvolená velikost oblečení vám pomůže vytvořit vyváženou a lichotivou siluetu. Oblečení by mělo přiléhat na správných místech a umožnit vám cítit se pohodlně a sebevědomě. Pokud zvolíte příliš volné kousky, ztratíte své křivky a postava bude působit neforemně. Naopak, pokud oblečení příliš stahuje, nejenže bude nepohodlné, ale zvýrazní nedostatky. Klíčem je najít oblečení, které se přizpůsobí vašemu tělu a zvýrazní vaše přednosti.

Tip pro vás: Silonky bez děr: Tipy, jak prodloužit jejich životnost a předejít poškození

Oblečení pro plnoštíhlé
Depositphotos

Pravidlo č. 2 – I móda pro plnoštíhlé zná barvy

Tmavé barvy, zejména černá, jsou skvělé pro tento typ postavy, ale vždy přidejte do každého outfitu i trochu barvy. Barva vás rozjasní a vy vyniknete. Móda pro plnější tvary není jen o černé barvě. I vy máte právo zářit. Nebojte se experimentovat s odstíny, které vám sluší, a vyberte si barvy, které vám dodají energii. Jasné barvy jako červená, modrá či fialová mohou skvěle doplnit váš šatník a zvýraznit vaši osobnost.

Pravidlo č. 3 – Dámské oblečení doplňte výraznými doplňky

Používejte výrazné doplňky, jako jsou kabelky, boty či bižuterie. Rozzáříte se, vyniknete a odpoutáte tak pozornost od nedostatků vaší postavy. Zkuste kombinovat tmavé kousky s barevnými doplňky, jako jsou šátky, kabelky či boty, abyste oživily celý outfit. Barvy mohou opticky rozčlenit postavu a vytvořit harmonický vzhled.

Pravidlo č. 4 – Oblečení pro plnoštíhlé nemusí být jen oversize

Mysleli jste si, že volné oblečení pro plnoštíhlé je základ? Omyl! Vaše oblečení musí být lehce vypasované a tvarované, beztvaré oblečení vám přidá na šířce. A nebojte se ukázat své křivky, mnoho mužů považuje ženy s plnějšími křivkami za atraktivní. Lehký střih dokáže krásně zdůraznit vaše ženské křivky a dodat vám sebevědomí. Oversize kousky jsou pohodlné, ale nemusí vždy lichotit postavě, proto je důležité najít rovnováhu mezi pohodlím a stylem.

Zkuste sáhnout po oblečení, které jemně kopíruje vaše tvary a zvýrazní pas. Módní střihy jako A-linie nebo zavinovací šaty jsou ideální volbou, protože krásně vytvářejí siluetu. Ukázat své křivky není jen o módě, ale také o pocitu jistoty a sebelásky.

Doporučujeme: Jak si vybrat šaty podle typu postavy? Poradíme střih pro každý typ postavy!

Oblečení pro plnoštíhlé nemusí být jen oversize
Depositphotos

Pravidlo č. 5 – Doplněk v podobě pásku

Nebojte se pásků. Mnoho žen si myslí, že pásek je vhodný pouze pro ženy s úzkým pasem. Omyl! Pásek může být skvělým doplňkem k šatům i pro plnoštíhlé ženy, doporučujeme spíše užší než širší. A pokud máte plnou symetrickou postavu ve tvaru přesýpacích hodin, pásek vám jen prospěje. Pásky jsou úžasným doplňkem, který zvýrazní pas a pomůže vytvořit krásnou siluetu, i při plnějších křivkách. Úzký pásek přidá outfitu jemný detail a pomůže rozdělit postavu ve správných proporcích.

Zkuste ho použít i u kabátů nebo halenek, abyste zvýraznili své křivky. Pokud máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin, pásek bude ideálním způsobem, jak zdůraznit váš přirozený pas. Nebojte se experimentovat s různými styly a barvami pásků, abyste vytvořili zajímavý a stylový vzhled.

Pravidlo č. 6 – Zkuste vrstvení

Oživte své oblečení barevným bolerkem, sakem nebo kardiganem. Bolerka, kabátky, saka kratšího střihu v různých barvách jsou aktuálně trendy doplňkem v plus size módě. Nechte je rozepnuté, nezapínejte je!

Vrstvení dokáže opticky zeštíhlit postavu a zároveň přidat outfitu hloubku a zajímavost. Rozepnutá saka a kardigany vytvářejí vertikální linie, které prodlužují siluetu a dodávají eleganci. Zkuste kombinovat různé textury a barvy, abyste dosáhli originálního a svěžího vzhledu, který bude lichotit vašim křivkám.

Pravidlo č. 7 – Kombinujte správné střihy

Nenoste volný širší delší top současně se širší sukní nebo kalhotami. Budete vypadat jako ve vaku a přidá vám to na váze. Vždy mějte alespoň jeden díl užšího střihu. Například úzké kalhoty se hodí k volnějšímu topu. Ještě jednou připomínáme, nebojte se ukázat křivky, případně trochu kůže.

Kombinování užších a volnějších střihů vytváří vyvážený a harmonický vzhled, který lichotí plnějším tvarům. Pokud nosíte volnější top, doplňte ho úzkými kalhotami nebo sukní, abyste zvýraznili své křivky a dodali outfitu strukturu. Rovnováha mezi volnými a přiléhavými kousky nejen opticky zeštíhlí, ale také vytvoří atraktivní siluetu, která zvýrazní vaše nejlepší rysy.

Pravidlo č. 8 – Výrazné vzory nejsou tou nejlepší volbou

Nenoste oblečení s velkým výrazným vzorem, naopak vertikální vzory jsou ideální. Velké a nápadné vzory mohou opticky zvětšit postavu a odvést pozornost od vašich křivek. Místo toho volte jemnější vzory nebo vertikální pruhy, které opticky prodlouží a zeštíhlí siluetu. Vertikální vzory dodají postavě štíhlejší vzhled a zároveň vám pomohou vypadat vyšší. Pokud chcete dodat outfitu dynamiku, sáhněte po menších vzorech nebo zajímavých texturách.

Doporučujeme: Zakázané oblečení na svatbu: Tyto outfity mají u svatebních hostů jasnou stopku!

 

Pravidlo č. 9 – Sázejte na správné materiály

Materiál je klíčovým faktorem při výběru oblečení pro plnější postavy. Vyhněte se příliš lesklým a tenkým materiálům, které mohou zvýraznit nedostatky. Místo toho volte kvalitní, pevnější látky, které dobře drží tvar a jemně obepínají postavu. Elastické materiály, které poskytují flexibilitu a komfort, jsou také skvělou volbou. Dbejte na to, aby oblečení nejen dobře sedělo, ale také správně formovalo vaši siluetu.

Pravidlo č. 10 – Nezapomínejte na správné spodní prádlo

Spodní prádlo je základem každého outfitu, zejména u plnějších křivek. Zvolte si kvalitní a dobře padnoucí prádlo, které podpoří vaši postavu a vyhladí siluetu. Tvarovací prádlo může pomoci skrýt drobné nedostatky a vytvořit plynulé linie pod oblečením. Dobře zvolená podprsenka a kalhotky mohou výrazně ovlivnit celkový dojem z vašeho outfitu, proto investujte do kousků, které jsou nejen pohodlné, ale i praktické.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE