Když bolí klouby na rukou: Jak pomáhá krevní sérum Orthokine

Bolesti kloubů na rukou

Bolesti kloubů na rukou nejsou jen nepříjemné, ale mohou vás omezit také v běžném denním fungování. Ať už vás trápí artritida, artróza nebo poúrazové bolesti, ulevit vám může inovativní krevní sérum. 

Bolesti kloubů na rukou mohou být zapříčiněny nejrůznějšími chronickými onemocněními, jako je artróza, artritida, onemocnění dna či záněty šlach. To může být způsobeno onemocněním chrupavky, autoimunitní reakcí, metabolickou poruchou či opakovaným namáháním rukou. Nepříjemná bolest vás může omezovat v každodenních aktivitách, což významně snižuje kvalitu života.

Tip pro vás: TOP zajímavosti o lidských svalech: Který je nejmenší a který největší?

Kdy navštívit lékaře? 

Pokud bolest přetrvává delší dobu, zhoršuje se, nebo je doprovázena otokem, sníženou pohyblivostí či ztuhlostí, vyhledejte odborníka, který vám navrhne konkrétní léčbu. Ta může zahrnovat různé léčebné postupy:

  • fyzioterapii
  • užívání protizánětlivých léků
  • chirurgické zákroky (v závažnějších případech)
  • aplikaci krevního séra (např. Orthokine)

Nezapomeňte, že včasná diagnóza a brzká léčba může významně zlepšit stav a zabránit dalšímu zhoršení a poškození kloubů.

Jak krevní sérum funguje?

Krevní sérum Orthokine funguje jako autologní biologická metoda (pracuje se s vlastní tkání daného pacienta), která využívá vlastnosti krevního séra pacienta. Samotná léčba probíhá tak, že se pacientovi odebere krev, ze které se následně vytvoří sérum bohaté na protizánětlivé složky.

Léčba sérem Orthokin je patentovaná a mezinárodně uznávaná inovativní léčba. Tato metoda vychází z poznatku, že látka zvaná interleukin způsobuje poškození chrupavky a rozvoj osteoartrózy a dalších onemocnění. Sérum, které se vyrábí z krve pacienta, zasahuje do tohoto procesu tím, že blokuje účinek interleukinu na klouby, čímž pomáhá zmírnit poškození a bolest.

Sérum se poté aplikuje 1x týdně přímo do kloubu, a to ambulantně. Jedná se tak o ideální neinvazivní metodu pro seniory, sportovce i ty pacienty, kteří se chtějí vyhnout operativnímu zákroku.

Léčba krevním sérem Orthokine zahrnuje celkem 6 aplikací krevního séra.

Doporučujeme:  Víš, co způsobuje křeče v nohách? Tohle tě rozhodně překvapí!

Bolesti kloubů na rukou
Depositphotos

Co se v těle děje po aplikaci séra?

Protože krevní sérum obsahuje vysoké množství protizánětlivých cytokinů, začínají snižovat zánět v kloubu. Tím se zmírňuje otok i bolest a lepší se celková pohyblivost kloubu. Růstové faktory v séru dále podporují přirozený proces hojení tkání, poškozená chrupavka se tak začíná regenerovat spolu s dalšími kloubními strukturami.

Následně se stimuluje i produkce kolagenu, což má klíčový vliv na pevnost chrupavky. Kombinace regeneračních a protizánětlivých účinků vede k celkovému zlepšení funkčnosti kloubu a zvýšení rozsahu pohybu.

Aplikace krevního séra tedy nejen zmírňuje bolest a zánět, ale také podporuje dlouhodobou regeneraci kloubních tkání, což vede k celkovému zlepšení kvality života pacientů trpících kloubními obtížemi.

Jaké jsou výhody krevního séra?

Sérum se aplikuje ambulantně, takže se vyhnete delšímu pobytu v nemocnici i celkové narkóze. Eliminuje také bolest a zánět, podporuje přirozenou regeneraci měkkých tkání díky růstovým faktorům a podporuje tvorbu kolagenu v kloubu tam, kde je potřeba. Díky tomu nastává rychlejší rekonvalescence a úleva od bolesti u 95 % pacientů, a u 80 % pacientů dochází také ke zvýšení rozsahu pohybu. Právě díky vlastnímu biologickému materiálu pacienta se minimalizují nežádoucí účinky séra.

Velkým benefitem je, že se jedná o minimálně invazivní léčbu, stačí pouze jeden odběr krve na 6 týdnů léčby.

Zdroj úvodnej fotky: Freepick

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE