Recept na domácí česnekovo-sýrové šneky

Z kysnutého cesta sa dajú vykúzliť rôzne druhy sladkého aj slaného pečiva. Keď sa chceme dosýta najesť, upečieme napríklad chlebík, žemle alebo rožky, inokedy si chceme len pochutiť. Slanou chuťovkou sú aj cesnakovo-syrové slimáky.

 

Výborná kombinácia cesnaku a syra sa ku kysnutému cestu skvele hodí. Jedinou nevýhodou je zápach, ktorý pri pečení obletí váš dom a zostane tam ešte niekoľko hodín. Pokiaľ ste však milovníci cesnaku, určite to znesiete, aby ste si mohli vychutnať úžasné chrumkavé slimáky.

 

Takéto pečivo sa hodí na Silvestra, oslavu, k vínu alebo len tak, keď máte chuť. Poďte si ich s nami upiecť. Z tejto dávky vám vyjdú 2 plechy, takže pokiaľ viete, že je to pre vás málo, pokojne si množstvo navýšte.

 

Bude vás zaujímať: Zistite za 10 sekúnd, či sú vaše vlasy zdravé

 

Budeme potřebovat:

PATH:

  • 500 g hladké mouky
  • 2,5 dcl mléka
  • 2 lžičky krystalového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 0,5 dcl oleje
  • ½ kostky droždí

DESKA

  • 125 g másla (Hera nebo jiný tuk)
  • 5-6 stroužků česneku
  • 50 g sýra
  • malá lžička soli

Postup:

1. Nejprve si připravte kvásek. Zahřejte mléko, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte ji 10-15 minut bobtnat. Do velké mísy dejte mouku (asi 3 lžíce si dejte stranou), sůl, olej a pak vzešlý kvásek. Promíchejte lžící nebo naběračkou a dejte zpracovat do kuchyňského robotu.

Príprava cesta na cesnakové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

2. Do těsta postupně přidávejte mouku a přidejte zbytek mléka, případně i více. Když je těsto dobře vypracované, poprašte ho moukou, přikryjte utěrkou a nechte ho na teplém místě hodinu kynout.

 

Doporučujeme: Tip na snídani.

Plnka na cesnakové slimáky so syrom

Zdroj: Shutterstock®

3. Mezitím si připravte náplň. Máslo nebo Heru nechte změknout, můžete je na několik sekund ohřát v mikrovlnné troubě. Nesmí se však rozpustit, pouze změknout, aby se krém dal dobře promíchat. Česnek očistěte a prolisujte do tuku, osolte. Nastrouhejte sýr a přidejte ho do náplně.

 

Doporučujeme: Recept.

 

Domáce cesnakové slimáky so syrom

Zdroj: Shutterstock®

4. Těsto přeneseme na prkénko a rozdělíme na 2 části. První část těsta rozválejte na obdélník, potřete polovinou náplně a zabalte. Nakrájejte je na trojúhelníky. Kousky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete žloutkem a posypte sezamem. Pečte při 200 °C asi 15-20 minut.

Doporučujeme: Chutné recepty.

Ako upiecť cesnakové slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Šneky necháme chvíli vychladnout a pak si na nich pochutnáváme a hlavně se kontrolujeme, abychom se nepřejedli. Během pečení může dojít k úniku tuku, takže i když použijete pečicí papír, budete muset pečicí plechy umýt.

Přesto doufám, že tento recept vyzkoušíte. Přeji vám dobrou chuť!

Recept na cesnakové slimáky so syrom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

Barbora Vizváryová

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE