Jaký je váš nejoblíbenější jablkový koláč či tvarohový zákusek, který můžete jíst ve dne v noci a klidně i každý jeden den v týdnu? Určitě má každá z nás oblíbený recept na zákusek, který připravuje častěji než ostatní. A je jedno, že naše kuchařské knihy jsou naplněné množstvím nejrůznějších receptů.
U nás je takovým oblíbeným jablkový zákusek, který si vždy připravujeme na jiný způsob. Jde o jablkové pité, které jsme tentokrát obohatili i o tvaroh, který dodal zákusku výjimečnou chuť. Tak neváhejte, připravte si ho i vy podle našeho receptu!
Na jablkovo-tvarohové pité budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 1 margarín
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- skořici
Náplň na tento jablkovo-tvarohový koláč se skládá z:
- jablka
- tvaroh
- 1 žloutek
- moučkový cukr
- vanilkový cukr
- podle chuti můžete přidat i třtinový cukr nebo skořicový cukr
Doporučujeme také: RECEPT: Nejlepší palačinky podle poměru 3:2:1, které se nelepí a vždy se povedou.
Zdroj: Depositphotos
Recept na jablkovo-tvarohové pité
Nejprve si připravíme desku na válení těsta. Na desku si prosijeme hladkou mouku a polohrubou mouku, moučkový cukr, přidáme prášek do pečiva a vanilkový cukr. Uprostřed připravené suché směsi uděláme „důlek“ a vložíme do něj margarín a rozbitá vejce. Všechny připravené ingredience společně zpracujeme a vytvoříme těsto, které si rozdělíme na dvě stejné části a necháme odpočinout. Máme tak připravený základ na náš jablkovo tvarohový zákusek.
- Mezitím si oloupeme jablka, nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s krystalovým cukrem - vznikne tak jablková náplň. Nemusíme to s ním přehánět – vše závisí na vašich chutích.
- V extra misce si smícháme tvaroh se žloutkem a moučkovým cukrem. V této fázi si také připravíme plech, který vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Polovinu těsta vyválíme na velikost plechu a přeneseme ho na samotný plech, čímž si vytvoříme spodní část zákusku. Tento spodek těsta posypeme strouhankou nebo rozdrcenými dětskými piškóty. Následně jablka „vymačkáme“ a uložíme na těsto. Stejně tak na těsto roztřeme i tvarohový krém. Jablka i tvaroh posypeme mletou skořicí, vanilkovým cukrem a troškou krystalového cukru.
- Následně si vyválíme druhou část těsta a přeneseme na plech.
- Celý zákusek propícháme vidličkou a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
- Pečeme na teplotě 170 °C dozlatova.