Bambusová masáž - jak probíhá tato masážní technika? TOHLE jsou hlavní výhody!

Počátky této masáže spadají do jihovýchodní Asie, konkrétně na území bambusových plantáží. Tato metoda sahá až k starověkým Hindům, Peršanům a Egypťanům. Bambusová masáž je novým wellness trendem v USA a postupně se rozšiřuje i do Evropy.

Věděli jste, že bambus je považován za rostlinu života, mládí a krásy? To jsou hlavní důvody, proč stojí za to vyzkoušet bambusovou masáž a nechat se hladit jeho léčivými vlastnostmi. Přijďte s námi odpočinout si, nabrat nové síly a zmládnout.

Jak probíhá bambusová masáž? Které benefity bambusové masáže bychom měli znát? Pro koho je vhodná bambusová masáž? Poznejte techniku bambusové masáže!

Bambus - symbol mládí a zdraví

Bambus patří mezi nejvšestrannější rostliny na naší planetě. Získal si pověst díky své noblesní podobě a měkkosti, stejně jako své odolnosti v náročných podmínkách. V Orientu bambus symbolizuje sílu, plodnost, mládí, prosperitu a mír. Na Východě byl bambus vždy považován za cenný symbol mládí.

V Číně, Indonésii, Thajsku a Japonsku najdeme mnoho stavěních z bambusu. Na festivalech a rituálech se bambus používá jako základní prvek při tvorbě posvátných míst. Mnoho rodin pěstuje bambusový les kolem chrámů, kde slouží jako bezpečné bariéry proti zlým duchům. Lidé věří, že bambus zpívá s větrem, přináší atmosféru klidu a pohody.

Bambusová masáž v kostce

Bambusová masáž těla je exkluzivní technika, která má uvolňující, uklidňující, obnovující a lymfatické vlastnosti. Základními prvky masáže s použitím bambusu jsou speciálně hladké bambusové tyče různých velikostí a masážní bambusový olej.

Každý bambus je speciálně určený pro danou část těla (například se provádí i bambusová masáž chodidel), čímž se maximalizuje úroveň tlaku. Bambusovou tyčí dosáhneme dokonalé uvolnění svalů, což zaručuje dlouhodobé účinky a efekt masáže.

Obvykle se využívají nahřáté bambusové tyče. Tyto tyče se zahřívají nebo používají při pokojové teplotě a masér je používá k masírování těla.

Doporučujeme: Japonská masáž Shiatsu: Zjistěte, jak probíhá a jaké má účinky!

masáž těla

Zdroj: Depositphotos

Jak probíhá masáž bambusem?

Použití bambusových masážních nástrojů zahrnuje hladění, hnětení, poklepávání, stlačování, vibrace, tření a tlak na svalové struktury nebo měkká tkáně v lidském těle. To může také zahrnovat pohyby, které mají významný vliv na energetické systémy lidského těla. Originální bambusový olej má značný vliv na snížení tření na kůži.

Co dokáže bambusová masáž?

Je to relaxační masáž podporující zdraví. Je ideální jak pro muže (zejména pro sportovce díky stimulaci nervových a svalových krevních cév, posilují se uvolňující a uklidňující vlastnosti), tak pro ženy (zejména pro ty, které trpí celulitidou, s otoky nebo fibrózou, díky zesílení odtokových a obnovujících vlastností).

Lymfatický a drenážní účinek je spojen s reflexním účinkem, protože je stimulován jak krevní tlak, tak lymfatická cirkulace. Díky tomu se objevuje pocit skvělé nálady a duševní pohody.

Pozitivní účinky bambusové masáže:

  • bambusová masáž uvolňuje energetické blokády těla,
  • stimuluje krevní oběh a cirkulaci lymfy,
  • odstraňuje bolesti zad,
  • uvolňuje napětí a ztuhlost svalů, zajišťuje svalové uvolnění,
  • podporuje regeneraci kůže,
  • pomáhá při problémech s celulitidou a otoky,
  • má uvolňující vlastnosti na nervový systém a psychiku.

Doporučujeme: Kvalita a inovace v kosmetickém světě: Pohled do Laboratoří GERnétic

Kontraindikace masáže bambusem

Pro koho není vhodná bambusová masáž? Bambusová masáž, stejně jako jiné formy masáží, má určité kontraindikace, při kterých by měla být prováděna s opatrností nebo by se od ní mělo zcela upustit. Masáž bambusem není vhodná například pro velmi hubené osoby, stejně jako osoby trpící křečovými žilami.

Kontraindikacemi jsou žaludeční potíže, záněty v těle, chronické srdeční problémy. Obecně se masáž neprovádí ani v těhotenství. Osoby s nedávnými zraněními, záněty nebo infekcemi by měly masáž odložit, dokud se tyto stavy nezlepší.

Osoby trpící kožními chorobami, jako jsou ekzémy, psoriáza nebo kožní infekce, by měly být při masáži opatrné, protože masáž může tyto stavy zhoršit. Stejně tak osoby s osteoporózou nebo jinými kostními chorobami by měly být při masáži velmi opatrné, aby nedošlo k poškození kostí nebo zraněním.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE