Každý z nás se vymlouvá, tedy alespoň většina z nás, že nemáme dostatek času na to, abychom si ráno připravili vydatné snídaně. Když už, tak schmatneme kousek chleba nebo jiného pečiva, které jíme po cestě do práce, ale jejich výživová hodnota je téměř nulová.
Většinou jde jen o prázdné kalorie, které se snažíme do sebe „nacpat“, abychom předešli pověstnému kručení v břiše a jakž takž zvládli celé dopoledne, než si zajdeme na oběd. A přitom snídaně vám nemusí zabrat spoustu času na přípravu. Pokud víte, které ingredience smíchat, tak snídaně budete připravovat s nadšením.
Vejce na snídani jsou skvělý nápad!
Na internetu najdete množství chutných a rychlých receptů, které budou chutnat celé rodině a jejich příprava vám nezabere mnoho času.
My jsme narazili na snídaňovou placku z vajec, brambor a jiné zeleniny, kterou si zamilujete. Při ní vám stačí všechny ingredience smíchat a osmažit na pánvi.
Dokonce si směs můžete připravit i večer a ráno jen osmažit. Co myslíte, zní to celkem zajímavě, že?
- Pokud se vám už teď sbíhají sliny, tak si připravte tuto chutnou snídaňovou placku, která zachutná úplně každému.
- A i když si ji nedopřejete během týdne, tak budete mít skvělou inspiraci na víkendové snídaně.
Na snídaňovou placku potřebujete:
- ½ svazku jarní cibulky
- 1 okurku
- 1 papriku – kapie
- 2 brambory
- sůl a černý pepř
- 3 vejce
- 60 gramů mouky
- olej na smažení
Nepřehlédněte: Fánky ze zakysané smetany – s rumem, máslem i bez nich
Vejce v snídaňovém menu
Jako první si nakrájíme všechny ingredience. Jarní cibulku nakrájíme na menší kousky a papriku na tenké kolečka. Brambory a okurku nastrouháme na největším struhadle a vše spolu promícháme v jedné misce. Do směsi přidáme sůl a černý pepř, rozmíchaná vejce a mouku. Vznikne nám hustější směs, kterou dáme do předem vyhřáté pánve a opečeme z obou stran – přibližně 4 minuty z každé. Podáváme podle chuti!