Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou – fantastická pochoutka.

Kombinace sladké chuti se slanou je někdy pro lidi těžko představitelná, ale pokud víte, jak na to, toto spojení vás nezklame. I zde jsou důležité kvalitní ingredience, které dodají vašemu jídlu tu pravou chuť. Recept na vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou najdete v knize od Braňa Deáka - Chutě a vůně života.

Recept byl připravován podle návodu z knihy. Jediným rozdílem byla delší doba pečení. Medailonky zůstaly v troubě o 5 minut déle, aby se dobře propekly. To však posoudíte sami, maso je třeba sledovat a nechat ho dostatečně dopečt.

Recept nebyl náročný, jak by se na první pohled mohlo zdát, proto ho mohu doporučit i méně zdatným kuchařkám. Jak to dopadlo v mém případě, můžete posoudit na fotografiích.

Doporučujeme: Recept na snídaňovou placku z vajec: Jiné snídaně už dělat nebudete!

Ingredience na vepřové medailonky (4 porce):

  • 400 g vepřové panenky
  • mleté černé pepře
  • sušený tymián
  • 100 g plátků slaniny

Ingredience na omáčku:

  • 4 lžíce brusinkového džemu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • sušený tymián
  • 1 lžíce másla

Podívej také: RECEPT: Lívance pečené v troubě: jinak je nepřipravíte!

Vepřové medailonky s brusinkovou omáčkou

Zdroj: Lucia Hausknechtová

Jak připravit nejlepší vepřové medailonky

Dobré vepřové maso nakrájíme na medailonky o tloušťce asi 2 cm. Kousky vepřového masa z obou stran okořeníme a posypeme sušeným tymiánem. Obalíme ve slanině. Medailonky opečeme nasucho z každé strany asi 2 minuty na pánvi.

Poté pánvičku vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečeme asi 5 minut. Maso z pánve vyjmeme, zakryjeme a odložíme na teplé místo.

Připravte brusinkovou omáčku. Výpek ohřejeme, přidáme brusinkový džem a vývar, podle chuti osolíme, okořeníme a přidáme tymián. Krátce povaříme, aby omáčka trochu zhoustla. Těsně před koncem omáčku zjemníme lžící másla. Hotová brusinková omáčka perfektně doladí chuť vepřové panenky.

Dobrou chuť!

 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE