RECEPT: Nejlepší palačinky podle poměru 3:2:1, které se nelepí a vždy se povedou.

Ten, kdo vymyslel palačinky, si zaslouží medaili a rád zlatého vařečky. Palačinky jsou totiž tou pochoutkou, na které si pochutná úplně každý, a to bez ohledu na věk.

Dětem obvykle chutnají sladké palačinky s ovocem a džemem. Někteří dospělí dávají přednost slané verzi, proto jsme si dnes pro vás připravili recept na univerzální těsto na palačinky.

Při přípravě palačinek je důležitý především poměr surovin. Pamatujte si poměr 3:2:1, díky kterému budou palačinky geniální.

Doporučujeme vyzkoušet: Recept: Šťavnatý makový štrůdl plný višní z listového těsta.

Na palačinky budete potřebovat:

  • 3 decilitry mléka
  • 2 decilitry vody
  • 1 decilitr oleje
  • 2 vejce
  • 20 dekagramů hladké mouky
  • špetku soli

Všechny uvedené ingredience smícháme a vytvoříme si těsto na palačinky. Pokud máte rádi sladké palačinky, můžete do těsta přidat i práškový cukr, ale potom mají palačinky tendenci se lepit na pánev. Co se osvědčilo mně, je přidání skořice do těsta. Takto připravené palačinky mají úžasnou chuť.

Pokud máte připravené těsto, rozehřejte si pánev a při první palačince ji potřete olejem. Při dalších už olej nebude potřeba. Palačinku osmažíme z obou stran a vychutnáme si ji.

Pokud jste si připravili sladší verzi, můžete ji ještě osladit džemem nebo nějakým sladkým pomazánkou. To můžete udělat i v případě, že jste do těsta nepřidali cukr. Pokud máte rádi slané palačinky, můžete je naplnit šunkou, sýrem, kečupem - prostě čímkoli, na co máte chuť. Těsto je univerzální, takže chutím se meze nekladou. Tak které verzi dáte přednost? Slané nebo sladké?

Nepřehlédněte: Recept: Nejlepší jablečná pita od babičky

Vyzkoušejte také tyto hrnečkové palačinky podle videa níže.

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE