Recept na skořicové rollo z listového těsta

Znáte to vynikající sladké skořicové pečivo z obchodů zvané rollo? Dnes vám ukážeme, jak si ho jednoduše připravit doma za pár minut. Proč právě rollo? Důvod je jednoduchý. Těsto nakrájené na tenké proužky potřené skořicovou náplní srolujete a dáte péct. Může tedy připomínat i croissant, ale není až tak vrstvené.

Jelikož jde o velmi jednoduchý a rychlý recept, použijeme listové těsto. Klidně můžete použít předem rozválené, ale pokud máte těsto v kostce, neválejte ho příliš tenko. Tentokrát ho potřebujeme trochu tlustší. Počítejte také s tím, že máslo během pečení bude vytékat, proto vás od mytí plechu neochrání ani pečicí papír.

Pokud se pravidelně zásobujete listovým těstem pro případ nouze nebo neočekávané návštěvy, toto je ideální recept, který můžete při nejbližší příležitosti vyzkoušet.

Doporučujeme přečíst: Nejlepší slané recepty z listového těsta: Tyto musíš ochutnat!

 

Budeme potřebovat:

  • 1 listové těsto
  • 1 skořicový cukr
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 40 g másla
  • žloutek na potření

 

 Postup:

1.  Máslo nakrájíme na malé kousky a necháme ho v teple změknout, aby se z něj dala vypracovat pasta. V časové tísni nám může pomoci mikrovlnka, kde ho jen na pár sekund necháme ohřát a bude ihned krémové.

Příprava skořicové náplně na skořicové rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

2. Do změklého másla přidáme všechny sypké suroviny – skořici, skořicový cukr a krystalový cukr. Všechno společně dobře promícháme, aby vznikla dobře roztíratelná pasta.

Doporučujeme přečíst: RECEPT: Nejlepší jablkovo - tvarohové pité jako od babičky

Příprava skořicové rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

3. Těsto nakrájíme nožem na malé trojúhelníčky a celé ho potřeme skořicovou pastou. Potom každý kousek těsta zamotáváme směrem od širšího konce k špičce, abychom vytvořili jakoby croissant.

Doporučujeme přečíst: Proč jíst sušené švestky? Nejen chutnají, ale i léčí. Zjisti více!

Příprava skořicové rollo z listového těsta

Zdroj: Barbora Vizváryová

4. Rohlíčky dáme na plech, potřeme je rozšlehaným žloutkem s trochou mléka a dáme péct na 170° asi 10-15 minut. Aby rohlíčky pěkně vyrostly, můžeme v troubě zapnout i foukání, ale ne na celou dobu pečení, protože by se mohlo stát, že se celá rolka rozvine.

 

Recept na skořicové rolky z listového těsta

Zdroj: Barbora Vizváryová

Rychlé a lahodné skořicové rolky jsou hotové. Křupavé pečivo ke kafičku je ideální, pokud právě nemáte hodně času na složité pečení.​

 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE