Tápeš, jak si vybrat brýle? Zkus to podle typu obličeje!

jak si vybrat brýle

Nákupy přes internet neustále stoupají na popularitě a stávají se současným fenoménem. Pravdou však je, že některé kousky se online objednávají jednodušeji než jiné a problémem může být například to, jak si vybrat brýle bez toho, abychom si je v prodejně vyzkoušeli. I tato dilema má však poměrně jednoduché řešení.

Výběr správných brýlí může být klíčovým faktorem, který ovlivní nejen váš zrak, ale také váš celkový vzhled a sebevědomí. Různé tvary obličeje vyžadují různé styly brýlí, které dokáží zdůraznit vaše nejlepší rysy a vytvořit harmonický vzhled. Tento článek vám poskytne přehled o tom, jak si vybrat brýle podle tvaru vašeho obličeje, abyste dosáhli optimálního estetického efektu a zároveň se cítili pohodlně a sebevědomě.

V následujících částech tohoto článku vám poskytneme konkrétní doporučení a tipy, jak si vybrat ideální brýle podle jednotlivých tvarů obličeje. Jaké brýle padnou a sedí na hranatý obličej a jaké na kulatý obličej? Jak sladit brýle s jinými tvary obličeje? Zjistěte více!

Tip pro vás: Kabelka na židli nebo na zemi? Podívejte se, co to o vás říká!

Napoví vám obličej – vybírejte brýle podle typu obličeje

Sluneční či dioptrické brýle mohou být poměrně drahá záležitost. Když jde o náš zrak, který máme jen jeden, jsme totiž často ochotní do brýlí investovat mnohem více než do jiných produktů. Zatímco sluneční brýle chrání zrak před škodlivým UV zářením, úkolem dioptrických brýlí je postarat se o kvalitu zraku jako takového. Určitě se shodneme na tom, že výběr správných brýlí je tedy velmi důležitý.

Podle odborníků však po řešení této dilemy daleko chodit nemusíme a stačí se podívat do zrcadla. Abyste si vybrali správný typ brýlí, musíte nejprve znát tvar svého obličeje. Na co tedy čekáte? Šup k zrcadlu a zjišťujte, zda máte hranatý obličej, čtvercový, kulatý nebo něco mezi tím. Jak si správně vybrat brýle podle tvaru obličeje? Následující tipy můžete využít při výběru slunečních brýlí i dioptrických brýlí.

Inspirujte se: TOTO je koření, které vám pomůže ZHUBNOUT!

kočičí brýle
pinterest.com/etsy

Brýle podle tvaru našeho obličeje:

• Brýle vhodné pro hranatý obličej

Za hranatý obličej považujeme takzvaný diamantový obličej do písmene A. V tomto případě odborníci doporučují zvolit kočičí brýle, které jsou momentálně velmi populární, nebo brýle sahající až k linii obočí.

  • Kočičí dioptrické brýle: Jak jsme již zmínili výše, brýle známé jako cat-eye jsou v kurzu. Ať už sluneční nebo dioptrické, hranaté obličeje s nimi prostě nešlápnou vedle.
  • Brýle sahající k linii obočí: Brýle, které jsou rovné, ale sahají vysoko až k linii obočí, nádherně zvýrazní oči, což dokonale vyváží hranatý typ obličeje.
  • Brýle s polovičním rámem: Hranatým typům obličeje dokonale padnou i brýle, které mají poloviční rámy. Všechny typy brýlí si můžete klidně pořídit s nápadnými vzory, například s želvovinovým či leopardím vzorem.

Doporučujeme: 4 typy temperamentu: Objevte svou osobnost!

kulaté brýle
pinterest.com/Bframeworks

• Brýle pro čtvercový obličej 

Obličej ve tvaru čtverce či obdélníku se často charakterizuje jako obličej s tvrdými liniemi. Proto je musíme vyvážit prostřednictvím oblých brýlí, nejlépe s tenčím rámem.

  • Kulaté brýle bez rámečků: Čtvercové či obdélníkové typy obličeje si mohou dovolit tento moderní kulatý typ brýlí úplně bez rámečků.
  • Kulaté brýle s polovičním rámem: Mohou si zvolit také brýle s polovičním rámem, dokonce i v moderním transparentním provedení.
  • Kulaté brýle s výrazným rámem: Čtvercové a obdélníkové typy obličeje si mohou nakonec dovolit i kulaté výrazné rámy, ale neměly by být příliš široké.

Doporučujeme: Vysoká cena za perfekcionismus? TOHLE to pro vás může znamenat!

velké brýle
pinterest.com/forartssake_official

• Brýle pro kulatý a oválný obličej

Kulaté a oválné typy obličeje si mohou dovolit nejrůznější geometrické tvary. Geometrie je momentálně ve světě brýlí velmi v kurzu.

  • Oversized brýle: Móda oversized přišla i do světa dioptrií. Právě kulaté a oválné obličeje si je mohou dovolit. Tak směle do toho!
  • Obdélníkové brýle: K kulatému obličeji se dokonale hodí různé geometrické, ale hranaté tvary. Zkuste například obdélníkové brýle.
  • Brýle ve tvaru písmene D: I brýle ve tvaru písmene D svědčí kulatým obličejům. Tento typ dokáže skvěle vyvážit oválný a kulatý obličej zároveň.

Doporučujeme: Těchto 5 věcí vždy prozradí váš skutečný věk!

letecké brýle
pinterest.com/jeioptics

• Brýle pro srdcovitý typ obličeje a ostatní typy obličeje

Pod ostatními typy obličeje rozumíme ty tvary, které se nacházejí někde mezi zmíněnými třemi kategoriemi. Patří sem obličej ve tvaru srdce či pětiúhelníku. Pokud máte jeden z těchto typů, jste výhercem v loterii, protože vám bude sedět téměř všechno.

  • Letecké brýle: Áčkový či pětiúhelníkový obličej si může dovolit vytáhnout i takovéto retro pilotky. Nejen sluneční, ale i dioptrické. Výbornou alternativou jsou pro ně také brýle bez rámečků, které zvýrazní oči.
  • Wayfarer brýle: Sluneční brýle typu wayfarer jsou velmi populární, zejména díky jedné značce. I v dioptrických brýlích tohoto druhu se budete cítit jako hvězda, zejména pokud máte obličej, který je takříkajíc na pomezí.
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE