Recept: Panenka v slaninovém kabátu s hřibovou omáčkou

Nemáte už žádné nápady na vaření? I na první pohled jednoduché jídlo může vypadat zajímavě a chutnat výborně. Stačí se jen vzdát stereotypu, přidat několik nových ingrediencí a originální menu je na světě!

Vyzkoušejte připravit nedělní oběd podle našeho receptu. Panenka ve slaninovém kabátu s hřibovou omáčkou společně s pečenými provensálskými bramborami jsou vynikající kombinací.

Toto jídlo je zajímavé i vizuálně, ale důležitá je především jeho chuť – a ta je skvělá.

Na panenku ve slanině s houbovou omáčkou budeme potřebovat:

  • 1 kus vepřové panenky
  • 8-10 plátků slaniny (neudělená nebo uzená slanina)
  • sůl a čerstvě mleté černé pepře
  • 10 brambor
  • 2 PL slunečnicového oleje
  • 1 ČL provensálského koření
  • 1 ČL koření na americké brambory
  • 40 g sušených hřibů (případně hřibový bujón)
  • 1 cibuli
  • 250 ml smetany na šlehání

Jak připravit panenku ve slaninovém kabátku:

1. Panenku odblaníme a nakrájíme na kolečka tlustá asi 3 cm. Kousky osolíme, opepříme a necháme asi hodinu odležet v lednici. Poté každý kousek obalíme ve slanině a propíchneme špejlí.

Doporučujeme přečíst: Nejlepší recepty z listového těsta: TOP pochoutky do vaší kuchařky

Panenka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk – Barbora Vizváryová

2. Obalenou panenku nejprve z obou stran prudce osmažíme na pánvi, poté kousky přeložíme na plech a zakryté alobalem pečeme asi 15 minut.

Doporučujeme přečíst: Velikonoční menu

Panenka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk – Barbora Vizváryová

3. Brambory dobře umyjeme, ale nesloupeme. Narežeme je, ale nedokrojíme úplně, protože chceme, aby držely pohromadě. V malé misce smícháme provensálské koření, koření na americké brambory, sůl a černý pepř. Přidáme olej a dobře promícháme.

Touto směsí ze všech stran (i ze spodu) potřeme brambory, dáme je na vymazaný plech. Pečeme asi 40-45 minut.

 

Provensálské brambory

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk – Barbora Vizváryová

4. Na hřibovou omáčku nejprve namočíme sušené hřiby asi na 30 minut. Poté očistíme a nakrájíme cibuli. Do menšího hrnce dáme kousek másla, když se rozpustí, přidáme cibuli a chvíli restujeme.

Později přidáme i sceděné hřiby a krátce osmažíme. Zalijeme vodou, ve které jsme měli namočené hřiby, přidáme smetanu na šlehání, osolíme a opepříme.

 

Hřibová omáčka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk – Barbora Vizváryová

5. Pokud máte málo hřibů nebo jsou nevýrazné, přidejte kousek hřibového bujónu. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce mléka. Necháme přejít varem a odstavíme.

 

anenka ve slaninovém kabátu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk – Barbora Vizváryová

Podávání panenky ve slaninovém obalu s houbovou omáčkou

Před podáváním z panenky odstraníme špejle. Kousky masa přelijeme hřibovou omáčkou, přidáme upečené brambory a případně nějakou zeleninu.

Přeji vám dobrou chuť!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE